Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Europese Commissie weigert standpunt in te nemen betreffende het recht op water!

De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, ziet geen reden om de toegang tot water als mensenrecht te erkennen

De Europese Commissie zal geen wetten initiëren die water als mensenrecht erkennen. Daarvoor hadden 1,7 miljoen EU-burgers zich tegen de privatisering van water uitgesproken. Critici spreken van “een klap in het gezicht van de burgers.”


Het Europese burgerinitiatief “Water is een mensenrecht – Right2Water” schijnt zonder concrete effecten te blijven. Het initiatief, dat door 1,68 miljoen Europeanen werd ondersteund, sprak zich vastberaden tegen de privatisering van de watervoorziening uit. De Europese Commissie weigert dienovereenkomstige wetten te initiëren, die de toegang tot water en sanitaire voorzieningen als fundamenteel recht erkennen.


In plaats daarvan schuift de Europese Commissie de verantwoordelijkheid van zich af. Een recht op water zou niet gegarandeerd kunnen worden. De nationale staten zouden verantwoordelijk zijn voor de watervoorziening. Daarom zou de Europese Commissie van desbetreffende wetsinitiatieven afzien, zoals “Die Presse” bericht.

We zullen geen wetgeving voorstellen die de lidstaten ertoe verplicht om te zeggen dat water een mensenrecht is”, zei een medewerker van de Europese Commissie.


In haar persverklaring benadrukt de Europese Commissie dat zij “tot neutraliteit verplicht is tegenover de nationale beslissingen over de eigendomsverordening voor watervoorziening bedrijven.” Desalniettemin feliciteerde de Europese Commissie het eerste succesvolle burgerinitiatief met zijn succes.


De omgang met dit eerste succesvolle Europese burgerinitiatief is een klap in het gezicht van de burgers. Alle gepraat van de Europese commissies over consultaties en respect voor het burgerinitiatief kan echter niet verdoezelen: zonder wetsvoorstellen van de Europese Commissie zullen de initiatiefnemers van het burgerinitiatief en de burgers geen hoop op meer Europese democratie uit deze actie putten”, zei Sven Giegold van de Groenen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com