Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Hennepzaad olie – de beste bron van essentiële stamvetzuren ter wereld en een volwaardige voedingsbron.


Hennepzaad en hennepzaadolie bevat de meest ideale verhouding essentiële stamvetzuren voor het behoud van een gezonde huid en gezonde weefsels en cellen in het lichaam.


Wat zijn omega vetzuren:

Er bestaan twee groepen vetzuren te weten


  • niet essentiële vetzuren:

  • dit zijn de vetzuren die het lichaam zelf kan aanmaken op voorwaarde dat alle benodigde essentiële vetzuren in de juiste verhouding en hoeveelheid voorradig is in het lichaam.

     

  • Essentiële stamvetzuren:

  • dit zijn de stamvetzuren die van buitenaf moeten worden aangevoerd. Ons lichaam kan deze dus niet zelf aanmaken.


Welke zijn de essentiële stamvetzuren:


  • Omega 3 stamvetzuur – ALA – Alpha Linoleenzuur

  • Omega 6 stamvetzuur – LA - linolzuur

     

Met essentieel wordt aangegeven dat het lichaam deze stam -of parent essentiële vetzuren niet zelf kan aanmaken. Dit zijn meervoudig onverzadigde vetzuren.


Zijn deze twee stamvetzuren voldoende aanwezig (ALA= alfa linoleenzuur = omega 3 en LA = linolzuur = omega 6) dan kan het lichaam zelf beslissen naar welke vetzuur derivaten het deze twee essentiële vetzuren omzet: naar GLA, DHLA, AA, EPA of DHA.


Het is dus van levensbelang om te zorgen dat deze twee essentiele stamvetzuren in de juiste verhouding aanwezig zijn zodat ons lichaam steeds, indien nodig, hieruit de benodigde derivaten kan maken.


De opname van essentiële omega 3 en 6 vereist voldoende vitamine E en carotenen. Dit zijn de belangrijkste anti-oxidanten die de omega 3 en 6 in een topconditie houden om hun werk te doen. Vitamine E is een familie van acht soorten tocoferolen en tocotriënolen. Meer vitamine E in het bloed betekent een verminderde kans op aantasting van vetzuren door vrije radicalen. Het verhindert dat vet in het bloed ranzig wordt (oxideert) waardoor bloed aan de bloedplaatjes blijft kleven. Ook cholesterol kleeft aan bloedplaatjes, wanneer het door vrije radicalen ranzig is geworden, omdat er te weinig anti-oxidanten in het bloed aanwezig zijn.


De strijd in het lichaam tussen geruineerde en goede omega 6.

Je vraagt je misschien af waarom het eten van rood vlees, kip, eieren en vis ons niet voldoende essentiële omega 6 geeft en waarom aanvulling dus noodzakelijk is.


Het antwoord is simpel: hitte vernietigd omega 3 (extreem hittegevoelig) en omega 6 ( sterk hittegevoelig). Aangezien de meeste mensen hun vlees, vis en eieren niet rauw eten is de kans dus klein dat ze voldoende onbewerkte, onverhitte essentiële omega 6 via hun voeding binnen krijgen.


Aangezien het lichaam zich steeds zal proberen in stand te houden gaat het deze defecte en beschadigde omega 6 toch gebruiken. Het gebruikt namelijk steeds “The next best thing” als het niet kan beschikken over “The best thing”.

Het gaat de transvetten of de EFA derivaten gebruiken of zelfs de omega 9 (oliezuur). Deze vervangers kunnen niet zorgen voor een maximale aanvoer van zuurstof in de cellen en doen daarom ook niets ter bescherming van die cellen en weefsels.


Er is ons steeds verteld dat we meer dan voldoende omega 6 uit de voeding halen en te weinig omega 3. Dat deze redenering niet helemaal klopt hebben we hierboven al kunnen zien. Toch wordt meestal alleen omega 3 massaal aangevuld d.m.v. visolie of krillolie capsules. Dit kan in sommige gevallen waardevol zijn, maar ons lichaam werkt het beste en blijft het gezondste met de exacte verhouding onbewerkte essentiële stamvetzuren 3 en 6 zoals die voorkomen in biologische koudgeperste hennepzaad olie.


Gezonde vetten – gezonde hormoonbalans!

Zowel uit omega 3 (ALA) als omega 6 (LA) maakt het lichaam vetzuur derivaten aan die de voorlopers zijn van hormonen. Te weinig vetten kan de voorraad geslachtshormonen, die een belangrijke rol spelen in de gezondheid van zowel mannen als vrouwen verminderen. Tekorten aan alfa-linoleenzuur (omega 3) of linolzuur (omega 6), of een onbalans hierin, resulteert daarom in een verstoorde hormoonspiegel. Ook worden de eicosanoiden, hormoonachtige stoffen (prostaglandinen en leukotrienen) aangemaakt uit de verlengde ketens van stamvetzuren alfa-linoleenzuur en linolzuur in de celmembranen. Zij regelen de activiteiten van de cellen en hebben een krachtige uitwerking op alle belangrijke functies in het menselijk lichaam. Het GLA dat gemaakt wordt van linolzuur werkt positief voor de aanmaak van oestrogenen en testosteron.

 

Een gezond lichaam heeft gezonde celwanden.

Ons lichaam bestaat uit miljarden cellen. De vitaliteit van elke cel is voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit en bescherming die de celwanden (membranen) bieden. Deze kwaliteit wordt mede bepaald door voldoende aanwezigheid van de essentiële stamvetzuren in de juiste verhouding. Voldoende omega 3 en 6 vetzuren houden de celwanden soepel en doorlaatbaar, waardoor zij voedingstoffen kunnen opnemen en afvalstoffen gemakkelijk kunnen afvoeren.


Gezonde celmembranen hebben goed werkende receptoren (zuurstofvangers of zuurstofmagneten) die de zuurstof uit het bloed naar de cellen kunnen transporteren, ze trekken als het ware zuurstof aan en kunnen er op die manier voor zorgen dat de cel niet gaat degenereren.


Cellen die over onvoldoende zuurstof beschikken gaan namelijk proberen te overleven op koolhydraten, ze transformeren daardoor in gedegenereerde cellen en zijn de oorzaak van ernstige ziekten.


De juiste verhouding stamvetzuren omega 3 en 6 zorgen voor gezonde celmembranen en verhogen daardoor het zuurstofgehalte in de cel.

Hennepzaadolie bevat deze essentiële stamvetzuren in de ideale verhouding.

 

Lees hier meer over de geschiedenis van hennep!

Lees hier meer over hennepolie en kanker!

Lees hier meer over hennep en het milieu!

 

Omega 6 en een gezonde huid.

Voor een mooie gezonde huid is omega 6 onontbeerlijk.

De huid bevat namelijk haast geen omega 3.

Dit is ook de reden waarom hennepzaadolie zeer goede resultaten kan geven bij het verhelpen van allelei huidklachten.

Maar het is ook de reden waarom een hoge dosering omega 3 weinig tot geen resultaat geeft bij huidkanker en andere huidaandoeningen.


Noodzaak van onbewerkte essentiële vetzuren:

Het lichaam heeft EPA, DHA en Arachidonzuur nodig voor het welslagen van veel processen.

Deze derivaten kunnen door ons lichaam zelf worden gemaakt als er voldoende essentiële en onbewerkte omega 3 en 6 stamvetzuren aanwezig zijn. Zonder deze vetzuren is er geen normale groei mogelijk. Het hormoon systeem en het afweer systeem zijn afhankelijk van deze vetzuren. Verder kunnen ook het bloed, de bloedvaten en het zenuwstelsel niet functioneren zonder essentiële vetzuren. daarnaast zorgen deze vetzuren voor de nodige elasticiteit van de celwanden. Ze beschermen het hart, zijn voedsel voor de hersenen, zijn noodzakelijk voor het geheugen en beschermen tegen celdegeneratie. Kortom, ze zijn onontbeerlijk willen we ons lichaam gezond houden.


Tot slot.

Voor een lang en gezond leven, gezonde bloedvaten, goede hormoonbalans, een mooie en gezonde huid, een goed geheugen, een goede darmwerking en gezonde cellen en weefsels zijn de essentiële stamvetzuren alpha linoleenzuur en linolzuur in de exacte verhouding onontbeerlijk.

Hennepzaadolie staat al decennia lang bekent als een volwaardige voedingsbron en wordt als zodanig wereldwijd al eeuwenlang gebruikt. Het bevat vitaminen, de 8 essentië aminozuren en de ideale verhouding essentiële stamvetzuren 3 en 6. Dagelijks 2 eetlepels van deze unieke olie geeft iedereen de voordelen zoals hierboven beschreven en is daarom uw beste keus voor een goede gezondheid.


Hennepzaadolie bevat de essentiële stamvetzuren alpha linoleenzuur en linolzuur in de ideale verhouding.

 

Lizzy - Orthomoleculair therapeut.


Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com