Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Geschiedenis
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Natuurwinkel
Nieuwsbrief archief
Boeken en DVD's
Filmpjes
Lezingen
Ander nieuws
links
Contact
Gastenboek
Fotoalbum
Disclaimer

Rozenwater in cosmetica.


Rozenwater, op het label van cosmeticaproducten te herkennen als rosa centifolia of rosa damascena water, is het bij-product dat verkregen wordt bij destillatie van rozen om rozenolie te produceren.


Dit water wordt al jarenlang gebruikt in de keuken, in de aromatherapie en als cosmetica ingrediënt.


Rozenwater wordt gebruikt als gezichtswater, om de laatste restjes vuil te verwijderen na het reinigen.

Door cosmeticafabrikanten wordt rozenwater verwerkt in onder andere toners, lotions en crèmes. Voordeel is dat rozenwater geen uitdrogend effect blijkt te hebben op de huid, wat bij alcohol-houdende toners wel het geval is.


De vitamine A, C en polyphenolen die aanwezig zijn in rozenwater fungeren als antioxidanten. Daarnaast zou rozenwater licht anti-septisch werken en een kalmerend effect hebben op de gevoelige huid of bij acne. De lekkere geur maakt het een extra aantrekkelijk cosmetica-ingrediënt.


Hoewel de etherische olie van rozen aardig wat irriterende bestanddelen bevat, waaronder parfumallergenen als geraniol en citronellol, heeft rozenwater dit nadeel niet en kan dan ook in pure vorm worden gebruikt op de huid. Er zijn volgens CosmeticsDatabase geen gezondheidsrisico's van gebruik van rozenwater bekend.

Bron Nu.nl

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com