Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Pure Graze®  Vlees

Biologisch vlees is de eerste stap naar duurzame productie. Pure Graze®  neemt een volgende stap. Dit doen we door zoveel mogelijk de dieren in hun natuurlijke patroon te laten leven.
Een stal, krachtvoer, antibiotica zijn door mensen bedacht. Ze brengen echter hun neveneffecten mee die consequenties hebben voor de duurzaamheid, de gezondheid en de smaak van het product.

Hier leest u meer over de verschillen tussen gangbaar, biologisch en Pure Graze® .

Hèt keurmerk voor 100% grasgevoerd; Pure Graze® .
Om het u als consument nog gemakkelijker te maken hebben we een keurmerk ontwikkeld. De productie onder dit keurmerk wordt regelmatig gecontroleerd. Het Pure Graze®  keurmerk geeft u de garantie dat u echt 100% gras gevoerde producten koopt die uitblinken in duurzaamheid en gezondheid.
Hier leest u meer over de voordelen.

Wat we allemaal willen is lekker en vooral gezond eten. Voeding die rijk is aan bouwstoffen, levensenergie geeft en milieu- en diervriendelijk geproduceerd is. Pure Graze®  biedt u dit!
Het vlees van Pure Graze®  heeft kracht en karakter. Voor u als bewuste consument brengt Pure Graze®  eerlijke en gezonde producten op de markt die door middel van beweiding tot stand zijn gekomen. Gras gevoerd rundvlees geeft een onvergetelijke smaakbeleving. Smaak en geur worden als uniek ervaren, ouderen geven aan dat het smaakt als vroeger!

Waar vindt u nou nog vlees dat de smaak heeft van vroeger daarbij enorm gezond is. Dit door een hoog gehalte aan Omega-3 vetzuren. Door de wijze van produceren is het milieu- en diervriendelijk. Binnen Pure Graze®  wordt geen antibiotica en krachtvoer gebruikt. Dit zijn nl. producten die zowel een slechte invloed hebben op het vee als op u. Uit onderzoek blijkt dat het vlees van grazend vee het beste is voor de mens. 
Het Pure Graze®  vee staat niet op stal en graast het jaar rond. Omdat de dieren grazen past Pure Graze®  vlees goed in een koolhydraatarm dieet.
Al het goede van de aanwezige vetten komt het best tot z`n recht wanneer het "low and slow" bereidt wordt. Gelukkig is dat ook de beste manier om de sappigheid en malsheid te bewaren. Neem dus de tijd, ontspan u en geniet ervan wanneer u ons vlees bereidt en eet!

 

Voordelen
Smakelijk:
Gras gevoerd rundvlees geeft u een onvergetelijke smaakbeleving. Smaak en geur worden als uniek ervaren. Ouderen geven aan de beleving te vergelijken met het vlees dat hun moeder serveerde.  Steeds meer mensen zijn het daarover eens en waarderen Pure Graze®  Vlees daarom.

Gezond:
Onderzoek heeft aangetoond dat vlees van dieren die alleen verse grassen grazen, een hoger gehalte aan Omega-3 vetzuren heeft, een hoger CLA gehalte en een hoger vitamine A en E, dan gangbaar geproduceerd vlees. Deze vetzuren worden sinds kort sterk aanbevolen door het eten van vette vis. Meer over deze voordelen kunt u
hier lezen.

Geen antibiotica:
Daarnaast komen dieren die behandeld zijn met antibiotica niet in aanmerking voor dit programma. Dit om resistentievorming tegen antibiotica in de humane gezondheidszorg te helpen voorkomen.
Gezonde dieren begint bij gezonde voeding voor deze dieren. In de natuur eten dieren zodanig dat ze gezond blijven. Veel landbouwhuisdieren weiden vandaag de dag echter in een “groene woestijn”, een monocultuur van 1 of 2 grassoorten, eventueel, zoals bij biologisch, aangevuld met witte klaver. Pure Graze®  heeft speciaal hiervoor
Pure Graze®  Saladebuffetten ontwikkeld. Graslandmengsels die steunen op grassen, klavers en kruiden. Van elke categorie zijn er een 6 tot 8 verschillende soorten opgenomen. Zo krijgen Pure Graze®  dieren maximaal de kans om gezond te eten. Dit krijgt u dan weer op uw bord! 


Geen krachtvoer:
Ook krijgen ze geen krachtvoer, graan of maïs bijgevoerd. Hierdoor bereiken de gezonde vetzuren hun maximale waardes. Veel krachtvoergrondstoffen komen uit het buitenland. Voor de teelt hiervan moeten vaak regenwouden wijken. Daarnaast worden ook dierlijke afvalstoffen verwerkt. Hierdoor worden planteneters tot aaseters. Dit is niet natuurlijk.

Versterkt de lokale economie:
Pure Graze®  Vlees wordt geproduceerd op familiebedrijven en lokaal geslacht en vermarkt. Zodoende versterken we de lokale economie en levert u ook een bijdrage aan het leefbaar houden van ons platteland.
Het slachten gebeurd lokaal door echte slagers, in handwerk, die het vak zoals het vroeger was nog beheersen. Buitenlands onderzoek toont aan dat de combinatie van gras gevoerd en slachten in handwerk ervoor zorgt dat de besmettingskans met E-coli lager is. 

De laagste CO2-equivalent uitstoot:
Berekeningen wijzen uit dat "Natuurlijk Werken© " de productiewijze die toegepast wordt bij de productie van Pure Graze®  Rundvlees een CO2-equivalent uitstoot heeft die op 50% van de biologische productiewijze en op maar 35% van de gangbare productiewijze ligt.
Daarnaast legt Pure Graze®  Rundvlees maximaal 200 kilometer af. De gemiddelde supermarktmaaltijd legt 17.000 kilometer af.
Hier leest u meer over het verschil tussen traditioneel en Pure Graze®

Diervriendelijk:
Dieren grazen zoveel mogelijk. Alleen hartje winter wordt er bijgevoerd met zongedroogd gras(hooi of grassilage). Dieren kunnen altijd vrij buiten komen en staan alleen bij een medische behandeling vast.

Milieuvriendelijk:
Het dieet bestaat uit een saladebuffet van grassen, vlinderbloemigen en kruiden. Kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden niet gebruikt.
Weidend vee voorkomt erosie en grondwatervervuiling, draagt bij aan een gevarieerde omgeving en een rijk weidevogelbestand.

Bekend:
Al ons vlees is traceerbaar tot aan de bron. Zodoende weten we waar een dier geboren is en hoe de opfokcondities zijn geweest. De dieren worden opgefokt volgens regels die samengevoegd zijn in het Pure Graze®  Handboek Rundvlees. Deze regels worden steeds up to date gehouden zodat steeds volgens de nieuwste inzichten geproduceerd wordt. Op deze wijze bent u verzekerd van het diervriendelijkst en gezondste stukje vlees. Verder hebben wij gedurende de opfokperiode regelmatig contact over de opfok met onze opfokkers en komen we regelmatig voorbij op de Pure Graze®  Graasbedrijven.

Ons 100% gras gevoerd rundvlees smaakt niet alleen heel lekker… Het is ook (g)razend gezond

Bron: http://www.puregrazefoods.nlTop
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com