Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Pinot noir
Een van de bestanddelen in rode wijn is resveratrol, een stof die de schadelijke neveneffecten van bijvoorbeeld ademen (oxidatie) tegengaat. De Amerikaanse onderzoeker David Sinclair van de Harvard Medical School heeft deze stof aan een bepaalde schimmel gevoerd en constateerde dat het leven van de schimmel met 70 procent wordt verlengd.

Het National Institute for Aging dat de studie van Sinclair betaalde, onderzoekt thans of het bestanddeel van rode wijn ook het leven van muizen kan verlengen.
Resveratrol is een soort verdedigingsmiddel van de druif tegen stress.

Vooral wijnen uit koelere streken zoals pinot noir bevatten daarom veel resveratrol. Onderzoekers van de universiteit van Chicago probeerden een extract van pinot noir en resveratrol op de bacterie Chlamydia pneumoniae, die volgens sommige medici een rol speelt bij het ontstaan van hart- en vaatziekten.

Zowel het wijnextract als het wijnbestanddeel bleek de groei van de bacterie spectaculair te remmen.
Volgens The New York Times, die over het onderzoek berichtte, is nog niet duidelijk of rode wijn ook bij mensen het leven verlengt.

Maar voor alle zekerheid zijn de onderzoekers die bij het project waren betrokken, overgegaan op het dagelijks drinken van een glas rode wijn.

Sinclair zei wel dat je de fles niet te lang open moet laten staan, omdat resveratrol door blootstelling aan lucht uit de wijn verdwijnt.

Snel doordrinken dus!

Bron: New Scientist en Nature online

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com