Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Pinda's en andere noten:
De pinda is eigenlijk geen noot maar een groente. En een gezonde ook. Regelmatige consumptie van onbewerkte (dus ook niet gezouten) pinda's heeft een gunstige invloed op de risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Dat komt door de vetsamenstelling van noten en pinda's (in de rest van dit artikel beschouwen we de pinda gemakshalve toch maar als een noot).
Noten bevatten veel onverzadigde vetzuren. Op walnoten na zijn dat opvallend vaak enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die geassocieerd worden met een kleinere kans op hartaanvallen. Ook het mineraal magnesium heeft vermoedelijk een gunstig effect.
Eind 2002 was er al een onderzoek met als conclusie dat het eten van noten ook beschermt tegen ouderdomssuikerziekte (diabetes type 2). Dat zou eveneens komen door het goede vet in noten plus de aanwezigheid van magnesium en vezels. Het betrof hier een stevige studie, onder ruim 83.000 Amerikaanse verpleegsters. Bij vrouwen die geregeld noten aten, nam de kans op diabetes - afhankelijk van hoe vaak ze noten aten - af met 8 tot 27 procent.

Bron: Journal of the American College of Nutrition, Journal of the American Medical AssociationTop
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com