Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Ontdekking vitamine C.

Eèn van de ernstigste bedreigingen voor zeevaarders in vroeger tijden was de toenemende verzwakking van hun bloedvaten. Dit had diverse inwendige en uitwendige bloedingen tot gevolg, uiteindelijk leidend tot de dood als gevolg van ernstig bloedverlies. Niemand wist wat de oorzaak van deze verschrikkelijke ziekte was, die van de 16de tot de 18de eeuw aan tienduizenden zeelieden het leven kostte.

Dat duurde tot de Schotse natuurkundige James Lind (1716-1794) met een eenvoudig experiment bewees dat bloedingen en doodbloeden kon worden voorkomen door de zeelieden voldoende limoen- en citroensap te geven. Door zijn succesvolle zoektocht naar een natuurlijke manier om bij zeelieden scheurbuik te voorkomen en te genezen, redde hij duizenden levens.

Tegenwoordig weten we natuurlijk dat de in vers fruit aanwezige vitamine C verantwoordelijk is voor een optimale productie van collageen en bindweefsel en voor een optimale duurzaamheid van de vaatwanden. Toen Lind zijn ontdekking deed, ging het niemand om de preciese werking. De hoofdzaak was dat het hielp.

Verassend is het feit dat de Britse Admiraliteit meer dan 40 jaar nodig heeft gehad om de ontdekkingen van James Lind in praktijk te brengen en de Britse zeelieden limoenen te geven. Kennelijk verzetten de oude dogma's over de geheimen van scheurbuik zich nog vier decennia lang voordat ze eindelijk werden afgeschaft. Gedurende deze 40 jaar stierven duizenden Britse zeelieden een onnodige dood, doordat de Admiraliteit vasthield aan verouderde dogma's.

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com