Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Medicatie: Pijnstillers!
Zwangere vrouwen grijpen regelmatig naar pijnstillers, meestal bij hoofdpijn, in mindere mate bij spierpijn en verkoudheid. Volgens enquêtes neemt 30 tot 57% van de moeders een of andere pijnstiller, en vaak is dat nog een onderschatting, omdat vele ondervraagden zelfs niet beseffen dat pijnstillers als medicatie beschouwd moet worden! Paracetamol geraakt vlot in de foetus en komt in de moedermelk terecht. Andere ongewenste zwangerschapseffecten zijn zwangerschapsvergiftiging (verhoogde bloeddruk, pre -eclampsie), longembolie en trombose (Rebordosa 2010). Lees hier het onderzoek.


Flavonoïden beschermen de vaatwand

Groenten en fruit rijk aan flavonoïden verbeteren de microcirculatie en verlagen het ontstekingsniveau in de bloedvaten.

Aan mannen en vrouwen met verhoogd cardiovasculair risico werd gevraagd om groenten en fruit te eten die rijk, matig of arm aan flavonoïden waren.

Flavonoïderijke voeding verhoogde stikstofmonoxide (NO) en verlaagde de ontstekingsmerkers C-reactief proteïne, adhesiemoleculen (VCAM) en E-selectine het sterkst. Lees hier het onderzoek.


Hepatitis C- virus onderdrukken met mariadistel

Behandeling met silibinine(*) kan de belasting door het hepa­titis C- virus sterk terug­dringen bij patiënten die op de wachtlijst voor een levertransplantatie staan. Een behandeling vooraf was al erg succesvol: bij enkele patiënten daalde de virale last tot onder het detectieniveau. Lees verder.


Kanker: van terminale naar chronische ziekte

In de toekomst zal kanker niet langer een terminale ziekte zijn. Het moet lukken om de ultieme bloedvatgroeiremmer te ontdekken, zodat kanker `slechts’ een chronische ziekte wordt.”
Dat is de overtuiging van prof. dr. Arjan Griffioen, hoogleraar in de angiogenese. Angiogenese is het proces van de vorming van nieuwe bloedvaten. Omdat tumoren alleen kunnen groeien als zij via bloedvaten zuurstof en voedingsstoffen krijgen, kan een bloedvatgroeiremmer in theorie de tumorgroei stoppen.

Angiogenese remmers hebben de afgelopen vijf jaar dan ook een belangrijke plaats ingenomen bij de behandeling van patiënten met kanker.

Vooralsnog hebben deze anti-kankermiddelen echter een beperkt succes. Een van de obstakels is het ontstaan van resistentie. Lees verder.


Schokkende cijfers van chemotherapie bij kanker.

Uit onderzoeken en enquêtes onder Amerikaanse oncologen komt naar voren dat drie van de vier artsen (75%) elke vorm van chemotherapie zou weigeren vanwege de ondoeltreffendheid en de vernietigende effecten die deze behandeling heeft op het menselijke organisme. Dit zeggen de artsen en onderzoekers erover: Lees verder. 

 

Dutch vegetables have fewer vitamins

Over the past 20 years, the amount of essential vitamins in Dutch vegetables has fallen by over 50% in some cases, the Telegraaf reports on Wednesday.

The main reason is the use of manure, the paper says, quoting an alliance of environmentally-active farmers and scientists. The over-use of manure means too many dangerous substances are being pumped into the ground, destroying natural organisms, the paper says.

Can’t we get all of the vitamins we need in our food?

No…Independent studies conducted in the United States , Canada , the United Kingdom and many other countries show that the nutrient content of our food has fallen substantially over the past few decades.

The tables below show the fall in the nutrient content of broccoli and potatoes sold in Canada between 1951 and 1999: Lees verder.

 

1 op 7 vrouwen zal in 2024 borstkanker hebben!

Omdat het risico om borstkanker te krijgen de laatste jaren enorm toegenomen is, zijn Britse onderzoekers in deze materie gedoken.  Momenteel ligt deze kans nog op een op tien om borstkanker te ontwikkelen tegen 80 jaar, maar als onze levensstijl niet verandert wordt dat één op zeven. Lees verder.

 

Vitamine C “Doorbraak” in de strijd tegen kanker

Injecties met vitamine C kunnen de groei van kanker tumors met de helft halveren, dit bevestigde een research team gisteren. Een studie in de US bevestigde dat de vitamine waardevol kan zijn in de behandeling van kanker, waarvoor momenteel weinig andere opties aanwezig zijn. Lees verder 

 

Selenium en kanker.

Selenium is een noodzakelijk ingrediënt voor de vorming van glutathion, dit is de basis van alle leven in alle cellen van ons lichaam. Adequate cellulaire glutathion is nodig om de cellen gezond te houden, en noodzakelijk voor een gezond immuunsysteem. Lees  verder 

 

NCI’s foute SELECT studie valt vitamine E aan!

Het National Cancer Institute’s (NCI) SELECT studie ( Selenium and Vitamin E Cancer Prevention Trail) voor prostaat kanker bij mannen is deze week gestopt nadat initiële data analyses lieten zien dat selenium en vitamine E, alleen of tezamen ingenomen over een periode van 5 jaar, niet beschermde tegen prostaat kanker. Lees verder 

 

'Antidepressiva net zo zinvol als placebo'

Antidepressiva als Seroxat en Prozac hebben weinig tot geen effect op de meeste mensen. De medicatie is alleen zinvol voor patiënten die zéér depressief zijn. Lees verder

 

De oorsprong van AIDS en HIV is wellicht niet wat je vernomen hebt.
De meeste mensen geloven dat de oorsprong van HIV, het zogenaamde AIDS virus, afkomstig is van een natuurlijke gebeurtenis in de evolutie. Sleutel in deze theorie over het ontstaan van HIV is de zogenaamde jachtsnee theorie (cut Hunter theory) waarin een mens, naar men beweert Afrikaanse man van geboorte, een bloederige wond of geïnfecteerde spat bloed kreeg terwijl hij een chimpansee klaarmaakte die een soortgelijk virus (SIV cpz) bij zich droeg. lees verder

 

Synthetische conserveringsmiddelen

Synthetische conserveringsmiddelen worden aan cosmetische producten toegevoegd om hun schimmeldodende en bacterieremmende werking, zo verlengen ze de houdbaarheid van het product. Chemische conserveringsmiddelen zijn echter één van de hoofdoorzaken van allergische reacties op cosmetische producten. Ze kunnen dermatitis veroorzaken en formaldehyde (een giftig oplosmiddel) vrijmaken. Daarbij komt dat ze door onze huid worden geabsorbeerd en via de bloedbaan in ons vetweefsel en onze organen terechtkomen. lees verder

 

Aspartaam en hersentumoren!

De goedkeuring van aspartaam  was de meest omstreden in de geschiedenis van de FDA. De zoetstof is niet goedgekeurd op wetenschappelijke gronden, maar onder invloed van sterke politieke en financiële druk. Lees verder

 

Aspartame: What You Don't Know Can Hurt You ! (Engels)

Aspartame is, by far, the most dangerous substance on the market that is added to foods. Aspartame is the technical name for the brand names NutraSweet, Equal, Spoonful, and Equal-Measure. It was discovered by accident in 1965 when James Schlatter, a chemist of G.D. Searle Company, was testing an anti-ulcer drug. Lees verder. 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com