Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Natuurlijke Gezichtreiniger Lees verder

 

Natuurlijke Face lift Lees verder.

 

Natuurlijke gezichtsmaskers Lees verder

 

Natuurlijke verzorging tegen huidveroudering Lees verder

 

Natuurlijke lipscrub en lipbalsem Lees verder

 

Natuurlijk mooie haren Lees verder.

 

Natuurlijke handverzorging Lees verder.

 

Natuurlijke deodorant Lees verder.

 

Milieuvriendelijk schoonmaken Lees verder.

 

Wat Is Arganolie?

Arganolie is een schaarse olie met een unieke samenstelling, die uit de vruchten van de Arganboom (Argania spinosa) wordt geperst. Tot 15 jaar geleden had nog bijna niemand van deze olie gehoord. Nu echter groeit de populariteit van deze olie met de dag. Steeds meer mensen uit Europa, Amerika en Japan ontdekken de vele voordelen van Arganolie. De unieke samenstelling van deze olie maakt het geschikt voor culinair en cosmetisch gebruik. Bovendien wordt gesuggereerd dat Arganolie ook heel wat therapeutische kwaliteiten heeft. Uit wetenschappelijk onderzoek is naar voren gekomen dat de unieke componenten van Arganolie onder andere de bloedcirculatie kunnen stimuleren, het cholesterolgehalte kunnen verlagen en de fysieke weerstand kunnen bevorderen. Het gegeven dat Arganolie zeer schaars is in combinatie met de vele toepassingen van deze olie zorgt ervoor dat het ook wel "vloeibaar goud" wordt genoemd. Lees verder.


Natuurlijke en synthetische grondstoffen en ingrediënten in haarverzorgingsproducten en cosmetica.

100% natuurlijk...is dit wel echt zo?

De zogenaamde natuurlijke cosmetica- en huidverzorgingsproducten zijn meestal niet honderd procent natuurzuiver.

Zelfs als een product slechts 1 natuurlijke grondstof bevat , kan het al onder de vlag “natuurlijk” de winkel uit! Lees hier alles over de ingrediënten.

 

Grootmoeders schoonheidsgeheimen uit je keukenkast.

Beautyproducten zijn duur en bevatten altijd chemische toevoegingen die je beter niet op je huid kan smeren.

In deze crisistijd kun je veel besparen door je spullen uit je keukenkastje of koelkast in te zetten, werkt perfect, is goedkoop en goed voor je huid.

De regel is: als je het niet kan eten, smeer het dan niet op je huid.

En vergeet niet: schoonheid komt van binnenuit, een gezonde eetgewoonte en gezonde life style zijn de basis ingrediënten voor een levenslange gezonde en mooie huid.

Maar het kan natuurlijk geen kwaad om ook de buitenkant goed te verzorgen en zo moeder natuur een handje te helpen.

Hier enkele tips: Lees verder.

 

Vitaminen zijn niet alleen essentieel in voeding, maar ook populaire ingrediënten in cosmetica. Een minder bekend voorbeeld is vitamine K.

Vitamine K is op de cosmetica ingrediëntenlijst ook wel te herkennen als phytonadione.

Er bestaan verschillende vormen van vitamine K, maar phytonadione wordt gezien als de meest veilige en meest effectieve vorm, ook wel vitamine K1 genoemd. Lees verder.

 

Rozenwater in cosmetica.

Rozenwater, op het label van cosmeticaproducten te herkennen als rosa centifolia of rosa damascena water, is het bij-product dat verkregen wordt bij destillatie van rozen om rozenolie te produceren.

Dit water wordt al jarenlang gebruikt in de keuken, in de aromatherapie en als cosmetica ingrediënt. Lees verder.

 

Beautyingrediënt: Kokosolie

Over de voordelen van kokosnootolie in onze voeding heb ik al meermalen geschreven in de nieuwsbrief en op de website. Dat dit product ook perfect kan worden gebruikt voor huid en haar verzorging is misschien minder bekend. In cosmetica is momenteel natuurlijke olie een stuk populairder dan bijvoorbeeld minerale olie.

Persoonlijk gebruik ik de kokosolie uit mijn keuken ook voor mijn huid en haar, maar er zijn tegenwoordig ook kant en klare cosmetische producten te koop op basis van kokosnootolie. Lees verder


Vooraanstaande wetenschapper waarschuwt voor schadelijke stoffen in de badkamer.

Dr. Samuel Epstein, auteur van : The Safe Shopper's Bible en grondlegger van Cancer Prevention Coalition, roemt Neways’ unieke missie om producten te verschaffen die veilig en van hoogwaardige kwaliteit zijn.

“Neways is baanbrekend geweest en is erin geslaagd om de consument cosmetica en verzorgingsproducten te verschaffen die vrij zijn van kankerverwekkende en schadelijke ingrediënten. Ik wil hen van harte gelukwensen met hun prestaties ” zegt hij.

Welke ingrediënten in persoonlijke verzorgingsproducten dienen we te vermijden? Lees het hier.

 

Ongezonde Chemicaliën in parfum

Acetone (Aceton)
Dit is een oplosmiddel en een ingrediënt van onder andere nagellakremover (veelvuldig gebruik tast echter de nagels aan), parfum, cologne, maar ook afwasmiddel. Het wordt verkregen uit petroleum. Het staat op de EPA-lijst van gevaarlijke afvalstoffen. Inhalatie ervan kan droge keel en mond veroorzaken en duizeligheid, misselijkheid, verstoring van de coördinatie, afwezigheid en bij blootstelling aan grote hoeveelheid: coma. Het is een stof die het centrale zenuwstelsel (CZS) onderdrukt. Het wordt ook veel toegepast in toners (astringents, middelen die de huid doen samentrekken). Het verwijdert olie van de huid en droogt de huid extreem uit, waardoor het irritatie veroorzaakt. Het is slechts in beperkte mate door de overheid toegestaan. Lees hier wat er verder in ons parfum zit.

 

VS geeft toe dat fluoride in drinkwater schadelijk is

Tandarts noemt fluoride -ook in tandpasta- openlijk 'giftige chemische stof'

Fluoride goed voor je tanden? Nee, zeggen steeds meer tandartsen in Amerika.

Het is al jaren op het alternatieve internet te lezen, maar nu heeft de Amerikaanse overheid het eindelijk toegegeven: fluoride in drinkwater is schadelijk, niet alleen voor de tanden, maar mogelijk ook voor de algemene gezondheid. Het feit dat in de VS al een bijna halve eeuw fluoride aan drinkwater wordt toegevoegd werd door een tandarts op Fox News zelfs een 'experiment' genoemd. Lees verder.

 

Kan Make-up borstkanker veroorzaken

Terwijl ik in mijn mail de laatste artikelen over gezondheid doorlas trok dit artikel mijn aandacht. De journal Applied Toxicology publiceerde een studie waarin onderzoekers in Engeland keken naar samples van vrouwen met borstkanker.

Zij ontdekten dat 99% van de vrouwen chemische stoffen in hun borstweefsel hadden. Deze chemicaliën zitten in de producten die wij iedere dag gebruiken in huis en in de badkamer. Bijna alle geteste vrouwen hadden verschillende resten hiervan in hun borstweefsel.

Deze stoffen zitten in makeup, moisturizers, haarverzorgingsproducten en creme’s die de meeste vrouwen dagelijks gebruiken.

In meer dan 19,000 cosmetische producten komen deze stoffen veelvuldig voor, je zou er dan vanuit kunnen gaan dat ze safe en ongevaarlijk voor je zijn. Maar, buiten andere klachten op termijn, zullen deze chemische stoffen je hormoon functies ontregelen en kunnen ze vruchtbaarheidsproblemen veroorzaken. En nu worden ze dus ook gelinkt aan borstkanker! Lees hier verder.

 

Natuurlijke huidverzorging gewoon bij u thuis.

Lizzy Turelinckx© - Mei 2009
Een gezonde huid reflecteert uiterlijke en innerlijke schoonheid. Verzorg je huid daarom van binnen en van buiten voor een stralend resultaat. Intern kun je de huid verzorgen door een goede voeding en een gezonde leefstijl. Externe verzorging beschermd de huid tegen verwondingen, uitdroging en veroudering. Lees verder

Natuurlijke middeltjes voor een natuurlijke schoonheid.

Alles wat je nodig hebt voor een natuurlijke schoonheid is waarschijnlijk al voor een groot deel in je keuken aanwezig. Onze oma's hadden niet al die afgrijselijk dure potjes en smeerseltjes waar we tegenwoordig (volgens de reclame althans) niet zonder kunnen. Lees verder

 

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com