Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Kleurstoffen in voeding schadelijk.

Door de explosieve groei van kinderen met ADD en ADHD zijn voedingsadditieven en kleurstoffen in voeding ‘nieuws’ momenteel, maar onderzoek toonde de schadelijke gevolgen al 20 jaar geleden.

Het is, samen met pesticiden en GMO, de belangrijkste vorm van niet gewenste chemicaliën in onze dagelijkse voeding.

Sophie was een van de twintig kinderen die deelnam aan een gevoeligheidtest voor kleurstoffen. Elke keer als de kleurstoffen werden toegevoegd veranderde het gedrag van Sophie als regen en zonneschijn. Ze begon met dingen te gooien en werd humeurig. Gedurende zes maanden kreeg ze zes keer kleurstoffen. Haar moeder raadde het vijf keer goed. Zeventien van de kinderen uit de testgroep hadden vergelijkbare resultaten in gedrag.

Hebben we werkelijk deze kleurstoffen nodig in onze voeding? Is het niet beter deze voeding nooit meer te kopen? Er is geen enkele actie ondernomen door de overheid of de fabrikanten om te toepassing van deze schadelijke kleurstoffen te verbieden”. Dit is geen nieuwsfeit van 2011 maar een artikel dat Patrick Holford schreef in 1988 gebaseerd op onderzoek wat maar al te duidelijk aangaf dat er ‘problemen’ schuilden in het gebruik van kleurstoffen. 

Vandaag de dag overwegen de autoriteiten – eindelijk – om zich over deze toevoegingen te buigen. De krantenkoppen vertellen nu; “Additieven schadelijk voor kinderen”. Maar voor er echt actie zal worden ondernomen door de overheid zullen er nog vele kinderen het slachtoffer worden van deze giftige toevoegingen, er zijn grote belangen in het spel en dan draait de ambtelijke molen meestal erg langzaam.

Het verbieden van deze stoffen kan hyperactiviteit bij kinderen voorkomen. Het is mogelijk dat een verbod op deze kleurstoffen het aantal kinderen met ADHD kan verminderen met ten minste 30% dat is een vermindering van 100.000 kinderen.

Hieronder is een lijstje toegevoegd waarop de meest gevaarlijke kleurstoffen voor kinderen staan en wat de gevolgen van regelmatige inname zijn.

HET PUNT IS ECHTER DAT JE GEEN 2O JAAR HOEFT TE WACHTEN OM ER ACHTER TE KOMEN DAT KUNSTMATIGE VOEDING ONGEZOND IS EN WIJ OP DIE MANIER TEKORTEN AAN VITAMINES EN MINERALEN OPBOUWEN!

Bron: Patrick Holford


7 gevaarlijke voedingstoevoegingen

De volgende toevoegingen (E nummers) worden nog steeds massaal gebruikt in kindervoeding, snoep, drank en medicijnen.

Dit zijn o.a. de risico’s.

E102 = Tartrazine - hyperactiviteit, slapeloosheid

E104 = Quinoline Yellow - hyperactiviteit, allergie, kankerverwekkend

E110 = Sunset Yellow - hyperactiviteit, buikpijn, astma, slapeloosheid

E122 = Carmoisine - hyperactiviteit, allergie, astma, huidoedeem

E124 = Ponceau 4R - hyperactiviteit, netelroos, astma

E129 = Allura Red - huidallergie, kankerverwekkend

E211 = Sodium Benzoate - darmstoornissen, gedragstoornissen

E211 is een conserveringsmiddel, de andere zijn kunstmatige kleurstoffen, die de snoepjes die onze kinderen zo verleidelijk liggen toe te lonken, hun prachtige kleurtjes geven!

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com