Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

NCI’s foute SELECT studie valt vitamine E aan!

Door Byron Richards oktober 2008

Het National Cancer Institute’s (NCI) SELECT studie ( Selenium and Vitamin E Cancer Prevention Trail) voor prostaat kanker bij mannen is deze week gestopt nadat initiële data analyses lieten zien dat selenium en vitamine E, alleen of tezamen ingenomen over een periode van 5 jaar, niet beschermde tegen prostaat kanker.

Aangezien het doel van SELECT was om aan te tonen dat het gebruik van bovenstaande producten het kanker risico met 25% zou verminderen en daar recente data suggereerden dat dit doel onwaarschijnlijk was, werd het onderzoek gestopt.

Erger nog, de onderzoekers insinueerden dat er niet statistisch significant mogelijke risico’s waren: “ er waren enigszins meer gevallen van prostaat kanker bij mannen die enkel de vitamine E gebruikten, en enigszins meer gevallen van diabetes bij mannen die alleen selenium namen. Geen van deze onderzochte gevallen bewezen een verhoogd risico door de supplementen en waren misschien louter toeval”.

Ik heb een vraag voor de voeding- uitdagende mensen van NCI: “ Waarom hebben jullie een studie opgezet die gedoemd was te mislukken en daardoor al dat geld van de belastingbetaler verspild? Was het om de vitamines in diskrediet te brengen zodat hoog toxische menselijke experimenten met dodelijke biotechnische medicijnen (die de belastingbetalers ook fortuinen kosten) het enige alternatief zou zijn?”

Door Big Farma betaalde nieuws berichten en organisaties hebben al reclamecampagnes lopen tegen vitamine E en selenium, om de artsen te vertellen hun patiënten met prostaat kanker niet te behandelen met vitamine E en selenium!

Waardeloze vitamine E gebruikt in de studie!

De SELECT studie gebruikte voor hun onderzoek de niet natuurlijke chemische vorm van vitamine E ( dl-alpha tocoferol acetaat) in een dosering van 400 IU per dag.

Elke keer als u een “l” achter de “d” ziet bij een vitamine E product, gooi het in de vuilnisbak, daar waar het hoort! Deze vitamine E molecule is synthetisch gemaakt van steenkool en typisch een product van Duitse farmaceutische bedrijven als Bayer en BASF. Het heeft weinig of geen waarde als antioxidant en is waardeloos voor de menselijke gezondheid. Dit was bekend, lang voordat de SELECT studie is gestart.

Dit is erg gelijklopend met een eerder onderzoek over betacaroteen, de uitslag daar was dat betacaroteen het risico op longkanker, bij rokers die betacaroteen namen, verhoogde! Ook hier weer werd voor het onderzoek een chemische synthetische betacaroteen gebruikt, gemaakt, door BASF, van acetyleen gas en gemaskeerd als voedingssupplement.

Natuurlijke vitamine E is een sterke anti kanker vitamine!

Natuurlijk vitamine E is een onmisbaar nutriënt voor een goede functionering van het immuunsysteem. Bij een tekort, vooral op hogere leeftijd, is je immuunsysteem technisch niet in staat om optimaal te functioneren. Duizenden studies bevestigen dit statement, evenals al de goed gedocumenteerde moleculaire geschriften en onderzoeken, gerelateerd aan vitamine E en een goed functionerend immuunsysteem. Veel Europeanen boven de 50 jaar hebben een tekort aan vitamine E. Het wordt vernietigd door bewerking van ons voedsel, en veel mensen eten te weinig vitamine E bevattende voeding ( ingegeven door misleidende reclames), waardoor een tekort ontstaat en het immuunsysteem onvoldoende functioneert.

In tegenstelling tot chemo kuren, die als chemische wapens worden ingezet in de behandeling van kanker, zijn micro nutriënten die worden gebruikt als anti kanker therapie, uitgerust met een bepaald level of intelligentie in de menselijke fysiologie. Ze zijn slim genoeg om het verschil te zien tussen een gezonde cel, die moet blijven leven, en een zieke cel, die moet sterven. Dit betekend dat dezelfde vitamine een gezonde cel zal beschermen en helpen om de kankercel te doden. Dit is werkelijk een wonder van moeder natuur. Geen enkel synthetisch medicijn kan tippen aan de mogelijkheden die een natuurlijk nutriënt in het menselijk lichaam heeft.

Dit betekent niet dat vitale celstoffen alleen, de remedie zijn in de behandeling van kanker. Het betekent wel dat ze een machtige speler zijn in de natuurlijke immuun toolbox, en het zeker niet verdienen om in diskrediet te worden gebracht door incompetente en pseudo- wetenschappers en onderzoekers.

Er zijn 8 vormen van vitamine E, 4 tocoferols ( alpha – beta – gamma – delta ) en 4 tocotrienols ( alpha – beta – gamma – delta ). Terwijl d-alpha tocoferol de meest voorkomende vorm van vitamine E is in supplementen, is het eigenlijk gamma tocotrienol dat het meest krachtige anti kanker nutriënt is. Waarom gebruikte NCI deze natuurlijke gamma tocotrienol niet in hun studie, in de plaats van de synthetische en waardeloze vorm van vitamine E die nu is gebruikt voor hun test?

Er zijn minimaal drie bekende mechanismen waarbij gamma tocotrienol, anders dan enkelvoudige vitamine E, kankercellen onschadelijk maakt.

De eerste is door het direct opwekken van dood signalen in de kankercel, wat is aangetoond bij prostate- en borstkanker cellen.

Ten tweede activeert gamma tocotrienol het welbekende tumor suppression gen p53, welke de cel cyclus omdraait zodat kanker wordt voorkomen.

Ten derde sluit het de bloedtoevoer naar de kankercel af zodat hij de hongerdood sterft.

Gamma tocotrienol doet dit allemaal, terwijl het simultaan al de gezonde cellen gezond houd en de bloedtoevoer naar gezonde cellen zelfs bevorderd.

Dit alles is geen mirakel, het is simpel moeder natuur, aan het werk om te overleven!

Denk nu niet dat de kanker onderzoekers niets weten over gamma tocotrienol. Ze hebben dit speciaal getest in combinatie met chemotherapie medicijnen en ontdekten dat bij deze combinatie, de kanker cellen sneller stierven bij gebruik van een veel lagere dosis van de chemo-medicijnen. Dit is erg belangrijk omdat de giftigheid en hoeveelheid van de benodigde kanker medicijnen bij een conventionele behandeling, vaak de tolerantie van het menselijke lichaam overschrijd.

Het feit dat gamma tocotrienol niet simultaan wordt gegeven met conventionele chemo kuren, is een misdaad waar de 50 biljoen dollar per jaar, chemotherapie industrie verantwoordelijk voor is! Ze kunnen het zich niet veroorloven te bevestigen dat een natuurlijk nutriënt zou kunnen helpen bij welke ziekte dan ook! Het draait ook hier weer om geld en macht, en helemaal niet om uw gezondheid!

Het is al erg genoeg dat ze nalaten om aan kanker patiënten te vertellen welke natuurlijke mogelijkheden er zijn om kanker te voorkomen of te behandelen, even erg is het feit dat ze vitamine E in een kwaad daglicht stellen door studies te doen met een kunstmatige vorm van vitamine E, die uiteraard niet werkzaam is, en daar hun bevindingen op te baseren en te publiceren voor het grote publiek! In beide situaties, NCI’s connecties met big farma, en de bio-tech kankerindustrie, worden research en uitspraken aangepast ten koste van de menselijke gezondheid. En de media, die afhankelijk is van de gelden van hun adverteerders, dus ook voor een groot deel van big farma, hebben geen idee hoe ze neutraal en eerlijk moeten rapporteren over natuurlijke gezondheid en voeding.

Bewerking en vertaling door Lizzy.

Dit artikel doorsturen naar een kennis of vriend? geen probleem, als u deze link toevoegt: www.warriorsforhealth.com

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Vitamine E, de natuurlijke behandeling van kanker of hoe u aan de nodige vitale celstoffen kan komen? Stel uw vraag op het contactformulier en u krijgt zo snel mogelijk een reactie van ons.

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com