Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Selenium en kanker.

Selenium is een noodzakelijk ingrediënt voor de vorming van glutathion, dit is de basis van alle leven in alle cellen van ons lichaam. Adequate cellulaire glutathion is nodig om de cellen gezond te houden, en noodzakelijk voor een gezond immuunsysteem.

Vitamine E en Selenium werken synergetisch om het immuun afweer systeem te ondersteunen en werken preventief tegen kanker. Geen negatieve, onjuiste studie uitslag kan deze simpele feiten in diskrediet brengen.

De vorm van selenium die is gebruikt in de SELECT studie ( zie artikel over vitamine E en kanker) was L-selenomethionine in een dosis van 200 mcg. Deze vorm van selenium is goed, maar de dosis moet drie maal zo hoog zijn dan de 200 mcg waarmee is getest. De gebruikte dosis is niet voldoende werkzaam. Voor een betrouwbaar resultaat moeten er verschillende hoeveelheden selenium worden getest door verschillende groepen proefpersonen.

Maar als de vorm van het gebruikte selenium goed was, waarom was er dan geen positief resultaat in de uitslag van de studie? Wetenschappers van NCI hebben voldoende hersenen om te weten dat de uitslag van een proef afhankelijk is van de toegediende hoeveelheid van het product, en dat de uitslag waarschijnlijk anders is bij toediening van verschillende dosissen aan verschillende groepen proefpersonen, gebaseerd op de bekende principes van de biochemische samenstelling van selenium.

In de SELECT studie gaat het over een groep van 35.000 mannen in een leeftijd waarin ze het risico liepen prostaat kanker te ontwikkelen. Het nummer 1 medicijn dat direct effect heeft op het metabolisme van selenium zijn de wereldwijd in grote getale voorgeschreven statines (cholesterolverlagers). De onderzoekers van de SELECT studie hadden, om een reëel beeld te kunnen krijgen van hun onderzoek, de proefpersonen moeten indelen in twee groepen, deze die statines gebruikten en de andere in de groep die geen statines gebruikten(als die er al waren). Hoe hoger de dosis statines die men neemt, hoe lager de positieve werking van selenium in het lichaam.

Een van de metabolische activiteiten van cholesterol is de productie van selenium bevattende enzymen die nodig zijn voor de vorming van glutathion. Dit is een deel van het economisch systeem in het menselijk metabolisme, en essentieel om te overleven. Een ander side effect  van de blokkering van de cholesterol synthese met statines is dat de selenium – antioxidant werking een klap krijgt en beduidend minder werkzaam is.

Het is waarschijnlijk dat de SELECT studie een grote hoeveelheid aan data bevat die niet is geëvalueerd. Als ze de uitslagen van de groep die statines nam zouden scheiden van de andere groep zou er zeer waarschijnlijk een heel ander beeld ontstaan. Bij de mannen die geen statines gebruikten zou er waarschijnlijk een reductie in prostaat kanker te meten zijn. De groep die statines gebruikte zou waarschijnlijk geen voordeel gehad van de inname van selenium, omdat de statines, zeker als de dosis statines redelijk hoog is, de voordelen van de selenium blokkeren.  

Verder is het zeer waarschijnlijk dat de statines, die spieren en zenuwen beschadigen als ongewilde bijwerking, en een effect hebben op de insuline resistentie, de oorzaak zijn van het verhoogde risico op diabetes ( zie ook het artikel vitamine E en kanker), en niet de selenium, zoals de studie insinueert.

Deze gebrekkige studie brengt een groter probleem aan het licht over studies die worden gedaan betreffende vitale celstoffen. De bovenstaande data analyse vindt zeer waarschijnlijk nooit plaats, ondanks dat de onderzoekers zich bewust zijn van de problemen die de statines geven en de wetenschap dat deze statines interfereren met het selenium metabolisme.

De onderzoeken zullen, op bevel van de farma- industrie, altijd een negatieve uitslag laten zien, en in dit specifieke geval als conclusie hebben dat selenium een probleem voor de gezondheid is.

Welkom bij Big Farma onderzoek en wetenschap, gekocht en betaald met uw belastinggelden en ziekenfondsbijdragen!

De uitslag van de SELECT studie stond eigenlijk vanaf het begin reeds vast en is eigenlijk een groot fake onderzoek om vitale celstoffen in een kwaad daglicht te stellen.

Door Byron J. Richards – www.wellnessresources.com

Vertaling en bewerking: Lizzy

Dit artikel gebruiken voor uw website, nieuwsbrief of om door te sturen naar vriend of kennis! Geen probleem, als u deze link meestuurt: www.warriorsforhealth.com

Meer weten over selenium of de natuurlijke behandeling van kanker? Stuur uw vraag of verzoek naar ons via het contactformulier.

 

 

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com