Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Honing met kaneel als geneesmiddel.

Feiten of fabels?

Probeer het gewoon zelf, het is lekker, goedkoop en je kunt er is zeker gezondheidsvoordeel mee te behalen!

Wetenschappers accepteren honing als een effectief medicijn voor allerlei ziekten.
Honing kan worden gebruikt zonder enige bijwerkingen voor diabetes patiënten.
Een mengsel van honing en kaneel zou bij vele kwalen kunnen helpen! 
Honing wordt geproduceerd in de meeste landen van de wereld. 


Hedendaagse wetenschappers accepteren honing ook als een “wonderolie” (heel effectief) voor alle soorten kwalen Honing werd eeuwenlang als wondheler ingezet. 

Nu steeds meer mensen immuun worden voor onze moderne antibiotica en de hang naar alles wat natuurlijk is groter wordt, was een studie naar het overbekende spul een vanzelfsprekend iets.


Honing, het heerlijke voortbrengsel van bijen, staat al eeuwen bekend als een mineralenshot voor je organen (inclusief huid en haar), maar ook als werkzaam antibioticum. 
Voordat de moderne antibiotica op de markt kwam, was het heel gewoon met honing aan de slag te gaan. 

Wetenschappers van onder meer de VU in Amsterdam brengen de heilzame eigenschappen opnieuw voor het voetlicht. Uit recente laboratoriumtesten blijkt hoe goed honing in staat is om bacteriën uit de weg te ruimen, inclusief de Stahpylococcus, en bacterievorming op de huid te verminderen. 

Uit Iers onderzoek blijkt ook dat honing de wondheling kan bespoedigen, en de pH waarde van de huid terug kan brengen , ook handig als de huidbarrière uit balans is. Klinisch onderzoek laat zien dat honing op brandwonden deze sneller heelt dan het veelal gebruikte flammazine (zilver-sulfadiazine). 
Onderzoek laat zien dat brandwonden behandeld met honing binnen 7 dagen voor 91% bacterievrij zijn, tegenover 7% van de met flammazine behandelde brandwonden. Na 2 weken schijnt 87% van de wonden er beter uit te zien, tegenover 10% van de met flammazine behandelde wonden.


Bij het Nederlandse onderzoek was het bedrijf Bfactory betrokken dat een medicinale honing heeft gemaakt, genaamd Revamil. Geproduceerd door bijtjes in een streng gecontroleerde omgeving. Met dit Revamil zijn diverse experimenten gedaan waaruit de zeer goede antibacteriële werking blijkt. Als het werd gemengd met gewone honing, bleek het aanzienlijk te werken tegen bacteriën die resistent zijn voor de gangbare antibiotica.


In Ierland werden testen gedaan met een medische variant van het Nieuw-Zeelandse Manuka honing, genaamd Medihoney. Hiermee werden vooral tot nu toe niet te verhelpen zweren bezworen.


Onderzoekers denken dat de kracht van honing als bacteriekiller vooral gelegen is in het feit dat honing nauwelijks water bevat, waardoor bacteriegroei niet gestimuleerd wordt en doordat het in interactie met de gangbare lichaamsvloeistoffen zoiets als ‘hydrogen peroxide’ voortbrengt wat een afremmende werking heeft op bacteriën, alsmede dat het spul een hoge zuurheid heeft. 

Medicinale kwaliteiten van honing en kaneel 

Honing en kaneel kunnen we zien als een multifunctioneel geneesmiddel. De kwaliteiten van honing worden al eeuwenlang geroemd. Als je aan honing ook nog kaneel toevoegt ben je in het bezit van een heuse medicijnkast tegen allerlei kwalen. Meerdere wetenschappelijke onderzoeken bevestigen de werking van dit simpele geneesmiddel. De reeks toepassingen van kaneel en honing is lang:hartproblemen, bloedvatenvernauwing, artritis, psoriasis, astma, verkoudheid, influenza, maagproblemen en middel tegen puistjes om er maar een paar te noemen.

Honing en kaneel kunnen gebruikt worden zonder een enkele bijwerking. Ook al is honing zo zoet, dan nog kan het in de juiste dosering medicinaal gebruikt worden door diabetici patiënten. Hedendaagse wetenschappers hebben honing geaccepteerd als effectief medicijn tegen allerlei ziekten.


'Weekly Wordnews' een Canadees tijdschrift publiceerde op 17 januari 1995 een lijst van ziekten die genezen zouden kunnen worden door honing en kaneel . Deze lijst is samengesteld op basis van meerdere wetenschappelijke onderzoeken, ervaringen van herbalisten en publicaties uit medische tijdschriften.


Ziehier hun bevindingen:


1) IMMUUN SYSTEEM:
Het dagelijks gebruik van honing en kaneelpoeder versterkt het immuunstelsel en beschermt het lichaam tegen bacteriële en virale aanvallen.
Wetenschappers hebben ontdekt dat honing diverse vitamines en ijzer in grote hoeveelheden bevat.
Een constant gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes waardoor ze beter in staat zijn om tegen bacteriële en virale ziekten te vechten.

2) HARTKWALEN:
Maak een pasta van honing en kaneelpoeder, doe dat op brood in plaats van jam en eet het regelmatig als ontbijt. Het vermindert de cholesterol in de arteriën en kan helpen een hartaanval.
En voor degenen die al een aanval hebben gehad kan dit een volgende aanval helpen voorkomen.
Regelmatig gebruik van dit proces bevrijdt je van ademnood en het versterkt de hartslag.
In Amerika en Canada hebben diverse verzorgingshuizen succesvol patiënten behandeld en ontdekten ze dat als je ouder wordt, de arteriën en aderen hun flexibiliteit verliezen en verstopt raken; maar honing en kaneel gerevitaliseerd de arteriën en aderen.

3) KANKER:
Recent onderzoek in Japan en Australië heeft uitgewezen dat kanker aan de maag en botten met succes is behandeld door een mengsel van honing en kaneelpoeder. Patiënten die aan deze vorm van kanker lijden kunnen drie keer per dag een eetlepel honing met een theelepel kaneelpoeder innemen gedurende een maand.

4) ARTRITIS:
Artritis patiënten kunnen dagelijks, 's morgens en 's avonds een kop heet water met twee lepels honing en een theelepel kaneelpoeder nemen. Als dat regelmatig wordt ingenomen zou zelfs chronische artritis kunnen verbeteren. In een recent onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Kopenhagen, werd ontdekt dat als de doktoren hun patiënten behandelden met een mengsel van een eetlepel honing en een halve theelepel kaneelpoeder voor het ontbijt, dat van de 200 mensen die zo behandeld waren, 73 mensen binnen een week totaal verlost waren van hun pijn en binnen een maand konden de meeste patiënten die door de artritis niet konden lopen of zich voortbewegen, weer zonder noemenswaardige pijn lopen.

5) BLAAS INFECTIES:
Neem twee eetlepels honing en een theelepel kaneelpoeder in een glas lauwwarm water en drink het.

Dit vernietigt de ziekteverwekkers in de blaas.

6) CHOLESTEROL:
Twee eetlepels honing en drie theelepels kaneelpoeder gemengd in thee of water, werden aan een cholesterol patiënt gegeven, en men ontdekte dat het cholesterol niveau in het bloed binnen twee uur tien procent daalde. Drie maal per dag dit protocol brengt cholesterol weer op een normaal niveau.
Volgens de onderzoekers kan natuurzuivere honing, dagelijks bij het voedsel ingenomen, de klachten van cholesterol wegnemen.

7) VERKOUDHEID:
Degenen die lijden aan gewone of ernstige verkoudheid kunnen dagelijks, gedurende drie dagen, een lepel lauwwarme honing innemen met een kwart lepel kaneelpoeder.
Dit proces zal de meeste chronische hoest en verkoudheid verminderen, en de sinussen schoonmaken.

8) MAAG DIE VAN STREEK IS:
Honing ingenomen met kaneelpoeder kan maagpijn en maagzweren verminderen.

9) INDIGESTIE:
Kaneelpoeder gestrooid op twee theelepels honing en ingenomen voor het eten, verlicht zuurbranden (reflux) en helpt zware maaltijden beter verteren.

10) GRIEP:
Een wetenschapper in Spanje heeft ontdekt dat honing een natuurlijk ingrediënt bevat die de influenza bacillen doodt en zo de patiënt kan genezen van de griep.

11) LANG LEVEN:
Thee gemaakt met honing en kaneelpoeder, indien regelmatig ingenomen, gaat de aftakeling van het ouder worden tegen. Neem vier eetlepels honing, een eetlepel kaneelpoeder, en drie kopjes water en maak er thee van. Drink drie of vier maal per dag een kwart kop. Het houdt de huid fris en zacht en houdt veroudering tegen.

12) HUIDINFECTIES:
Breng honing en kaneelpoeder in gelijke delen aan op de aangetaste plekken, het verbetert eczeem, ringworm en alle andere soorten huid infecties.

13) GEWICHTSVERLIES:
Drink dagelijks 's morgens een half uur voor het ontbijt op een lege maag, en 's avonds voor het slapen gaan, honing en kaneel in een kop heet water. Bij regelmatig gebruik en gezonde voeding kan het, het gewicht reduceren. Het regelmatig drinken van dit mengsel helpt vetopslag voorkomen.

14) VERMOEIDHEID:
Recente studies laten zien dat de suiker in honing eerder behulpzaam dan nadelig is voor de sterkte van het lichaam. Oudere mensen die honing en kaneel in gelijke delen innemen, zijn alerter en flexibeler.
Dr. Milton die hiernaar onderzoek heeft gedaan, zegt dat een halve eetlepel honing, besprenkeld met kaneelpoeder in een glas water, dagelijks ingenomen 's middag om ongeveer 3:00 uur, als de vitaliteit van het lichaam begint te verminderen, de vitaliteit van het lichaam binnen een week doet toenemen.

15) PUISTJES:
Maak een pasta van drie eetlepels honing en een theelepel kaneelpoeder.
Breng dit aan op de puistjes voordat je gaat slapen en was het de volgende dag met warm water af.
Doe dit twee weken dagelijks, het verwijdert de puistjes vanaf de wortel.

16) GAS:
Volgens onderzoeken in India en Japan, is gebleken dat als honing met kaneelpoeder wordt ingenomen, de maag vrij wordt van gassen.

17) SLECHTE ADEM:
Mensen uit Zuid Amerika gorgelen als eerste in de morgen met een theelepel honing en kaneelpoeder die in heet water opgelost zijn, waardoor hun adem de hele dag door fris blijft.

18) GEHOORVERLIES:
Neem dagelijks 's morgens en 's avonds honing en kaneelpoeder, in gelijke delen, het kan bijdragen tot een beter gehoor.

Kanttekening:

Weekly Worldnews is een tabloid wat in de Canadese supermarkten aan de man en vrouw werd gebracht. Het blad stond erom bekend met de meest fantastische fictie op de proppen te komen. Inmiddels is Weekly Worldnews alleen nog maar online te bezoeken. 


Desalniettemin zijn de kwaliteiten van kaneel en honing uitvoerig beschreven in de Encyclopedia of Healing Foods en kunnen we de lijst die in Weekly Worldnews gepubliceerd stond toch echt behoorlijk serieus nemen. Daarnaast zijn er inmiddels diverse wetenschappelijke onderzoeken die de werking van deze natuurproducten aantonen.


De 'Encyclopedia of Healing Foods' over kaneel:

Kaneel heeft een lange historie en wordt zowel in het Oosten als in het Westen als een medicijn gebruikt. Gerapporteerd gebruik vindt men bij gevallen van arthritis, astma, kanker, diaree, koorts, hartproblemen, slapeloosheid, menstruatieproblemen, maagzweren, psoriasis en spastische spieren. Er zijn wetenschappelijke onderzoeken die sommige van deze gebruiken ondersteunen.

Geconfirmeerde effecten van kaneel zijn: als sedatief voor rustige spieren, het werkt bloedsomloop stimulerend, digistant, diuretisch, antibiotisch en het voorkomt winderigheid.


Kaneel en diabetes type 2 en Cholesterol

Een recent onderzoek onder zestig mensen met type 2 diabetes heeft aangetoond dat dagelijks gebruik van 1 tot 6 gram over een periode van 40 dagen snelle bloedglucose tussen de 18 en de 29 procent afnam. LDL, dus het slechte cholesterol reduceerde met 7 tot 27 procent en het totale cholesterol tussen de 12 en de 26 procent. De triglycerides namen tussen de 23 en de 30 procent af. Bij de groep die geen kaneel nam waren er geen duidelijke veranderingen waarneembaar. De unieke helende kwaliteiten van kaneel zijn terug te vinden in de essentiële oliën: cinnamaldehyde, cinnamyl acetate en cinnamyl alcohol en in een aantal andere substanties.


Kaneel en diabetes 2 en 'the University of California.'

Een studie over kaneel en diabetes type 2 is gepubliceerd in 'the Journal of Medicinal Food' in September 2011. Het onderzoek werd verricht door 'the University of California-Davis.' Er werden acht klinische studies onderzocht over de impact van hele kaneel en een extract van kaneel bij type 2 diabetes en prediabetes. Bij beide soorten kaneel werd er een significant statistische daling in de snelle bloedsuikers geconstateerd.

 

Kaneel en diabetes 2 en 'The University of West London.'

Onderzoekers van de Universiteit van West Londen hebben resultaten van hun onderzoe gepubliceerd in de 'issue of Clinical Nutrition' van 12 mei 2012. Men onderzocht de impact van kaneel op bloedsuiker in patiënten met type 2 diabetes. Zij verrichten zes random onderzoeen onder 435 patiënten en concludeerden dat kaneel werkzaam is om de bloedsuikerwaarden onder controle te houden.

 

Kaneel als multicomponent. Aantoonbare genezing en verbetering van epilepsie!

Kaneel wordt dan veelal ook als een multicomponent gebruikt. Chinese kruidenformules, waarvan enkelen klinisch onderzoekt zijn. Kaneel gecombineerd met het Chinese Sikkelgoudscherm of Sikkeldoorwas (Bupleurum lactiflora) heeft aangetoonde resultaten geboekt bij de behandeling van epilepsie. Van 433 patiënten die behandeld zijn (waarvan de meesten niet op anticonvulsante medicijnen reageren) werden er 115 genezen en 79 gevallen lieten een aanzienlijke verbetering zien. Niet alleen klinisch waren er verbeteringen te constateren maar er was ook verbetering te zien in de patronen van de hersengolven. Andere klinische studies hebben aangetoond dat formules die kaneel bevatten te gebruiken zijn bij de gewone verkoudheid, influenza en bevriezing. Dit wel met de kanttekening dat het onbekend is of de kaneel hier de oorzaak van is of de andere componenten.


Dr Murray is een authoriteit op het gebied van natuurlijke medicijnen en bevestigt de volgende werking van kaneel: Kalmerende werking op onwillekeurige spieren zoals in de darmen en vaatwanden; Kaneel stimuleert de bloedsomloop; Het verlichten van winderigheid; Verbetering van de spijsvertering; Voorkomen of verminderen van epileptische aanvallen; induceren van zweten; Verbeteren van plassen; het doden van bacteriën; Het verminderen van zweren.

Een ander wetenschappelijk artikel over kaneel en diabetes is hier te vinden.


In de Encyclopedia of Healing Foods wordt ook geschreven over de helende effecten van honing. Vrij vertaald vinden we daar over het vloeibare goud van de bijen:

In oude Sumerische, Vedische, Egyptische en bijbelse geschriften wordt honing genoemd als voeding en helend medicijn. Het werd gebruikt als multifunctioneel voedsel, als hommage aan de goden bij rituelen, om de doden te balsemen en als medicinaal en cosmetisch product gebruikt. Tot de verbazing van de Spanjaaarden hielden de indianen van Centraal en Zuid Amerika al bijen. Honing stond immers bekend als voedsel voor de rijken. Nu is het gebruik van honing grotendeels verdrongen door geraffineerde suiker, wat goedkoper en zoeter is. Honing is een bron van ribofalvin en vitamine B6. Het bevat ook ijzer en mangaan. Een ons honing bevat 304 caloriën waarvan 82.4 gr. Koolhydraten, welke grotendeels suiker zijn. 0,3 gram proteïne en 0 gram vet. 


De gezondheidseffecten van honing hangt af van de wijze van productie en van de kwaliteit van de bloemen. Rauwe honing is ongepasteuriseerd, gezuiverd of gefilterd. Deze honing bevat meer phyotchemicaliën dan de gepasteuriseerde honing. 


Propolis

Propolis is een product van het sap van een boom gemixed met secretie van bij. Een afscheiding die de bij gebruikt om zich te beschermen tegen bacteriën, virissen en schimmels. In het proces van honingbereiding gaat deze propolis echter grotendeels verloren. Recent onderzoek heeft aangetoond dat Propolis sommige vormen van kanker kan voorkomen.

 

Gezondheidsvoordelen van rauwe honing, bijenpollen, propolos en royal jelly:

 

1) Antioxidant

Vooral donkere honing zoals boekwijthoning is een rijke bron van fenol, zoals flavonoïden die een sterke antioxidant werking hebben.

 

2) Energieopwekkend

Honing is een bron van koolhydraten, wat energieopwekkend werkt.

 

3) Wondhelende kwaliteiten

Honing werkt sterk antiseptisch en werd gebruikt voor de behandeling van zweren, brandwonden en andere wonden. De wondhelende kwaliteiten van honing zijn al eeuwenlang bekend.

 

4) Voorkomen van kanker

Propolis bevat Phytochemicaliën die volgens onderzoeken talloze preventieve eigenschappen tegen kanker en tumoren bevatten.

 

5) Honing en insuline.

Kunstmatige zoetstoffen en suiker vervangen door honing kan helpen om Type 2 diabetes te voorkomen en te reguleren. Dit stelt Dr. David Baer van ' the USDA Agriculture Research Service.' Hij heeft ook geconstateerd dat diabetici die honing eten een gezonder hart zullen hebben. Diabetes veroorzaakt vaak oxidatieve schade aan het DNA, lipiden en proteïnen, wat de gezondheid van het hart bedreigt. Dr. Baer gelooft dat de natuurlijke antioxydanten in honing deze schade kunnen voorkomen.


6) Honing en hoesten

Honing reduceert hoesten bij kinderen. Jessica Beiler, MPH van de 'Penn State College of Medicine, Pediatric Division' gelooft dat honing symptomen van hoesten bij kinderen vermindert. Zij citeert een studie van de WHO (Wereld gezondheids Organisatie) waarinéén groep van kinderen boekweithoning kreeg voor het slapen gaan. De andere groep kreeg dextromethorphan (DM). De kinderen die honing namen hadden 20 procent minder last van de symptomen dan de groep die het chemische middel slikten.

 

7) Honing en gewicht, angst en geheugen

Dr. Nicola Starkey van de 'University of Waikato', Nieuw Zealand, deed een onderzoek van vier maanden met ratten. Eén groep kreeg een dieet waar suiker vervangen werd door honing. De honingetende ratten bleken flink wat voordelen van hun dieet te ondervinden: een lager gehalte aan lichaamsvet, minder angst, een verbeterd HDL cholesterol, beter herkennings geheugen, lagere waarden in de bloedsuikerspiegel en gereduceerde oxidatieve schade.


8) Helende kwaliteiten van honing.

Volgens Dr Shona Blair van de ' University of Sydney' Australië geneest honing ziekten. Honing verlaagd de water activiteit, verlaagd de PH waarde en het vermogen om hydrogen peroxide te generen waardoor het een effectief antibacteriële en antimicrobiale werking heeft. Haar studie heeft aangetoond dat honing helpt voorkomen dat ziektekiemen zich verspreiden en wondgenezing stimuleert. Zelfs in kleine hoeveelheden is volgens dit research honing effectief bij: medicatie resistente micro-organismen, 60 soorten anaëroben en schimmels.


9) Het brede effect van Honing.

Onderzoek van Dr Jamal Zidon in ziekenhuizen in Israël naar de werking van honing hebben het volgende aangetoond: Honing geeft het geheugen en de cognitieve functie en boost, honing vermindert insuline resistentie en verhoogt de controle van de bloedsuikerwaarden en antibacteriële effecten.


Gebruik altijd en alleen natuurzuivere biologische honing.

Manuka is zeker een aanrader of rechtstreeks van de imker. Honing is niet aan bederf onderhevig en kan niet chemisch worden nagemaakt. Hij kan soms tot suiker kristalliseren. In werkelijkheid is honing altijd honing.
Als het op een koele donkere plaats gedurende een lange tijd wordt bewaard, zal het gaan kristalliseren.
Wanneer dit gebeurt, draai de deksel eraf, kook water, en zet de pot met honing in het warme water, zet het vuur uit en laat het vloeibaar worden. Het is dan weer gewoon bruikbaar.
Kook honing nooit en plaats het nooit in een magnetron. Als je dit doet vernietig je de enzymen in de honing.

Vrij vertaald en samengevat door Lizzy vanuit verschillende bronnen o.a.:

Levendenatuur

http://nstarzone.com/NEWS/C32.html

Plazilla.com

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com