Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Hepatitis C- virus onderdrukken met mariadistel

Behandeling met silibinine(*) kan de belasting door het hepa­titis C- virus sterk terug­dringen bij patiënten die op de wachtlijst voor een levertransplantatie staan. Een behandeling vooraf was al erg succesvol: bij enkele patiënten daalde de virale last tot onder het detectieniveau.

Tien patiënten ondergingen met succes een lever­transplantatie tijdens de studie­periode. De virale belasting van de met silibinine behandelde patiënten was gemiddeld de helft lager dan in de placebogroep. Bij vier patiënten daalde het niveau onder het kwantificatie niveau (virus wel detecteerbaar maar niet 'telbaar'), waarvan twee twee patiënten onder het detectieniveau zaten. Silibinine preparaat was Legalon, intraveneus toegediend.

Hepatitis C is een ernstige complicatie bij lever­transplantatie. Uitroeiing van virus met medicatie (PEG -interferon en ribavirine) is vaak niet doel­treffend genoeg en bovendien kunnen de bijwerkingen juist bij deze groep van patiënten levens­bedreigend zijn. Interferon mag zelfs niet toegediend worden vlak na de ingreep.

(*) Silibinine is synoniem voor silybine, de voornaamste component van het silymarine-complex.

Referenties: 

Mariño Z, Crespo G et al. Intravenous silibinin monotherapy shows significant antiviral activity in HCV-infected patients in the peri-transplantation period. Journal of Hepatology 2013; 58:415–420

Bron: www.ata.nl

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com