Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Waarom hennep de wereld zou kunnen redden

Die titel zou eigenlijk moeten luiden: “Waarom hennep de wereld altijd al had kunnen redden”, omdat de plant nooit verbannen had moeten worden en het verbod heeft geleid tot ontzettend lijden in de wereld. Als wij –de wereld bevolking - deze wonderlijke plant hennep (Cannabis genus) lokaal hadden kunnen telen en ook lokaal hadden kunnen gebruiken voor industrie en bedrijven, tevens en in het bijzonder als brandstof, hadden we nooit verslaafd hoeven raken aan bijvoorbeeld olie, een verslaving die de wortel is voor veel ellende. Dan hadden we onszelf nooit toegestaan om ons te laten koeioneren door grote oliemaatschappijen welke inmiddels vele misdaden tegen de mens gepleegd hebben, waaronder invasies in andere landen op grote schaal en afslachting van onnoembare aantallen mensen.

Geen van deze olie gerelateerde horror- alsmede de erbarmelijke ontering van het milieu in het algemeen zou gebeurd zijn als hennep niet verboden was geworden maar slim en intelligent was gebruikt als een groot fundament van de menselijke samenleving. Natuurlijk zouden economieën gebaseerd op hennep nog steeds de samenleving kunnen redden, terwijl de aanplant van hennep op grote schaal de natuur ook zou kunnen redden.


Er zijn duizenden manieren om de ongelooflijke hennepplant te gebruiken

Er wordt gezegd dat hennep op wel 50.000 manieren te gebruiken is (http://www.voteindustrialhemp.com/), van vezel tot brandstof tot voedsel, maar ik zal hier een paar voorbeelden geven:

In de moderne tijd wordt hennep gebruikt voor industriële doeleinden zoals papier, textiel, biologisch afbreekbaar plastic, constructies, gezondheidsvoeding, brandstof en medische doeleinden met een bescheiden commercieel succes. De afgelopen drie jaren is het commerciële succes van voedsel op basis van hennep aanzienlijk gestegen.

Hennep is een van de snelst groeiende biomassa die we kennen, met een productie van 25 ton droge stof per hectare per jaar en een van de vroegst bekende geteelde planten. Hennep staat bekend als een zeer milieuvriendelijke oogst, omdat het weinig pesticide en geen herbicide nodig heeft. ( http://en.wikipedia.org/wiki/Hemp)


Hier een gedeeltelijke lijst voor het gebruik van hennep (en er zijn vele mogelijkheden per categorie):

Voedsel- zaden, olie, meel

Medicijnen- zalf, anti-misselijkheid

Toiletartikelen- zeep, shampoo, lotion

Textiel- kleding, handdoeken, lakens, canvas

Huishoudelijke producten- tapijt, wasmiddel, verf, speelgoed

Industriële producten- papier, beton, isolatiemateriaal, brandstof, auto-onderdelen


(Er moet in acht worden genomen dat medicinale marihuana een ander soort Cannabis is die significante aantallen THC bevat, terwijl industriële hennep verwaarloosbare aantallen bevat en men niet in staat is er “high” van te worden.)


Een erg belangrijke manier om hennep te gebruiken is om nucleaire vervuiling te ontgiften, zoals dat gedemonstreerd is in de Oekraïne bijvoorbeeld, te zien op de site van de kernramp in Tsjernobyl (http://www.hemp.net/news/9901/06/hemp_eats_chernobyl_waste.html).


Bovenal zou brandstof van hennep de gevaarlijke en kostbare kernenergie kunnen vervangen.


Veel van deze informatie over de geschiedenis en gebruiken van hennep komt van de geschriften van onder anderen de op 15 april 2010 overleden Jack Herer, wiens boek “The Emperor Wears No Clothes” (De keizer draagt geen kleding), een klassieker is geworden, waar er honderdduizenden van gekocht of weggegeven zijn de laatste 25 jaar. Ik ben zelf al 20 jaar een hennep activiste, geïnspireerd door deze geschriften die ik in LA gelezen heb, waar ik Herer en andere grootheden op dit gebied zelfs ontmoet heb. Ik heb eens een klacht ontvangen nadat ik een fax over hennep had gestuurd naar (andere) juridische kantoren, terwijl ik een andere keer tijdens de persconferentie van presidentiële kandidaat Jerry Brown opstond en deze voormalige gouverneur van Californië vroeg naar de buitenlandse politiek van de VS en de gevolgen en of het niet tijd werd om hennep als een serieuze oplossing te gebruiken voor veel van de wereldproblemen.

Dat was al in 1994.


Waarom hennep verbannen is

Als men de geschiedenis van het hennepverbod bestudeerd kan men concluderen dat het een schande is en een van de grootste schurkenstreken ooit. Ondanks de anti-hennep propaganda van deze personen, wordt deze veelzijdige plant in veel culturen ter wereld gebruikt sinds het begin van de civilisatie:

Hennep (Cannabis) is ook gebruikt om textiel te maken in gematigd Europa… Omdat het bestand is tegen zeewater werd het gebruikt om zeilen te maken. Hennepzaden zijn gevonden bij opgravingen in Europa van LBK (c. 5500 BCE) en erna en mogelijk textiel van hennep is gevonden bij een opgraving in Frankrijk uit het late Stenen Tijdperk; textiel van hennep was zeker in productie in het IJzeren Tijdperk in Thracië en Griekenland… (Jane McIntosh, Handbook of Life in Prehistoric Europe, Oxford University Press, 2009, p. 107)


Er wordt beweerd dat “Ötzi de IJsman,”, een 5.300 jaar oude mummie die in bevroren toestand is gevonden in de Zwitserse Alpen een kledingstuk gemaakt van hennep droeg (http://www.rense.com/general39/refer.htm), en hij had Marihuana in zijn buidel.


Gebruik het Indiaanse hennepzaad optimaal en zaai het overal!”-George Washington

Als een voorbeeld van het gebruik van vitale hennep voor de mensheid, moet gezegd worden dat de VS waarschijnlijk nooit succesvol was geweest als de oprichters geen hennepboeren waren geweest; een industrie die hen rijkdom heeft gebracht (http://books.google.com/)

Inderdaad, de eerste Amerikaanse president George Washington heeft gezegd “Gebruik het Indiaanse hennepzaad optimaal en zaai het overal!”

In feite was de hennepteelt wettelijk verplicht of op een andere manier aangemoedigd in verschillende eerste Amerikaanse dorpen en steden:

In 1619 was het illegaal om geen hennep te telen in Jamestown, Virginia omdat het zo’n belangrijke bron was. Massachuset en Connecticut hadden soortgelijke wetten. Tijdens de 18e eeuw werden subsidies en bonussen toegekend in Virginia, Pennsylvania, New York, New Jersey, North & South Carolina en de staten van New England om zo de hennepteelt en de fabricage van touw en canvas aan te moedigen. (John Dvorak,America’s Harried Hemp History“)


Een van de belangrijkste feiten wat betreft het Amerikaanse gebruik van hennep is wel dat de verklaring van onafhankelijkheid op papier van hennep is opgetekend. (http://books.google.com/)


Volgens hennepactivisten zijn industriële “diefbaronnen” en “medico fascisten” samen een schandelijke oorlog begonnen tegen normale mensen om monopoliën te creëren die sindsdien de planeet hebben vernield en ons geleid hebben naar de rand van totale ineenstorting.

Zo heeft mediamagnaat William Randolph Hearst samengespannen met DuPont, met de hulp van Harry Anslinger, het eerste commissielid van het federale narcotica bureau om hennep te associëren met marihuana en het gedemoniseerd, zodat zijn vriendjes rijkdom konden vergaren door de Noordwest – Amerikaanse bossen te kappen.


Oliemagnaten sprongen op de rijdende trein, zodat we niet allemaal lokaal gewonnen brandstoffen meer gebruikten maar het bij hen moesten aanschaffen, waardoor we afhankelijk zijn geworden van bronnen van buitenaf die daarna grote nationale problemen hebben gegeven door de triljoenen dollars aan oliegeld dat uit onze economieën is getrokken.


Hennep voor de mensheid

Sinds die angstaanjagende tijd waarin hennep voor het eerst verboden werd ten bate van kapitalistische doeleinden, is de wereld gedegenereerd naar een werkelijk angstig punt waar we overstelpt worden met problemen en we willen niet eens bedenken welke vreselijke gevolgen onze daden en wijze van leven hebben.


De menselijke samenleving is niet in orde; ook het milieu is dat niet, voornamelijk door onze industriële levensstijl, waardoor er vreselijke vervuiling op is getreden op veel plaatsen in de wereld en waarschijnlijk een verandering in het klimaat tot gevolg heeft (klimaatverandering valt nog te bezien, red.).


Er is hoop maar we moeten onze vooroordelen en vooringenomenheid ontstijgen, deze zijn voornamelijk gebaseerd op valse moraliteit in dit geval en zelfs gewoon inhalig voor diegenen die geniepig ofwel immoreel zijn, of beiden.

We dienen onmiddellijk onze leefwijze aan te passen en wereldwijd massaal met hennepteelt beginnen met een inspanning die nooit gezien is bij de mensheid.


Anti-hennep bezwaren gebaseerd op onvolledige interpretaties van “God” of “Allah”moeten direct aan de kant geschoven worden. Deze onzinnige protesten en belemmeringen houden ons af van het gebruik van een “Goddelijke plant” die op zoveel manieren gebruikt kan worden, dat het moeilijk is om te bedenken waar het niet goed voor is. Het is hoog tijd dat de vooroordelen ten aanzien van hennep gestopt worden, want dat is een grote onderdrukking van onze vrijheid en onafhankelijkheid.


Als lokale gemeenschappen hun eigen lokaal geproduceerde bronnen hebben, is er helemaal geen behoefte om dat van anderen te pakken, geen invasies, geen oorlog. We moeten niet alleen hopen, maar ook de verandering eisen, voor onze samenleving, overleving en ons nageslacht.

Murdock is de auteur van controversiële boeken en artikelen over betrekkelijke religie en mythologie te vinden op http://truthbeknown.com/ - http://stellarhousepublishing.com en http://freethoughtnation.com . Voor meer artikelen van de Freethought Examiner kun je lid worden op http://www.examiner.com/x-17009-Freethought-Examiner#fragment-3.

https://www.youtube.com/watch?v=Ne9UF-pFhJY

https://www.youtube.com/watch?v=bxlj6fgQ-ZU

https://www.youtube.com/watch?v=8AzbtWzwK8A

https://www.youtube.com/watch?v=DCnHxBc-AA8

https://www.youtube.com/watch?v=skwRB6zoEpQ

Auteur: D.M. Murdock (vrij vertaald door Jessica Alkemade)

Bron: http://www.examiner.com


 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com