Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Elke dag een hapje gif.

Dagelijks krijgen we via ons voedsel gifrestanten binnen, vooral via landbouwgif en gif in verpakkingsmateriaal. De gevolgen hiervan voor de gezondheid zijn grotendeels onbekend.

Worden we langzaam vergiftigd?

De toename van ziektes is niet los te zien van gifgebruik in de landbouw en in verpakkingen. Toch is er nauwelijks onderzoek naar de gevolgen van onze dagelijkse gifinname

Berichten van de afgelopen jaren bieden weinig geruststelling. Er lijkt een opmars bezig van ziektes zoals kanker, diabetes, Parkinson, enzovoorts. Ook de stijging van diverse allergieën, zowel bij volwassenen als kinderen en de toename van personen met ADHD en soortgelijke aandoeningen roepen vragen op.

 

Opgeschrikt

Tegelijkertijd worden we regelmatig opgeschrikt door publicaties van aangetroffen gifresten op groente en fruit, zoals in deze uitzending van TROS-Radar uit 2010. Daar wordt helaas alleen een opsomming gegeven van een aantal gepubliceerde cijfers over gif op voedsel. Onderzoek naar de gevolgen van de opeenstapeling van meerdere soorten gif in ons dagelijkse voedsel, is nooit onderzocht, zo blijkt.

Dat er mogelijk een samenhang is tussen de dagelijkse gifinname en (toename van) ziektes wordt ondermeer aangetoond door een uitgebreid en langdurig onderzoek door de veelvoudig onderscheiden Franse journaliste Marie Monique Robin. Uit haar onderzoek komen een aantal verontrustende uitkomsten naar voren.

 

Niet los te zien

De verdubbeling van het aantal kankergevallen kan volgens sommige wetenschappers die Robin sprak niet los gezien worden van de grote toename van het gebruik van pesticiden in landbouwgif en kunststoffen in verpakkingen, zo blijkt uit de documentaire “Ons dagelijks gif”. Robin gaat op zoek naar antwoorden op vragen zoals: Wat is de invloed van landbouwgif en giftige stoffen in verpakkingen op ons voedsel? De steeds terugkerende vraag hierbij is of de consument wel voldoende wordt beschermd tegen deze chemische stoffen.

De documentaire toont niet alleen het verband tussen de toename van kanker en andere chronische ziekten. Robin laat ook zien dat het met onze bescherming tegen genoemde stoffen slecht gesteld is en dat er op weinig medewerking van bedrijven en instanties valt te rekenen. Als de bedoeling was om voor een schrikeffect te zorgen, dan is deze journaliste daar, net als met haar vorige documentaire ”De wereld volgens Monsanto”, zeker in geslaagd.

 

Slager keurt eigen vlees

In de documentaire wordt onder andere professor René Truhaut aangehaald, een toxologie-expert die 50 jaar geleden normen vaststelde met betrekking tot de toegestane hoeveelheden gif in voedsel. Deze normen gelden grotendeels nog steeds als maatstaf. Truhaut vond toen al dat er onafhankelijke laboratoria moesten komen voor verder onderzoek; de chemische industrie was immers al volop in opkomst. Dit blijkt tot op heden niet te zijn gedaan. Ook onderzoek naar de gevolgen op langere termijn en naar effecten van het gelijktijdig binnenkrijgen van verschillende bestrijdingsmiddelen, is nagelaten. Bij navraag blijkt dat alle onderzoeken bedrijfseigendom zijn en dus geheim. Maar is het niet vanzelfsprekend dat gegevens over het toxische gehalte van chemische stoffen in ons dagelijkse voedsel controleerbaar zijn? En dat daarop onafhankelijke controle plaatsvindt?

Tot op heden worden alle onderzoeken echter door de bedrijven zelf gedaan. En voedselautoriteiten in zowel in de USA en in Europa vertrouwen hier volledig op.

Auteur: Gerard Ringenaldus

Link: http://sync.nl/elke-dag-een-hapje-gif/

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com