Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Studies over de voordelen van groene thee en andere natuurlijke voedingstoffen bij borst- prostaat – long en darm kanker.

Groene thee is de meest populaire drank in China en Japan, waar tevens de minste gevallen van borstkanker voorkomen. Er zijn vele gezondheid promotende voordelen van groene thee bekend en duizenden studies gepubliseerd die de voordelen van dit product benadrukken en bevestigen. Thee is normaal hoog in antioxidanten, maar groene thee is het hoogst. Groene thee is het minst bewerkt van alle theesoorten, groene thee bladeren zijn alleen maar gestoomd. Oolong thee heeft een laag antioxidant effect, lager dan groene thee en zwarte thee heeft de laagste levels van deze drie soorten.
Bron: “The Natural Hormone Makeover” by Phuli Cohan

Consumptie van groene thee is nauw verbonden met vermindering van axillary lympfeklier metastasen in pre-menopauze patienten met fase 1 en 2 borstkanker. Studies wezen ook uit dat verhoogde consumptie van groene thee de terugkeer van fase 1 en 2 borstkanker verlaagde. De onderzoekers concludeerden: “ Onze resultaten geven aan dat verhoogde consumptie van groene thee significant gelinkt is aan een betere prognose bij fase 1 en 2 borstkanker.”
Bron: “Prescription for Natural Cures” by James F. Balch, M.D. and Mark Stengler, N.D.

In een studie gepubliseerd in 1998 onderzochten Japanse onderzoekers de effecten van het drinken van groene thee op de voortgang van borstkanker. Bij de studie waren 472 patienten met borstkanker in fase 1, 2 en 3 betrokken. De resultaten toonden aan dat verhoogde consumptie van groene thee gelinkt was aan een vermindering van uitzaaing van de kanker bij vrouwen in de pre- menopauze. In een follow-up studie bleek dat de verhoogde inname van groene thee gelinkt was aan een verlaging van de heropflakkering van borstkanker fase 1 en 2.
Bron: “The New Encyclopedia of Vitamins, Minerals, Supplements and Herbs” by Nicola Reavley

Aan de andere kant ...vrouwen die regelmatig zwarte thee dronken hadden geen verminderde kans op borstkanker. Het goede nieuws is dat deze studie aangeeft dat het niet nodig is om emmers vol groene thee per dag te drinken om al te profiteren van de voordelen. Alle beetjes helpen en er zijn ook supplementen met de werkzame actieve bestanddelen van groene thee. De beste groene thee komt van de Shizuoka streek in Japan, het groeit daar biologisch en bevat geen toevoegingen.
Bron: “Timeless Secrets of Health&Rejuvenation, Unleash the Natural healing Power that lies dormant within you.” by Andreas Moritz

De consumptie van groene thee was onderzocht in een case control studie voor borstkanker bij Japanse vrouwen. In fase 1 en 2 van borstkanker was de verhoogde inname van groene thee sterk verbonden met de verminderde aantallen van metastasevorming in de lympfe klieren bij patienten in de post menopauze. Consumptie van groene thee gedurende langere tijd (meer dan 5 kopjes per dag) werd significant geassocieerd met een lagere kans op heropflakkering van borstkanker in fase 1 en 2.(Nakachi et al, 1998).
De consumptie van groene thee was onderzocht in een case control studie over de risico's van kanker aan het spijsverteringstraject ( keel – maag – darm en rectaal kankers).

Bron: PDE for Herbal Medicines, Fourth Edition by Thomson Healthcare, Inc.

CLA, de voedingstof die ons lichaam helpt bij de controle van Leptine claimt het risico op borstkanker te verminderen. Vele studies bevestigen dit vermogen om de groei van borstkanker cellen te stoppen. Vrouwen met een hoger CLA gehalte in hun bloed hebben een verminderde kans op borstkanker. CLA werkt door uitschakeling van excessieve activering van NF kappaB in borstkanker cellen. EGCG uit groene thee is een natuurlijke optie om TNFa en NF kappaB te verminderen. Groene thee moduleerd op een positieve manier de genetische signalen die leiden tot een verhoogde productie van NF kappaB in borstkanker cellen.
Bron: “Mastering Leptin: The Leptin Dieet, solving obesity and preventing disease, second edition” by Byron J. Richards, CCN

Consumptie van groene thee is ook geassocieerd met een beter herstel bij vrouwen met borstkanker. Hogere inname van groene thee (minimaal 8 koppen per dag) tegenover een lagere inname (2 koppen per dag) gaf een significant sneller herstel en een langere kankervrije periode, speciaal bij vrouwen in de pre menopauze en met vastgestelde borstkanker in fase 1 en 2. Patienten in fase 3 bleken geen voordeel te hebben van de consumptie van groene thee.
Bron: “ PDR for Nutrinional Supplements” by Sheldon Saul Hendler and David Rorvik

Epidemiologen bevestigen een link tussen consumptie van groene thee en het lagere risico op borstkanker na de constatering dat Japanse vrouwen, die verhuizen naar Amerika en het westerse dieet adopteren, in record tijd hun lage risico verliezen voor het hoog risico van de westerse vrouwen. Hieruit blijkt dat de westerse vrouw haar risico op borstkanker kan verkleinen door het dieet van Japanse vrouwen, die een laag risico hebben, te volgen, inclusief het gebruik van groene thee.
Bron: The Green Tea Book by Lester A. Mitscher and Victoria Toews

Een studie onder 472 vrouwen in verschillende fase van borstkanker (fase 1-2 of 3, afhankelijk van hoe ver de kanker was gevorderd) gaf aan dat verhoogde consumptie van groene thee (EGCG) het risico op uitzaaingen in de lympfklieren verlaagde bij vrouwen in de pre-menopauze. Het ging hier om minstens 5 kopjes per dag gedurende lange tijd. Bij de follow up na 6 maanden bleek dat deze vrouwen sneller in remissie gingen dan de controlegroep.
Bron: “The Natural Physician's Healing Therapies” by Mark Stengler, N.D.

In test tube studies verlaagde groene thee de tumor promotors die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van borstkanker. Groene thee remt de vorming van kankerverwekkende stoffen in de maag, inclusief de nitrosamines. De anti-kanker eigenschappen van groene thee omvatten: stimulering van het immuunsysteem, verhindering van klevende bloedplaatjes en bemoeilijking van vorming van metastasen. De antioxidanten in de thee beschermen het immuunsysteem en verhogen op die manier het onschadelijk maken van kankercellen terwijl ze het waardevolle prostaglandine PGE-1 beschermen, ze verminderen de vorming van metastasen en voorkomen de afbraak van collageen (bindweefsel) door de collagenasen, die het primaire mechanisme vormen voor de verspreiding van kankercellen.
Bron: “Beating Cancer with Nutrition” by Patrick Quillin, PhD,RD,CNS

In een andere studie kwam naar voren dat groene thee de kwalijke effecten van roken op de gezondheid kan verminderen.

Bron:“The Encyclopedia of Popular Herbs” by Robert.McCaleb, Evelyn Leigh,and Krista Morien

Het drinken van groene thee in bepaalde hoeveelheden kan het ontstaan en de groei van borstkanker, en 8 andere kankers waaronder long en lever kanker, verminderen of tegengaan. Elke kop thee bevat antimutagenic, anticancer tannine (groene thee bevat 2 maal de hoeveelheid antikanker tannine dan zwarte thee), antioxidanten en antikanker polyphenolen (speciaal epigallocathechinegallaat).
Bron: “Breast Cancer? Breast Health! The Wise Woman Way”by Susun S. Weed

Wanneer een persoon met een hoog risico op kanker de chemicalien in zijn of haar voeding en leefomgeving verlaagd en groene thee – knoflook – broccoli – mineralen – vitamine D – visolie en veel groene groenten toevoegd aan de voeding, is de kans groot dat de kanker zich nooit zal ontwikkelen. Waarom? Omdat kankercellen weinig overlevingskansen hebben in een anti- kanker life style.
Bron: “Natural Health Solutions “ by Mike Adams

Groene thee extract, door de cathechines en flavonoides EGCG, kan bescherming bieden tegen hormoongerelateerde borstkanker.
Bron: “Prescription for Nutritional Healing, 4 th Edition: A Practical A to Z Reference to Drug-free remedies using vitamins, minerals, herbs&food supplements” by Phyllis A. Balch, CNC


Zelfs bij de consumptie van 5 kopjes groene thee per dag was er een vermindering in het ontstaan en/of vermeerdering van borstkanker cellen. Researchers bevelen groene thee aan voor, tijdens en na een conventionele kankerbehandeling door zijn eigenschap om TNF te verminderen. [J Cancer Res Clinical Oncology 125: 589-97, 1999] Groene thee extract (0.1%) toegevoegd aan het drinkwater van dieren bleek de productie van TNF in deze dieren te blokkeren. N-acetyl cysteine (NAC), een sulfur-based aminozuur heeft ook aangetoond de TNF te verminderen.
Bron: “You don't have to be afraid of cancer anymore” by Bill Sardi

Stoffen die in recente studies hebben bewezen werkzaam te zijn in het voorkomen of verminderen van de ontwikkeling van borstkanker zijn: Alpha-Linoleenzuur – Genisteine – Vitamine D3 – Iscador (Viscum Album, een mistletoe extract) en Epigallocatechinegallaat (EGCG extract uit groene thee). Researchers vonden ook een sterk verband tussen overlijden aan borstkanker en tekorten aan visolie (omega 3). In een andere studie met muizen is aangetoond dat een suppletie met visolie significant beschermde tegen de verspreiding van de tumor in de muizen.
Bron: “The woman's encyclopedia of natural healing” by Dr. Gary Null

 

Onze suggestie is dat een persoon met borstkanker 3 maal daags bij het eten 5 capsules van 350 mg groene thee gebruikt. Elke capsule moet minstens 100 mg EGCG bevatten. Er zijn ook voordelen aangetoond voor het nemen van groene thee met een weinig caffeine. Studies geven aan dat caffeine de antikanker werkzaamheid van polyphenolen uit groene thee versterken, inclusief de EGCG.
Bron: “Disease Prevention and Treatment” by The Life Extension Editorial Staff

De polyphenolen in groene thee bezetten de plaatsen op de buitenste kant van de cel die anders door oestrogeen zouden worden ingenomen. Dit behoed de cel tegen overmatig oestrogeen en verminderd de effecten van oestrogeen voor het lichaam. Het stopt stimulering van oestrogeen bij kankercel groei in de borst – baarmoeder en blaas. Een aantal dierproeven heeft aangetoond dat polyphenolen in groene thee ook significant beschermen tegen kanker van de pancreas – dikke darm – maag – long en dunne darm.

Bron: “Herbal Healing, An easy to use A-Z reference to Hundreds of common disorders and their herbal remedies” by Phyllis A. Balch, CNC


In een studie bij vrouwen met borstkanker die een chemokuur ondergingen kreeg de helft van de patienten een preparaat met mistletoe, de andere helft kreeg een placebo. Na de vierde chemo-ronde had de groep die de mistletoe kreeg drie maal meer witte bloedcellen dan de controle groep. (3,000 tegenover 1,000 ). De Journal of the National Cancer Institute rapporteerde verder dat polyphenolen uit groene thee celdood bevorderden bij kankercellen in vitro. Een extract van groene algen toonde ook een “uitgesproken antitumor effect” in muizen.
Bron: “The natural Pharmacist – your complete guide to reducing cancer risk” by Richard Harkness

Quercetin blijkt een anti-oestrogeen activiteit te ontwikkelen en remt de uitbreiding van borstkanker cellen in een test tube. In een dubbelblind onderzoek hadden 67% van de patienten die quercetin namen een verbetering van symptomen bij prostatitis, tegenover een 20% response in de placebo groep. Quercetin komt voor in biologische uien – appels – groene thee en zwarte thee, alsook in bonen en groene bladgroenten.
Bron: “The Natural Pharmacy: Complete A-Z Reference to Natural Treatments for Common Health Conditions” by Alan R. Gaby, M.D., Jonathan V. Wright, M.D., Forrest Batz, Pharm.D. Rick Chester, RPh., N.D., DipLAc. George Constantine, R.Ph., Ph.D. Linnea D. Thompson, Pharm.D., N.D.


De kruiden remedies in dit boek (zie bronvermelding) genezen geen borstkanker, maar zij helpen om de bijwerkingen van chemo te verlichten en de symptomen van de ziekte te verminderen. Astragalus (vlinderbloemenfamilie – Leguminosae) kan helpen voor en tijdens een chemokuur om de hoeveelheid witte bloedcellen te stabiliseren en verbetering van energie. Neem 250 tot 500 mg tweemaal daags in de ochtend en s'avonds. Gember thee is excellent om vermoeidheid, die vaak voorkomt bij chemotherapie, te verminderen. Neem een kop gember thee tweemaal tot driemaal per dag. Groene thee heeft een antioxidatieve werking en beschermd de cellen.
Bron: “Smart Medicine for Healthier Living -Practical A-Z Reference to Natural and Conventional Treatments for Adults” by Janet Zand, LAc, OMD, Allan N. Spreed, MD, CNC, James B. LaValle, RPh, ND


Mike Adams (The health Ranger) zegt: als ik bijvoorbeeld borstkanker zou krijgen, zou ik groene thee supplementen nemen. Neem ook niacine om een niacine flush te activeren. Ik adviseer om met weinig te beginnen om te wennen aan de flush, bijvoorbeeld 20 tot 50 mg. Neem niet teveel, het is niet prettig als je huid gedurende 20 tot 30 minuten gaat jeuken en tintelen! Niacine flush verhoogd het zuurstof gehalte en hier houden kankercellen niet van.
Bron: “Natural Health Solutions” by Mike Adams

 

Landmark studies geven aan dat groenten van de kruisbloem familie perfecte voeding is bij borstkanker. Ze bieden ook bescherming tegen long – en darmkanker. Biologische broccoli – bloemkool en andere kruisbloemige soorten bevatten minstens drie ingredienten die kanker kunnen voorkomen en/of bestrijden. Een van de meest significante stoffen die interfereren in Estrogen C-2 pathway is de indole-3-carbinol. Groene thee en zoethoutwortel heeft ook aangetoond voordelen te hebben in het kanker-zapping C-2 pathway. Sommige plantenextracten kunnen dus voordelen hebben bij hormoongerelateerde kankersoorten door in te werken op het hormoon metabolisme.
Bron: “ Eat to beat Cancer – A Research Scientist Explains how you and your family can avoid up to 90% of all cancers” by J. Robert Hatherill


Curcumine en kanker.

Ook het gebruik van curcumine en zwarte peper heeft in verschillende studies zijn anti-kanker werkzaamheid bewezen.

De huid- en borstkankerbestrijdende werking van curcuma-extract met curcumine wordt steeds vaker aangetoond. Het zou ook het risico op het optreden van colorectale- en prostaatkanker verminderen.

 

Curcumine blijkt één van de krachtigste chemopreventieve en antitumorale middelen te zijn uit de natuur. Zijn biologische effecten gaan van een antioxidante en anti-inflammatoire werking tot de remming van de angiogenese en een antitumorale werking in het algemeen. Cellijnen die bestand zijn tegen bestraling worden gevoelig voor celdoding wanneer ze in combinatie met curcumine behandeld worden.

 

Curcumine werd onlangs ook toegepast voor de behandeling van brandwonden veroorzaakt door bestralingstherapie.Prof. Schreiber’s visie op kanker en de behandeling daarvan zijn nu, na zijn speurtocht, grondig bijgesteld.
Natuurlijk is hij als arts voorstander van een reguliere behandeling, zoals bestraling, operatie en indien nodig chemotherapie. Maar als wetenschapper en patiënt heeft hij ook de waarde leren kennen van alle verborgen helende krachten die in de planten en kruidenwereld schuilgaan. Niet alleen is hij enthousiast geraakt over kurkuma, maar ook over de ontdekking van de vele andere tumorremmende voedingsstoffen in de natuur de z.g. ‘nutricijnen’ [een combinatie van 'medicijnen'en 'nutriënten'] . Ze blijken een machtig wapen te zijn in het voorkomen van kanker, maar kunnen ook therapeutisch met succes worden ingezet als aanvulling op de reguliere kankerbehandeling. Hij schreef er een prachtig boek over:
Antikanker, een nieuwe levensstijl
[uitgegeven bij Kosmos]* Ik kan het iedereen aanbevelen die zijn/haar gezondheid serieus wil nemen.
Schreiber is nu al weer jaren kankervrij en gezond. Hij eet en leeft volgens zijn gevonden principes.

Hij raad ons niet alleen aan op tijd naar de dokter te gaan, maar ook elke dag net als de Aziaat een flinke theelepel kurkuma [van biologische landbouw !] aan het dagelijks voedsel toe te voegen, [vermengd met een snuifje zwarte peper dat de opname van kurkuma 1000-voudig versterkt !]
Want zijn stelling is nu: medicus curat, natura sanat! dat wil zeggen: de dokter behandelt, maar de natuur geneest !

 

Meer informatie en studies over voedingstoffen en kanker via volgende links (Engels).

The mineral selenium proves itself as powerful anti-cancer medicine
Cancer is not a Disease - It's a Survival Mechanism (Book Excerpt)
Healing Illness - A Natural Anti-Cancer Protocol
New research shows vitamin D slashes risk of cancers by 77 percent; cancer industry refuses to support cancer prevention
Mammograms cause breast cancer (and other cancer facts you probably never knew)
Exposed: 10 Facts about the Breast Cancer Industry You're Not Supposed to Know (opinion)

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com