Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

De veelzijdigheid van Grapefruit (pompelmoes)

Wist u dat het eten van een simpele grapefruit kan helpen om vet te verbranden, ontgiften en om je bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden?

Dit is de reden dat dit multifunctionele fruit gezien wordt als een superheld in de wereld van anti veroudering

 

Volgens botanisten is de grapefruit een toevallige hybride tussen een pummelo en een sinaasappel. Maar ongeacht hoe hij tot stand is gekomen...ik ben blij dat hij er is!

Niet alleen is de grapefruit bekend om zijn vetverbrandende eigenschappen...hij heeft nog veel meer excellente eigenschappen.

 

Anti-veroudering deskundigen, zoals Dr. Al Sears MD, zijn grote promotors van de grapefruit. Hier een uitspraak van hem over deze bijzondere vrucht:” Grapefruit bevat de flavonoïden naringenin. Dit geeft grapefruit zijn bittere smaak. Het is ook een zeer werkzame antioxidant. Dit geeft de grapefruit zijn ontgiftingskracht. Het bind zich aan de toxinen en helpt ze te verwijderen uit je lichaam”.

 

Naringenin kan ook de insuline resistentie in je lichaam verminderen en op die manier werkt het preventief tegen diabetes. Verder kan het je lever herprogrammeren om vet te verbranden inplaats van op te slaan.

 

In een studie van Scripps Clinical Research ontdekten de wetenschappers dat de vezels in de grapefruit helpen bij de vertering van koolhydraten. Dit is ook belangrijk bij het voorkomen van grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel.

 

Dr. Sears zegt "Het vermogen van grapefruit om toxines uit je lichaam te verwijderen kan worden versterkt in combinatie met een vasten dag. Wat ik bedoel is het volgende: eet een dag lang alleen grapefruit. Het eten van alleen grapefruit gedurende 1 dag is makkelijk vol te houden omdat deze vrucht je koolhydraten, vulling en vezels geeft. En het is simpel...krijg je toch honger...eet gewoon wat meer grapefruit."

 

Refererend naar het Florida Department of Citrus, 1 medium grapefruit bevat 4 gram voedingsvezels. Een deel van die vezels is oplosbaar in de vorm van pectine, wat helpt bij ondersteuning van een gezond cholesterol level. Voedingsvezels geven je ook een langer verzadigingsgevoel, zodat je minder trek krijgt in zoete tussendoortjes. Een halve grapefruit bevat meer vezels dan een volle kop popcorn.

 

Het meeste voordeel haal je uit verse grapefruit. Kun je die niet vinden neem dan grapefruit sap maar let erop dat het biologisch is en zonder toevoegingen zoals suikers en bewaarmiddel.

 

Als je dus op een gezonde manier vet wil verbranden, toxines uit je lichaam wil verwijderen en je immuunsysteem verhogen door antioxidanten....geef dan grapefruit een kans!

Uit Aging reverse

Vertaling: LizzyTop
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com