Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Behandeling door de Linus Pauling kliniek te Waalre ten overstaan van mijn persoon!

Dit bericht is naar aanleiding van de bedrieglijke en leugenachtige behandeling ten overstaan van mijn persoon door de eigenaren van Linus Pauling kliniek te weten: Tim Kors – Rob Smits en Michael van Gils!

Misschien was “Aan de firma list en bedrog” in dit geval een betere aanhef geweest?

Ik neem aan dat iedereen die dit leest het met me eens is dat hier sprake is van leugens, bedrog en manipulatie van cijfers en lijsten.

Hierdoor ben ik, na mijn vertrek uit de kliniek, niet in de mogelijkheid geweest om een goede doorstart te maken voor mezelf. De financiële middelen, waar ik recht op had, zijn mij door Linus Pauling kliniek onthouden.

Ik ben dan ook van mening dat, door hantering van dit leugenachtig en bedrieglijke beleid, mij geen andere mogelijkheid meer rest dan de publiciteit te zoeken, wat ik bij deze dus doe! Lees hier verder!


Krill Olie: het anti –veroudering supplement.

Krill olie lijkt op visolie, maar je hebt er veel minder van nodig om dezelfde gezondheid voordelen te krijgen als bij gewone visolie. In Japan is krill al sinds de negentiende eeuw populair en wordt daar in gedroogde en bevroren vorm verkocht onder de naam Okiami. Ook in Zuid-Korea, Taiwan, Rusland en de Oekraïne eet men veel krill.

Krill olie wordt gemaakt van krill, een klein schaaldiertje dat in de poolzeeën van Antarctica leeft.

Krill olie bevat naast vitamine A, D en E een unieke combinatie van omega 3 vetten en anti - oxidanten en heeft hierdoor een zeer hoge voedingswaarde die effectief kan helpen bij: Lees verder

 

Top 10 van levensmiddelen die insecten mogen bevatten.

Het blijkt voor veganisten niet gemakkelijk om dierlijke producten, met name insecten, in het voedselsysteem te ontwijken.

De Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) bepaalt hoeveel insecten en (delen) ongedierte worden toegestaan in levensmiddelen. Naast insecten wordt ook een bepaalde hoeveelheid dierlijke ontlasting en haar toegestaan in voeding.

Het rapport 'Productvreemde delen' (pdf) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit van 27 februari 2009 onthult dat de VWA vooralsnog de conclusies van FDA overneemt wat betreft het risico van productvreemde harde delen in levensmiddelen. “De gegevens uit de vermelde wetenschappelijke literatuur en de bevindingen van de evaluatie-commissie van de FDA vormen voor de VWA daartoe voldoende grond,” aldus het Nederlands agentschap.

Hoe vaak vreemde delen in voedsel in Nederland voorkomen is niet bekend. De VWA houdt wel bij hoeveel klachten hierover binnenkomen. Lees hier de top 10

 

Teflon en de gevaren van de anti-aanbakpan.

Wat is Teflonkoorts?

In de fabrieken van Dordrecht gebruikt men Teflon poeder. Als dit poeder, ook al is het maar een heel klein beetje, aan je vingers komt en je gaat dan een sigaretje rollen krijg je de Teflonvibraties. Het teflon poeder gaat décomposeren door de hitte van de sigaret en er ontstaan zeer giftige dampen. Gedurende een kwartier gaat men vibreren, trillen en bibberen doorheen heel het lichaam. Ook de anti-aanbakpannen dateren uit de tijd dat we dachten dat vetten alleen maar dikmakers zijn. Vandaag weten we gelukkig beter. Lees verder.

 

Ozon, wat is het en wat doet het?

Ozon is eigenlijk niets meer dan een bijzondere vorm van zuurstof. Een kleurloos gas, men kan het niet zien, maar wel ruiken. De neus is zeer gevoelig voor ozon; zelfs in heel lage concentraties (bv. 0,02 milligram per m3 lucht) ruik je het direct.

Een zuurstofmolecuul bestaat uit 2 atomen zuurstof. Voegen we daar een derde aan toe dan ontstaat een molecuul ozon, ook “superzuurstof ” genoemd. In de scheikunde is zuurstof O2, ozon O3.

Ozon is pas in 1930 in Duitsland ontdekt, toch is het een belangrijke chemische verbinding: het vormt in de atmosfeer een laag die de schadelijke UV -zonnestralen opvangt, en is daarmee voor mens en milieu levensnoodzakelijk.

De belangrijkste eigenschap van ozon in toegepaste vorm is zijn desinfecterende werking, waarvan men niet alleen in de genees­kunde gebruik maakt, maar ook in de industrie, onder meer  bij de zuive­ring van water en de productie van drinkwater. De anti-infecti­eu­ze werking van ozon is 600 tot 3000 maal sterker dan die van chloor. Lees verder.

 

Glutathion gebrek bij ernstige chronische ziekten zoals Parkinson en Alzheimer.

Glutathion (GSH) komt in bijna alle cellen van ons lichaam voor in hoge concentraties, en behoort tot de belangrijkste antioxidanten. Alle cellen van het menselijk lichaam kunnen GSH aanmaken. Daarbij is de biosynthese van deze stof in de lever essentieel: muizen met een verstoorde glutathion productie in de lever stierven binnen een maand na de geboorte. Lees verder.

 
Aminozuren - onmisbaar voor een gezond lichaam

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn de bouwstenen van proteïnen (eiwitten) en spierweefsel. Eiwitten zijn essentieel voor groei, herstel en instandhouding van huid, spieren, organen, botten, haar en nagels. Bloed, enzymen en hormonen zijn ook voor een groot deel samengesteld uit eiwitten. Alle lichamelijke processen die te maken hebben met energie, herstel, spier en krachttoename en vetverlies, humeur en hersenfunctie zijn nauw verbonden met aminozuren. Geen wonder dat aminozuren onmisbaar zijn voor een goede werking van het lichaam. Lees verder

 
Insulineresistentie en overgewicht

Het idee dat overgewicht voornamelijk wordt veroorzaakt door een overconsumptie van vet is hardnekkig. Uitgangspunt bij dit denken is dat iedere calorie hetzelfde is. Dit is echter onjuist omdat de hormonale consequenties van calorieën uit koolhydraten wezenlijk anders zijn dan van die uit vetten of eiwitten.

De belangrijkste oorzaak van overgewicht lijkt echter niet de vetconsumptie maar insuline-resistentie te zijn. Lees verder.

 
Alternatief genezen in de psychiatrie

Nieuw protocol legt CAG en reguliere behandelingen langs één meetlat
In de psychiatrie bestaan complementaire en alternatieve geneeswijzen (CAG) die bewezen effectiever zijn dan sommige reguliere behandelmethoden. Toch weigeren veel instellingen die te gebruiken. Met een nieuw protocol hoopt Rogier Hoenders van het Groningse Centrum voor Integrale Psychiatrie de weerstand weg te masseren. Lees verder.

 

Bijsluiter medicijnen voor de meeste mensen onbegrijpelijk!
De telegraaf melde terecht dat de bijsluiters van medicijnen voor zeker zestig procent van de bevolking in onbegrijpelijke taal geschreven wordt en daarmee onbruikbaar en risicovol. Vier bijsluiters van de meest gangbare medicijnen die vele miljoenen malen per jaar worden voorgeschreven, waaronder cholesterolverlagers, bètablokkers en middelen tegen reuma, werden onder de loep genomen. Uit cijfers bleek al dat zeker vijftig procent van de chronische patiënten medicijnen verkeerd gebruikt. Afgelopen zomer werd bekend dat het aantal vergiftigingen door vrij verkrijgbare medicijnen was toegenomen. De onderzoekers analyseerden niet alleen de tekst, maar onderzochten ook of een testpanel kon vertellen welke dosering moest worden gebruikt en in welke gevallen de medicijnen zeker niet mochten worden geslikt. Natuurlijk waren de ‘instanties’ weer ‘geschokt’ over de uitkomsten van dit onderzoek!

 

Reliable Cancer Therapies lanceert wereldwijde website voor kankerbehandelingen

Reliable Cancer Therapies (RCT) lanceerde een universele online databank die op onderzoek gebaseerde informatie over kankerbehandelingen verstrekt. Met deze databank hoopt RCT de betrouwbare behandelingsmogelijkheden voor patiënten met kanker te verruimen.

De online databank stelt kwalitatieve informatie over zowel conventionele als niet-conventionele kankerbehandelingen en experimentele geneesmiddelen.

Reliable Cancer Therapies (RCT) is een Zwitserse non-profitorganisatie die op onderzoek gebaseerde informatie verstrekt over kankerbehandelingen en financiering verleent voor de ontwikkeling van een aantal beloftevolle kankertherapieën.
Link naar de website:
http://www.reliablecancertherapies.com/nl

Bron: Het nieuwsblad – 7-4-2011

 

Gezonde vetten zijn even belangrijk als groenten en fruit...je hebt ze iedere dag nodig om gezond en vitaal te blijven!

Vandaag de dag weten we dat vetvrij eten niet gezond is! Het is dus belangrijk om voldoende gezonde vetten aan je voeding toe te voegen.

Stomen van voedsel is gezonder dan koken...dat lijkt me logisch, maar vergeet niet om aan die heerlijk knapperig gestoomde groenten wat gezonde vetten toe te voegen!

Een beetje vet zal de lycopeen uit tomaten, de carotenen uit je wortels, de luteine uit de spinazie en de broodnodige voedingstoffen uit nog minstens 600 andere nutrienten beter doen opnemen.

Dus...niet vetvrij, maar gezonde vetten eten! Lees verder op de cholesterol thema pagina

 

De Cholesterol mythe
Goed voor hart en bloedvaten?
Gezondheidsautoriteiten en media roepen al veertig jaar in koor dat verzadigd vet gevaarlijk is. Het zou dik maken en onze bloedvaten verstoppen. Zelfs wij nuchtere Hollanders hebben ons gek laten maken. De consumptie van voortreffelijke polderwaren als roomboter is sinds de jaren ’60 meer dan gedecimeerd. En dat is wrang. Want het ziet er steeds meer naar uit dat de anti-vet boodschap op een dwaling berust. Alle pertinente adviezen ten spijt, bestaat er onder wetenschappers absoluut geen eenduidigheid over de invloed van verzadigd vet op het ontstaan van hart- en vaatziekten en overgewicht. Sterker nog, het de hemel in geprezen linolzuur (‘goed voor hart en bloedvaten’) zou wel eens een wolf in schaapskleren kunnen zijn. Lees verder op de cholesterol thema pagina.

 

Statines en Myoglobine:                                                       Spierpijn en spierzwakte kunnen hart- en vaatziekten en long- en nierziekten bevorderen. Het gebruik van Statines of cholesterol syntheseremmers is de laatste decennia langzaamaan toegenomen door het wijdverbreide geloof dat cholesterol vermindering een belangrijke stap is om hart- en vaatziekten te voorkomen. Voor een persoon met een normale cholesterolniveau kan Statine hun cholesterol verlagen tot onder de natuurlijke waarden. Lees verder op de cholesterol thema pagina's.

 

Cholesterol, statines, geheugenverlies en hartziekten!

Zonder ontsteking, zal cholesterol zich niet ophopen in de wand van bloedvaten en hartziekten veroorzaken: Hartchirurg geeft grote vergissing toe! Lees verder

 

Aderverkalking vermindert door inname vitamine K2

Wetenschappers van de universiteit van Utrecht onderzochten bij 564 postmenopauzale vrouwen of dagelijkse inname van vitamine K1 en K2 mogelijk verband houdt met de mate van slagaderverkalking. Lees verder. 

 

Hoge dosis B Vitaminen: aanzienlijk minder hersenschrompeling!

Een groep van 168 proefpersonen ouder dan 70 jaar met een matige cognitieve degradatie nam deel aan de studie.Twee jaar lang slikten deze ouderen dagelijks 800 mcg foliumzuur – 500 mcg vitamine B12 en 20 mg vitamine B6 of een placebo.

Voorafgaand aan en na afloop van de testperiode werden er MRI-scans van de hersenen van de proefpersonen gemaakt. Lees verder.

 

Vitamine C, meer dan een vitamine of toch een broodje aap?
Vrijwel alle zoogdieren maken het zelf, klokje rond, in de lever en de nieren. Mensen, apen en cavia’s verloren dat vermogen. Koppige dokters beweren al jaren dat een spuit vitamine C iedere virusinfectie in de kiem smoort. En dat de ADH fors omhoog moet. Kwakzalvers? Broodje Aap? Lees verder.

 

Aspartaam - MS en Lupus

Endocrinoloog H.J. Roberts bestudeerde aspartaam gedurende 15 jaar en heeft gegevens over meer dan 1300 slachtoffers. Hij verklaarde de Aspartaam Ziekte tot een wereld epidemie. Dr. Roberts werd door het medische tijdschrift ‘Practice 84′ gekozen als de beste arts in de VS en is auteur van boeken die bij de opleiding van duizenden artsen gebruikt worden. Lees verder.

 

Nu ook in Europa: Wie ziek en te duur is, moet sterven

Moet een mensenleven altijd gered of verlengd worden, ongeacht de kosten?

De vraag of een zieke in leven kan blijven hangt af van waar hij geboren is, de stand van de medische wetenschap en... de beschikbare financiën. Lees verder

 

Europees onderzoek naar voeding en kanker zo lek als een mandje ( Engels artikel)

On April 6th, the Journal of the National Cancer Institute published the results of a study on the relationship between the dietary intake of fruits and vegetables and the incidence of cancer. Analyzing data from the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC), which recruited 142,605 men and 335,873 women in Denmark, France, Germany, Greece, Italy, the Netherlands, Norway, Spain, Sweden and the United Kingdom, between 1992 and 2000, the study concluded that fruits and vegetables provide only a modest protection, at best, against cancer. Lees verder.

 

Een schoon gebit kan je leven redden

Tanden poetsen en flossen zul je niet snel zien als levensreddende handelingen. Maar een schone mond doet veel meer voor je lichaam dan je denkt.

Een goede verzorging van je tanden en tandvlees houdt niet alleen je mond gezond. Een groeiend aantal artsen en onderzoekers zien opmerkelijke verbanden tussen ontstoken tandvlees en de rest van ons lichaam. Lees verder.

 

Een zaak van gewicht?

Neerlands weegschaal steunt. Lachten we een decennium geleden nog heimelijk om moddervette Amerikanen op de kade van Volendam, inmiddels is grotesk overgewicht een doodgewoon inheems fenomeen dat kan worden aanschouwd in scholen, het openbaar vervoer, of misschien wel in de spiegel.

Maar de Schepper is genadig.

In het jaar van zijn Zoon 2006 fluisterde Hij – farizeeërs beweren vanuit Vlaardingen – een West-Friese blondine in dat zij was uitverkoren tot Aards engel. “Gij zult de Nederlanders verlossen van hun vraatzucht, hun buiken, hun reten, hun onderkinnen en hun kwalen,” sprak Hij.

Ze fietste pardoes de berm in. Maar hoe dan Heer? “

Hoe dan?

Vertel hen precies hoeveel Liga’s, Sultana’s, Becel Dit, Optimel Dat, Slimmofast Zus en andere door het Voedingsvaticaan gezegende spijzen zij mogen eten. Ik zeg u, zij zullen van hun sofa afrollen en wandelen.”

En Sonja Bakker, want zo heette de eerst beduusde, maar allengs opgetogener door de polder peddelende Aards engel, toog naar huis en schreef 365 verzen. Ze had er zeven dagen en zeven nachten voor nodig, maar toen had ze ook wat:


Wat is er mis met het Sonja Bakker dieet?

"Iemand met overgewicht heeft een teveel aan vet en moet dus vet kwijt", stelt Sonja Bakker. Dit is onjuist. De dag dat we dachten dat vetten alleen maar calorieën leverden is allang voorbij,en vetarme dieten zijn enorm achterhaald! Het tegendeel is namelijk waar. Tekorten aan gezonde vetten en dus omega- 3/6 vertragen juist de stofwisseling, waardoor je juist minder calorieën verbrandt.Lees verder.

 

Geneeskundig onderzoek is minder wetenschappelijk dan u denkt! (Engels artikel)

Once again, the news forces me to return to one of my favorite topics -- the limitations of medical studies and peer reviewed journals. Let me be absolutely clear here. Unlike many in the alternative health community, I am not anti allopathic-medicine. As I frequently remind people, after an automobile accident, you want a medical doctor, not an herbalist. There are things medical doctors can do that no alternative healer can replace. However!!! That said, as much as they would like to believe the contrary, medical doctors and modern medicine are not perfect. They do not hold an "exclusive" when it comes to providing the best option for treating all illness and disease.

But more to the point, the peer reviewed journals of the medical community are not the be-all and end-all when it comes to identifying what works and what doesn't when it comes to treatment. So what set me off today? Lees verder.

 

Zelfgenezing en de kracht van placebo.
Mensen zijn in staat om zichzelf te genezen.

Dat bewijst het placebo-effect. Lees verder.

 

Zonnen
Het is er de afgelopen jaren goed ingeramd. Kijk uit met zonnen! Zonlicht is gevaarlijk, het kan huidkanker veroorzaken!

In Ohio is zelfs al eens een moeder bekeurd, omdat ze haar drie kinderen niet met zonnebrandmiddel had ingesmeerd waardoor ze ernstig verbrande gezichten hadden gekregen!

De werkelijkheid is, zoals gewoonlijk, ingewikkelder. Lees verder.

 

Michael Pollan; enkele prikkelende uitspraken

Michael Pollan gaf  een lezing in De Duif in Amsterdam, voor een zaal met zo'n 500 belangstellenden. Hij sprak over zijn boek 'Een pleidooi voor echt eten' en viel het 'nutritionisme' aan. In het onderstaande enkele van Pollan's prikkelende uitspraken.

"De voedingswetenschap is nu ongeveer waar de chirurgie in 1650 was. Ok, mooie ontwikkeling, veelbelovend ook, maar wil je nu al op die tafel gaan liggen? Zullen we maar eerst even wachten op de anesthesie, op de alcohol, op de ontstekingsremmers?"

"Nog nooit eerder in onze geschiedenis zijn we tegelijkertijd geconfronteerd geweest met vetzucht en ondervoeding."

"De gezonde producten in de supermarkt zitten stil en onopvallend in een hoekje, terwijl even verderop de chocopops staan te schreeuwen hoe gezond ze zijn." Lees verder.

 

Master class Michael Pollan
Wo 11 februari 2009

Dinsdagmiddag en -avond vond de masterclass "In defense of food" plaats voor een select gezelschap van bijna 100 genodigden. Biologica notuleerde; hieronder volgt een verslag van de lezing van Michael Pollan en de daarop volgende uitwisselingen met aanwezigen. Een fragment: "We moeten stemmen met onze vork: elke keer als je boodschappen doet, heb je een belangrijke stem. Noem ons geen consumenten, noem ons liever co-producenten. Want wij produceren de realiteit mee. Als eter heb je macht. Je heb macht door je koopkracht. Dat begint als baby, wanneer je die vork eten weigert die naar je toe komt. Daar ligt het begin van politiek. Van keuzes maken. Eten heeft een geweldige macht."

“Monsanto vroeg me indertijd om een van hun klanten (een boer) te bezoeken, om te schrijven over een genetisch veranderde aardappel die insecten doodt. Ik stelde me de vraag: “Is dit goed of slecht voor het milieu?” Ik ging naar Idaho. Daar worden in de VS alle aardappels gekweekt. Het is een soort woestijn, verbazingwekkend groot en droog. Ik was geschokt door wat ik zag. De boer had 40.000 acres (circa 17.000 hectare ), die verdeeld waren in cropcircles van 70 hectare . Elke cropcircle werd door een enkel irrigatiesysteem bediend; daaruit regende het water, insecticide en kunstmest. Als het systeem enkele dagen zou uitvallen, waren de planten dood. De boer kon dat in een kleine bunker controleren met een druk op de knop en zo bepalen om meer water, pesticide of kunstmest te druppelen. Lees verder.

 
Suikerstofwisseling, overgewicht en diabetes.

In de ochtend veroorzaken enkelvoudige suikers (zoals bv. brood, suiker, gezoete ontbijtgranen, zoet beleg en crackers enz.) een onmiddellijke stijging in de bloedsuikerspiegel, boven de normale waarden.

Daardoor komt er meer insuline vrij dat de bloedsuikerspiegel doet dalen onder het normale niveau. De insuline verwijdert de suiker uit het bloed en verandert het overschot in vet. Het resultaat is een opslag van vet en een verlaagde bloedsuikerspiegel en een verlangen naar meer koolhydraten. Daarna herhaalt dit patroon zich 2-3 keer per dag. Dit patroon is een van de hoofdoorzaken van diabetes type 2, hoge bloeddruk en overgewicht. Lees verder.

 
Wat zit er in uw zonnecreme?
Een groot deel van de chemische stoffen in uw zonnecreme zijn giftig en zijn een aanslag op uw gezondheid. Feitelijk zijn zonnecremes giftige coctails van gevaarlijke chemicaliën.

Hier zijn enkel voorbeelden van wat u hoogst waarschijnlijk kan vinden op het label van uw favoriete zonnecreme:

1) Parabenen

Deze chemicaliën gedragen zich als oestrogenen en verstoren de hormonale balans. Ze kunnen de oorzaak vormen voor verschillende soorten kanker bij mannen en vrouwen.

2) PABA ( staat misschien op het label als octyl-dimetyl of padimate-O )

Valt het DNA aan en veroorzaakt genetische mutaties bij blootstelling aan zonlicht.

3) Minerale Olie, paraffine, petroleum

Legt een coating op de huid gelijkend op plastic en verstopt zo de porien. Vertraagd celgroei in de huid. Veroorzaakt hormonale storingen en kan kanker veroorzaken. Lees verder.

 

Colloïdaal Zilver

Colloidaal Zilver het éérste redmiddel bij Virussen, Bacteriën, Schimmels en Parasieten

Iedere cowboy die een paar honderd jaar geleden naar het wilde westen van Amerika trok wist dat hij altijd een zilveren dollar bij zich moest hebben om te overleven in de woestenij. Niet omdat hij hiervoor onderweg de broodnodige zaken kon kopen om te overleven maar omdat hij deze zilveren dollar gebruikte om zijn water te zuiveren.

Zilver staat namelijk al sinds mensen heugenis bekend als het beste antibioticum tegen virussen, bacterieen, schimmels en parasieten dat er op aarde bestaat. Zover nu bekend zijn er meer dan 1000 infectie ziekten die niet tegen zilver bestand zijn. Over hoe zilver nu precies werkt lopen de meningen uiteen. Dus laten we maar gelijk de werking van zilver belichten. Lees verder

 

Ziekten en/of Vitaminegebrek?

Acuut of chronisch vitamine tekort.
We kennen allemaal nog de verhalen uit de geschiedenisboeken van in de zeventiende eeuw, waarbij zeelieden al na een zeereis van enkele maanden stierven aan de gevreesde ziekte scheurbuik.

Men kwam er later achter dat scheurbuik helemaal geen ziekte was maar dat al die doden terug te voeren waren op een acuut vitaminegebrek.

Nadat men de oorzaak ontdekt had duurde het nog tientallen jaren voordat men de aanbevelingen in praktijk bracht.

Duizenden en duizenden doden later!

Wat kunnen we hiervan leren? Lees verder

 

De ziekte van de gezondheidszorg!
Er is iets ernstig mis met de gezondheidszorg in de Westerse samenleving. Dit artikel is echter niet om aan te geven wat er allemaal fout is. Dit gaat over een veel groter geheel. Ik wil de stelling opperen dat we eigenlijk ziekte georiënteerde dokters helemaal niet nodig zouden hebben! Ik denk dat het gehele, op ziekten en aandoeningen georiënteerde, model van de gezondheidzorg momenteel het grote probleem is. Lees verder

Levertraan

Wat waren onze grootouders toch verstandig, De afgelopen jaren zijn onderzoekers erachter gekomen dat de lepel levertraan die kinderen tot de jaren zestig dagelijks naar binnen moesten werken supergezond was.

Wel smaakte het rampzalig.

Dat geldt gelukkig niet voor de visolie die tegenwoordig te koop is.

Voor verreweg de meeste Nederlanders loont het om daarvan regelmatig een capsule te slikken. Lees verder.

 

Enge beestjes
Dat slijmerige laagje op het douchegordijn bevat ongeveer een miljard bacteriën per vierkante centimeter.

De leuning van een roltrap? Niet veel beter.

Op dergelijke oppervlakken zit een zogeheten biofilm die barstensvol bacteriën zit, waarschuwde Norman Pace van de universiteit van Colorado (Boulder) onlangs tijdens een congres in Seattle.

Het keukensponsje is ook een ramp.
De meeste bacteriën zijn ongevaarlijk voor de gezondheid, maar voor mensen met een verzwakt afweerstelsel kunnen sommige beestjes dodelijke gevolgen hebben.
Pace raadt in elk geval aan om het douchegordijn elke week te wassen, de leuning van een roltrap niet aan te raken en het keukensponsje regelmatig uit te laten drogen (daar houden de bacterien niet van).

Bron: Jaarvergaderingvan de American Association for the Advancement of Science, Seattle.

 

 

Ratten en mensen als proefkonijnen?
Wat gebeurd er precies bij medicijntesten voordat ze op de markt komen? Zijn de resultaten zoals de fabrikant claimt dat ze zijn? Zijn ze werkelijk effectief en veilig? Wat de waarheid is weten we niet! Waarom niet? Er is geen instantie die de uitkomsten controleert. Het zou de functie moeten zijn van de Food and Drug Administration (FDA) die optreed als de waakhond in de USA. Een recent onderzoek bracht echter aan het licht dat de FDA slechts 1% van de medische trials heeft gecontroleerd die werden uitgevoerd tussen 2000 en 2005! Er is geen register van medische trials en de FDA heeft niet de mankracht om verdere controles uit te voeren. Arthur Caplan van het departement van medische ethiek aan de Universiteit van Pennsylvania zei hierover; “In veel opzichten hebben ratten en muizen een grotere bescherming als onderzoek onderwerp dan mensen!” (Bron: New York Times).

 

Aardappel
Nederland is een land van aardappeleters, constateerde Vincent van Gogh al. Of dat in alle opzichten wel zo verstandig is, vraagt een van 's werelds meest gerenommeerde voedseldeskundigen zich af.

Walter Willett is hoogleraar epidemiologie aan de Harvard School of Public Health in de Verenigde Staten.

Onlangs hield hij een lezing waarin hij betoogde dat de Food Pyramid (voedselpiramide - het Amerikaanse equivalent van onze Schijf van Vijf) op zijn kop moet.
Een van de voorbeelden die Willett aanhaalde, is de aardappel.

Die is lang niet zo gezond als vaak wordt gedacht. Dat komt door het zetmeel dat in de aardappel zit.

Willett behoort tot een groeiend legioen van deskundigen dat gelooft dat er een verschil is tussen 'snelle' en 'langzame' koolhydraten.
Hij denkt dat suiker en deze 'snelle' koolhydraten de kans op zowel hart- en vaatziekten als diabetes verhogen omdat ze in het bloed een snelle schommeling van bloedsuiker en het hormoon insuline veroorzaken.

In dat opzicht is de aardappel zelfs nog slechter dan suiker, stelt Willett. Zoals hij vorig jaar in de Scientific American schreef: 'Het eten van een gekookte aardappel verhoogt de bloedsuikerspiegel nog meer dan het eten van dezelfde hoeveelheid calorieën aan suiker.' In zijn onderzoek heeft Willett een duidelijk verband gevonden tussen het eten van aardappelen en het ontstaan van zowel hart- en vaatziekten als suikerziekte.

Bron: Jaarvergadering American Association for the Advancement of Science, Seattle.

 

Appel
An apple a day keeps the doctor away!

Nou, dat is de vraag.

Natuurlijk, nog steeds behoren groenten en fruit (plus vis en noten) tot de gezondste voedingsmiddelen. We eten er ook absoluut te weinig van. Er is echter wel een kanttekening bij te maken.
Groenten en fruit zijn in de afgelopen decennia steeds minder gezond geworden.

Dat komt doordat kwekers en veredelaars rekening houden met de voorkeur voor zoet en de afkeer van bitter.

Veel bitter dan wel scherp smakende bestanddelen zijn door selectie uit groenten en fruit verdwenen.

Daardoor is de hoeveelheid suiker in appels en peren de afgelopen zestig jaar verdubbeld, zo meldt de National Health Service in Groot-Brittannië.

De Britse onderzoeker David Thomas onderzocht 64 verschillende soorten groenten en fruit en concludeerde dat de gezonde bestanddelen - mineralen als ijzer, magnesium, kalium en koper -waren afgenomen en suiker was toegenomen.

Volgens Thomas zijn vers fruit en verse groenten nog steeds aanzienlijk beter dan ingeblikt voedsel, maar de kloof wordt kleiner.

 

Foliumzuur
Sommige voedingsdeskundigen beweren dat het onzin is om vitaminepillen te slikken en dat het in plaats daarvan veel verstandiger is om gevarieerd te eten.

Dat klinkt mooi.

Het probleem is echter dat veel mensen dat niet doen en er aldus niet in slagen om van bepaalde vitaminen en mineralen genoeg binnen te krijgen.
In november kwam ook Rebecca Fokkema tot die conclusie, toen ze aan de Rijksuniversiteit Groningen promoveerde.

Twee-derde van de Nederlandse bevolking krijgt bijvoorbeeld niet genoeg foliumzuur (300 microgram per dag) binnen.

Volgens de Amerikaanse norm (400 microgram) eet zelfs geen enkele Nederlander gezond en gevarieerd genoeg.

 

Ademen
Ademen is gevaarlijk.

Wie meer ademt, krijgt meer zuurstof binnen.

Dat blijkt ook uit het onderzoek naar slaap. Hoe groter een dier, hoe minder slaap. Olifanten, giraffes en mensen hebben aanzienlijk minder slaap nodig dan kleine dieren zoals ratten en katten.

Een olifant heeft drie uur slaap nodig, een mens acht uur, een hond tien uur, een kat twaalfenhalf uur, een opossum zelfs achttien uur.
De vermoedelijke verklaring is dat naarmate een dier groter en zwaarder is, de stofwisselingssnelheid lager wordt. Daardoor ontstaat minder zuurstofschade: bij snel ademen ontstaan zogenoemde radicalen die in chemisch opzicht heel agressief zijn en dus overal in het lichaam schade kunnen aanrichten.

Die schade wordt doorgaans gedurende de slaap hersteld en dus hebben snel ademende kleine dieren meer slaap nodig, aldus Jerome Siegel, hoogleraar psychiatrie aan de universiteit van Californie" in Los Angeles.

Of zware mensen ook minder slaap nodig hebben dan lichte, vermeldt hij niet.

Bron: Scientific American.

 

Braziliaanse gezondheidszorg kiest voor kruiden

Natuurgeneesmidelen staan voor een doorbraak in Brazilië. Een zeventigtal typische middeltjes die grootmoeders inzetten om kwaaltjes te bestrijden, worden opgenomen in de openbare gezondheidszorg.

Het Nationale Programma voor Medicinale Planten en Phytotherapie heeft 71 planten uitgekozen die de basis zullen vormen voor nieuwe geneesmiddelen. Tot nog toe is dat al het geval voor twee planten, de "espinheira-santa" en de “guaco”, waarvan derivaten gebruikt worden voor de behandeling van gastritis en maagzweren, en als middeltje tegen de hoest.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid is Brazilië het land met de grootste biodiversiteit ter wereld. Er groeien tussen de 350.000 en 550.000 plantensoorten, waarvan er meer dan 55.000 geklasseerd zijn. Het land heeft ook een diepgewortelde cultuur van medicinaal gebruik van de planten. Lees verder.

 

Europees onderzoek bijwerkingen ADHD medicatie

Geplaatst: 30 juni 2009 09:20, laatste wijziging: 30 juni 2009 09:42

van onze redactie binnenland

DEN HAAG - De farmaceutische industrie moet van de Europese Commissie een grootschalig wetenschappelijk onderzoek doen naar ongewenste bijwerkingen van ADHD-middelen.

Het gaat vooral om psychiatrische stoornissen door het gebruik van Methylfenidaat, de werkzame stof in Ritalin en Concerto. Dat blijkt uit de nieuwe richtlijn op grond waarvan farmaceuten in Europa deze middelen mogen verstrekken. Volgens de Europese geneesmiddelenautoriteit, EMEA, kan Methylfenidaat psychiatrische stoornissen zoals depressies, zelfmoordgedachten, vijandigheid, psychosen en manie versterken en veroorzaken. Lees verder.

 

Hoe spiritueel mag je zijn op aarde?

Nieuwe tijdskinderen heten ze, Indigo kinderen, sterrenkinderen, children of Ozz of Diamond kinderen.

Ze zijn overgevoelig, gericht op liefde en vaak paranormaal begaafd, maar redden het meestal niet op de gewone scholen.

Ze krijgen veel onbegrip, wanhopige ouders en in het ergste geval Ritalin.

Maar eigenlijk hebben ze gewoon begrip, liefde, gezonde voeding en een nieuwe wereld, met respect voor mens, dier en natuur, nodig.

Het Ritalin schandaal!

ADHD? Je kind zal het maar hebben!” roept een advertentie van de hersenstichting Nederland. Een dapper glimlachend jongetje kijkt ons aan. Het is Bas, die nooit stil kon zitten, en zijn onderwijzers tot wanhoop bracht, volgens de tekst.Totdat hij “medicijnen” kreeg. Lees verder.

 

Grappig hoe bij Overheden nog steeds de zon rond de aarde blijft draaien.

Te voorspellen festijnen van patiënten met toxicomanieën van 'veilige' medicatie, die stemmen horen, wanen beleven, psychotisch gedrag en door het controleverlies over gedrag, met een verlaagde drempel en kapotgemaakt zenuwstelsel, gedrogeerd de exterminatie uitvoeren, die de behandelaar bij hen programmeerde.

250 politiemensen zoeken in Nederland profielen, terwijl de 3000 profielen op www.ssristories.com ongebruikt blijven, om de eigen verpletterende medeplichtigheid

voor de bevolking te verdoezelen. Het zou wel anders zijn, als met dat alles niet zoveel geld zou verdiend worden! Lees verder.

 

Natuurlijke remedies voor ADHD ( alternatieven voor Ritalin en Aderol)

Gek genoeg, A.D.H.D., of A.D.D. zoals het tegenwoordig genoemd wordt , bestond 20 jaar geleden niet. Het is alsof een groep medicijnfabrikanten rond de tafel zijn gaan zitten tijdens een conferentie en een bepaald deel van de menselijke conditie hebben uitgekozen ( depressie, slapeloosheid, vermoeidheid, stress enz.) en daarvoor een medicijn ontwikkelden en met veel bombarie op de markt hebben gebracht. Maar in bijna alle gevallen hebben chemische medicijnen allemaal hun eigen bijwerkingen, maar genezen in de meeste gevallen niet de ziekte waartegen ze zijn ontwikkeld. A.D.H.D. is zo´n uitgevonden ziekte. Creëer een samenleving die steeds meer stress ontwikkeld, waar mensen geen tijd meer voor elkaar hebben, waar iedereen het te druk heeft met overleven, waar alles steeds sneller moet gaan en je creëert individuen die moeite hebben om zich te focussen, te relaxen. Individuen waarvan de aandacht is opgesplitst in duizenden kleine stukjes. Lees verder.

 

ADHD
Is het probleem bedacht om de oplossing te kunnen verkopen?

Zelden eist een - niet besmettelijke - aandoening in korte tijd zoveel slachtoffers als Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). In de Verenigde Staten is bij één op de zeven schoolgaande kinderen de diagnose van ADHD gesteld. Ook steeds meer Europese kinderen blijken aan het hyperactiviteitsyndroom te lijden. Wat dit precies inhoudt, is echter niet duidelijk. Terwijl ADHD onderwerp is van hooglopend wetenschappelijk debat, verkoopt de farmaceutische industrie met succes 'de oplossing' voor het probleem: Ritalin. Lees verder

 

Requiem en afscheid, rouwproces van een medische megablunder

Mijn (eerste) boek over die medische megablunder (ADHD) verscheen zelfs al in februari 2007. Het verheugt mij daarom dat voortaan professoren na zes jaar ook de nek durven uitsteken. Nu healthcare nog. Daar blijft het wachten op een nieuwe serotonine-of dopamine fabel. Lees hier verder


Call for Direct Witness Evidence of GM Hazards & Failures

In February, 26 scientists wrote to the Environment Protection Agency (EPA) in the United States , expressing concern that they are being blocked from conducting independent research into GM crops by biotech corporations, and hence the information submitted to the EPA and other regulators are biased. Earlier in the same month, the group, Sense About Science (SAS) based in the UK, which describes itself as “a charitable trust to promote good science and evidence for the public” published a pamphlet Making Sense of GM, to help overcome “misconceptions” that have prevent the public from accepting GM crops and all the benefits they will bring. It was exposed in the public media as having been sponsored and co-written by Monsanto’s former director of scientific affairs (see Corporate Monopoly of Science, SiS 42). Corporations are aiming for an absolute stranglehold on scientific research and the flow of scientific information. Lees verder.

 

Europe 's Uprising Against GMOs and Patents on Life

The recent call for a moratorium on GMOs in Europe [1] (see Europe Holds the Key to a GM-Free World, 5th Conference of GM-Free Regions, Food & Democracy, SiS 43) reflects an unstoppable groundswell of opposition to GMOs from both European citizens and governments.

An online poll [2] on the question: “Should GMOs be banned in Europe ?” conducted in April 2009 returned a 79 percent yes, 18 percent no and 3 percent don’t know. Days earlier, Germany outlawed the cultivation of Monsanto’s GM maize MON810, a surprising move that delighted campaigners. Germany became the sixth EU country to introduce a provisional ban on the GM maize, after France , Austria , Hungary , Luxembourg and Greece [3]. A source close to the EC said the German ban might bring a revision of the European legislation on GM crops. Germany also voted with the majority in March when the European Commission (EC) attempted to force Austria and Hungary to reverse their bans, and its ruling was overturned by a big majority [1]. Lees verder. 

 

Paniek over varkensgriep succesvol!

Big farma’s angst campagne is succesvol! De hele wereld is nu officieel in paniek en klaar voor de oplossing – een varkensgriep vaccin!

Ze hebben precies waar ze op hoopten bij deze vals verspreidde crisis.

600 miljoen vaccins zijn, alleen al voor Amerika, klaar in de herfst. Voor Nederland zijn er 36 miljoen besteld door de overheid. Lees verder.

 

Swine flu may have started in laboratory, expert says

The man who helped develop the Tamiflu flu vaccine believes the swine flu epidemic has been caused by human error. Adrian Gibbs says the H1N1 virus may have been man-made and was passed to humans after a handling mistake at a laboratory. Lees verder. 

 

Swine flu alert clears old stock of Tamiflu

It is almost three years since we faced the hysteria of an avian flu epidemic, when governments bought billions of dollars of Tamiflu – the same anti-viral now being promoted to combat a supposed swine flu pandemic. The shelf life of Tamiflu also happens to be three years. Lees verder. 

 

Seven - not 159 - swine flu deaths in Mexico

How many people have died from swine flu so far? If you believe what you read in the newspapers, you might think around 159 people have died in Mexico from the H1N1 virus. They haven’t – it’s just seven.

Both the World Health Organization (WHO) and Mexico ’s own health minister Jose Angel Cordova have confirmed the figure. Lees verder.


HPV-vaccin ‘Gardasil’, vernielt eierstokken jonge vrouw..!

Hoe naïef kun je zijn als wetenschapper die een vaccin uitvindt tegen HPV, door bijwerkingen niet in kaart te brengen. Het HPV-vaccin, dat ‘baarmoederhalskanker’ zou bestrijden..? Of is het zo dat dit verhaal het gevolg is van bewust gemanipuleerde vaccins..? Wij sluiten niets meer uit, en jij mag het opnieuw weer zeggen. Want noch de wetenschappers, noch de politieke beleidsmakers schijnen het nog te weten.. Zij volgen bijna klakkeloos het geratel van de farmaceutische industrie, die niet voor niks als ‘Big Pharma’ te boek staat..! Lees hier verder.

 

HPV-en andere vaccinaties

Auteur: Anton van Walstijn

Zoals u weet, is de HPV vaccinatie - ten onrechte inenting tegen baarmoederhalskanker genoemd - momenteel in volle gang. Enkele moeders kregen bij de eerste berichten over het vaccin en de reclame van de fabrikanten meteen al het idee dat er iets niet klopte. Lees verder.

 

Thuis testen op HPV -virus.

Vrouwen die willen testen of zij besmet zijn met het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken kunnen vanaf nu online een test bestellen. Met deze test kunnen ze thuis een uitstrijkje maken en deze opsturen naar een laboratorium. Lees verder

 

Artsen positief over HPV-vaccin!

Vrijwel alle huisartsen vinden een prik tegen baarmoederhalskanker veilig en nuttig. Uit een peiling onder duizend artsen concludeert de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) dat 98 procent een positief advies geeft.

Acht op de tien huisartsen zouden, indien zij een dochter van 12 jaar hadden, hun eigen kind laten inenten. Dat betekent niet dat de rest dit niet zou doen. Lees verder.

 

Een aanslag?

"Op het scherp van de snede " door prof. dr. B. Smalhout

Sinds Koninginnedag is bij vrijwel iedereen in ons land de zogenaamde aanslag op de koninklijke familie in Apeldoorn gespreksstof geweest. De belangrijkste codewoorden waren: zwarte Suzuki Swift, De Naald, de beveiliging, de slachtoffers en de naam van de dader: Karst T. Maar het belangrijkste is onbekend gebleven, namelijk het motief. Lees verder.

 

Dit is een satire over een Health Freedom organisatie waar je misschien wel eens van gehoord hebt! 

Kreeg het toegestuurd van een goede vriend en wilde het jullie niet onthouden. Ik kon er wel om lachen en hoop jullie ook! De website adressen die in dit artikel staan zijn fictief en werken dus niet! Lees verder.

 

Polymeer vervoert gen tegen AIDS en kanker

Gentherapie bestaat al 20 jaar. Nieuwe genen worden bij patiënten ingebracht om ziektes zoals kanker of stofwisselingsziekten te bestrijden. Bij ziektes die veroorzaakt worden door een gen dat niet goed functioneert, hoopt men door het inbrengen van een gen dat wel goed functioneert de ziekte te genezen. Ook zou het toevoegen van extra genen genezing kunnen brengen, bijvoorbeeld van hart- en vaatziekten. De laatste jaren is er ook aandacht voor het stilleggen van genen zodat kanker en HIV bedwongen zouden kunnen worden. Lees verder.

 

Inhaleerbare Viagra moet medicijnfabrikant redden!

Van naald naar pleister en van pil naar inhalatie: vereenvoudigde toediening van medicatie wordt big business. Analisten signaleren dat het ontwikkelen van nieuwe toedieningsvormen de snelst groeiende markt is in de farmaceutische industrie, met dit jaar een geschatte omzet van 75 miljard euro. Fabrikanten zien hierin een redmiddel om de verkoopcijfers van hun merkmedicatie hoog te houden. Lees verder.

 

Intelligente pil heeft minder bijwerkingen?

Betere en meer gerichte bestrijding van ernstige ziekten als kanker, met als gevolg dat de patiënt minder te lijden heeft van de bijwerkingen van de medicijnkuur. Het is in de toekomst mogelijk met behulp van een zogenaamde intelligente pil die medicijnen autonoom en precies op de juiste plek afgeeft in het maag- en darmstelsel. Ook minuscule belletjes, gevuld met gas en medicijnen, dragen bij aan dit toekomstbeeld. De belletjes stromen mee met het bloed en knappen op de plaats van de aandoening. Beide technologieën worden mede ontwikkeld door Philips. Lees verder.

 

Gouden nanobollen verbranden kankercellen

Nanotechnologie biedt enorme mogelijkheden bij de bestrijding van kanker. Onderzoekers ontwikkelen nu gouden nanobollen die onder invloed van infraroodstraling de kankercellen verbranden. Lees verder.

 

Meer teken met Borrelia-bacterie

Bijna een vijfde van de teken in Nederland was vorig jaar besmet met de Borrelia-bacterie, die bij mensen de ziekte van Lyme kan veroorzaken. In 2007 was nog maar 10 procent van de teken besmet. Lees verder.

 

Bloeddrukverlagers werken bij kwart patiënten niet.

De erfelijke eigenschappen van een patiënt bepalen of bloeddrukverlagende ACE-remmers effect hebben. Bij een kwart van de patiënten werken ze niet. Lees verder.

 

Ruim 1,5 miljoen voor onderzoek naar diabetes

Het Leidse Universitair Medisch Centrum (LUMC) werkt aan een onderzoek dat zich richt op de genezing van diabetes type 1. Dat meldde het Diabetes Fonds dinsdag. Het fonds heeft de onderzoekers 1,6 miljoen euro toegekend, de hoogste subsidie ooit. Lees verder. 

 

Therapieën tegen depressies voortaan vergoed

Therapieën om depressies te voorkomen worden voortaan volledig gedekt door de ziektekostenverzekering. Dat heeft het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) besloten. Lees verder.

 

Vaccinatielobby roept op tot versnelde invoer nieuwe vaccins

Trage goedkeuring vaccins kost mensenlevens??? Honderden mensen sterven elk jaar omdat zij te laat tegen een gevaarlijke infectieziekte zijn ingeënt. De oorzaak is de trage goedkeuring van vaccins. Voorzitter Johan Hanstede van de Dutch Vaccines Group bevestigde vrijdag berichtgeving daarover in het AD. Lees verder.

 

Geen reden tot bezorgdheid: 28 vrouwen kregen miskraam na HPV-vaccinatie!

“Volgens de Amerikaanse Food and Drugs Administration is het baarmoederhalskanker- vaccin Gardasil veilig, ondanks het feit dat 28 gevaccineerde vrouwen een miskraam kregen, aldus CNSnews.com. Lees verder. 

 

Pokkenvirus nieuw wapen tegen kanker!

Virussen veroorzaken vaak lastig te bestrijden ziektes, maar kunnen sinds een paar jaar ook ingezet worden tegen kankercellen. Wetenschappers zijn er onlangs in geslaagd deze virussen veel effectiever te maken. Dit blijkt uit een onderzoek dat afgelopen week werd gepubliceerd in het Journal of Clinical Investigation. Lees verder.

 

Pensioner receives payout over painkiller's severe side effects - bringing hundreds more Britons one step closer to compensation

Leslie Thomas contracted ulcerative colitis after taking part in a trial of the anti-inflammatory drug Vioxx. Hundreds of patients treated with a controversial painkiller could share millions in compensation after a pensioner scored a landmark victory against a drug giant. Lees verder.

 

Drupt er Prozac uit de kraan?

Door Lizzy Turelinckx © - februari 2009

Ondanks het feit dat ons drinkwater gezuiverd en goedgekeurd is voor consumptie, mogen we ons toch zorgen maken over de kwaliteit van ons kraanwater. Lees verder. 

 

Dieet kan agressie gevangenen verminderen

DEN HAAG - De Dienst Justitiële Inrichtingen van het ministerie van Justitie stelt pogingen in het werk om in ons land te experimenteren met diëten in gevangenissen. Minder suiker in de voeding zou de agressie van de gedetineerden kunnen verminderen Lees verder.

 
Film over de gevolgen van HPV vaccinatie bij een jong meisje!
Dit is het schokkende verhaal van Ashley. Ze verteld over de gevolgen van haar vaccinatie met HPV tegen baarmoederhalskanker. Zeker even bekijken als u dochters heeft die gevaccineerd zijn of die erover denken om zich te laten vaccineren.
 
Voorkomen is beter dan genezen!

Dit gezegde gaat zeker op voor onze gezondheid.
U gaat regelmatig naar de tandarts, dit doet u om gaatjes te voorkomen, preventief.

U gaat regematig met de auto naar de garage om kosten te voorkomen, preventief.

Waarom zorgen we dan niet preventief voor ons eigen lichaam door onze cellen constant te voorzien van vitale celstoffen in de vorm van vitaminen, mineralen enz. Voor vele mensen is dit nog een onderwerp waar een taboe op rust. Iedereen kent wel de excuses voor het niet gebruiken van vitale celstoffen: Lees verder

 

Wetenschappelijke raadsels oplossen
Een wetenschappelike doorbraak bestaat zelden uit een enkele observatie. Een dergelijke doorbraak beantwoordt vragen die in het verleden onbeantwoord zijn gebleven. Medische doorbraken kunnen daarom nu en in de toekomst miljoenen levens redden. De oplossing voor cardiovasculaire aandoeningen vormt hierop geen uitzondering.
Stel uzelf de volgende vraag...
Waarom krijgen dieren geen hartinfarct, terwijl deze aandoening bij mensen doodsoorzaak nr.1 is? Lees verder

Medici verbonden met farmaceutische industrie.

Amsterdam - In Nederland hebben bijna alle medische experts een relatie met de farmaceutische industrie. Lees verder

 

De meest gevreesde ziekte

Vanwege het verwoestende effect en het lijden dat kanker veroorzaakt, is deze ziekte de meest gevreesde van allemaal. Kanker is, na hart-en vaatziekten, de belangrijkste doodsoorzaak in Europa. Naar schatting ontwikkelen 1 op de 2 mannen en 1 op de 3 vrouwen tijdens hun leven een of andere vorm van kanker. De "oorlog" tegen kanker duurt nu al dertig jaar, maar nog steeds is er geen therapie gevonden tegen deze gevreesde ziekte. Lees verder

 

 

Worden we dik van kunstmatige zoetstoffen?

Meer dan de helft van de volwassenen gebruikt dagelijks kunstmatige zoetstoffen (bijvoorbeeld Aspartaam), omdat ze denken dat die gezonder zijn dan suiker en minder calorieën bevatten. Lees verder
 

 

                                                                            Ga naar de volgende pagina.....

Verder
Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com