Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Carnosine, AGE’s en anti-Aging

veel onderzoek in het afgelopen decennium concentreert zich op beschadiging van lichaamseiwitten als belangrijke oorzaak voor verouderingsprocessen. Door diverse oorzaken, waaronder oxidatie, carbonylering, glycosylering, lipide-peroxidatie, crosslinking en de productie van AGE’s (toelichting verderop) kunnen lichaamseiwitten veranderen en beschadigd raken, wat functieverlies tot gevolg heeft. Wanneer op den duur een significant deel van het lichaamseiwit in een dergelijke toestand is geraakt, wordt het lichaam gevoeliger voor degeneratieve ziekten.

Een groot aantal wetenschappelijke studies, gepubliceerd in met name Russische en Japanse wetenschappelijke tijdschriften, maar ook in het Westen, wijst uit dat carnosine effectief is tegen al deze vormen van eiwitdenaturatie. Lees hier verder.


Bijen pollen en allergeen bij allergie en hooikoorts
Van februari tot september zijn er pollen in de lucht.

Steeds meer mensen vertonen een overmatige reactie op pollen, ook wel hooikoorts genoemd. In de maanden dat er pollen in de lucht zijn is er vaak ook een verhoogde kans dat men plots overmatig gaat reageren op bepaalde voedingsmiddelen.

De verschijnselen die daarmee gepaard gaan, ontstaan doordat het afweersysteem aangezet wordt tot een ontstekingsreactie.

Bijenproducten worden al eeuwenlang gebruikt. Zo werden de producten in het Romeinse tijdperk gebruikt als betaalmiddel. Volgens de profeet Mohammed is “honing een hulpmiddel tegen alle ziektes”.

Bijen pollen worden gezien als een van de meest spirituele en magische voedselsoorten ter wereld.
De Britse Sport Raad heeft een krachttoename van 40 tot 50 % gezien bij atleten die bijen pollen consumeerden. Lees hier verder.

De geneeskunde is ziek...of de macht van de farma industrie.

Slecht opgezette studies, weggemoffelde onderzoeksresultaten, incompetente controle-instanties en een goed geoliede marketingmachine. Volgens de Britse arts Ben Goldacre zorgt dat alles ervoor dat de geneeskunde niet optimaal functioneert en de patiënten zijn daarvan de dupe.

Studies gefinancierd door farmaceutische bedrijven worden vaak alleen in vakbladen gepubliceerd als ze positieve resultaten kunnen voorleggen. Studies met een negatieve uitkomst komen alleen op minder hoog aangeschreven websites terecht. Tot die conclusie kwam Jarno Hoekman onlangs in zijn proefschrift aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hoekman verzamelde 329 klinische studies naar nieuwe diabetesmedicijnen, waarvan 80 procent door de farmaceutische industrie werd betaald. Sinds 2007 moeten dit soort studies voor aanvang in een online databank worden geregistreerd en hun resultaten moeten binnen het jaar na het afronden van de studie openbaar worden gemaakt. Die regeling kwam er om te voorkomen dat tegenvallende resultaten onder de mat werden geveegd, zodat een vertekend beeld ontstaat van de doeltreffendheid van nieuwe geneesmiddelen en hun bijwerkingen. Lees hier verder.


Carnitine, enkele wetenschappelijke onderzoeken!

Sinds 1989 zijn er al 14 gecontroleerde studies met carnitine gedaan op depressie of stemmingsstoornissen.

Veruit meeste daarvan hadden positieve resultaten, dat schrijven verschillende onderzoekers uit de VS en Zuid-Korea in de Journal of psychiatric research. Ze vatten er de resultaten van in-vivo- en in-vitro-onderzoek samen.

In vier studies met patiënten met klinische depressie was carnitine beter dan placebo, maar bij patiënten met bipolaire depressie werd geen effect gezien.

Twee andere studies toonden een even sterke werking als fluoxetine en amisulpride. Vervolgens lieten ook studies met patiënten die last hadden van depressieve symptomen ten gevolge van ziekte, goede resultaten zien. De ziektebeelden waren fibromyalgie, encefalopathie, multiple sclerose en alcoholverslaving. Lees hier verder.


Toxic Three: De drie giftigste sierplanten uit tuincentra

Greenpeace maakte een rondgang langs Nederlandse tuincentra en onderzocht de sierplanten in het assortiment op residuen van bestrijdingsmiddelen. Dat leidde tot een top-3 van meest giftige planten uit het onderzoek. Lees hier verder.

 

Terug
Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com