Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer
Only after the last tree is cut down.
The last of the water is poisened,
The last animal destroyed,
Only then will you realize
You Cannot Eat Money!

De voedselindustrie creëert eetverslaving

Hoe de voedselindustrie ervoor zorgt dat we blijven dooreten via een combinatie van wetenschap en marketing. Het overkomt niet alleen eet verslaafden. De meeste mensen hebben de impuls wel eens gevoeld om een favoriete voorverpakte snack te halen en op te eten. In Toronto is kort geleden een billboard geplaatst waarop de intentie om je nog een volgende snack te laten eten duidelijk wordt vermeld, in grote letters die boven de straat hangen. Het is een afbeelding van een doos crackers met de belofte 'Je wilt er nog een'. Ze weten dat je er nog een wilt, omdat ze het nodige onderzoek hebben gedaan om daarvoor te zorgen. Lees verder


Europa waarschuwt voor chemische stoffen in dagelijkse producten

Het Europese Milieuagentschap trekt aan de bel over hormoon verstorende chemische stoffen die alomtegenwoordig zijn in dagelijkse producten, maar kunnen leiden tot kanker, diabetes en onvruchtbaarheid.

Milieuorganisaties, artsen en consumentenverenigingen waarschuwen al jaren voor de schadelijkheid van de stoffen.

Ftalaten, bisphenol-A en parabenen: het zijn allemaal voorbeelden van zogenaamde endocriene disruptoren, chemicaliën die het hormoonstelsel verstoren. Toch zijn ze werkelijk alomtegenwoordig in onze dagelijkse producten zoals voedsel, cosmetica, speelgoed en zelfs babyproducten. Lees verder.

 

Elke dag een hapje gif.

Dagelijks krijgen we via ons voedsel gifrestanten binnen, vooral via landbouwgif en gif in verpakkingsmateriaal. De gevolgen hiervan voor de gezondheid zijn grotendeels onbekend.

Worden we langzaam vergiftigd?

De toename van ziektes is niet los te zien van gifgebruik in de landbouw en in verpakkingen. Toch is er nauwelijks onderzoek naar de gevolgen van onze dagelijkse gifinname

Berichten van de afgelopen jaren bieden weinig geruststelling. Er lijkt een opmars bezig van ziektes zoals kanker, diabetes, Parkinson, enzovoorts. Ook de stijging van diverse allergieën, zowel bij volwassenen als kinderen en de toename van personen met ADHD en soortgelijke aandoeningen roepen vragen op. Lees verder.

 

De ‘natuurlijke’ zoetstof HFCS blijkt een metalen randje te hebben, en wel van kwik.

Dit artikel doet een schokkende onthulling over glucose-fructosestroop op basis van maïsstroop, ook wel HFCS (High Fructose Corn Syrup) genoemd, een alomtegenwoordige zoetstof die wordt gebruikt in allerlei voedingsmiddelen van cola tot ‘gezonde’ tussendoortjes. Deze zoetstof blijkt kwik te bevatten dat onbedoeld tijdens het productieproces wordt toegevoegd.
Glucose-fructosestroop wordt zo veel gebruikt, en het spul is zo vervuild met kwik, dat de meeste mensen, zelfs wanneer ze zogeheten ‘natuurlijke’ voorbewerkte maaltijdonderdelen en tussendoortjes eten, gemiddeld zo’n 28,5 mcg kwik per dag binnen kunnen krijgen. De gemiddelde Amerikaan krijgt er jaarlijks maar liefst 19 kg van binnen.

Verder wijzen nieuwe onderzoeken erop dat het gebruik van glucose-fructosestroop een van de oorzaken is achter de toename van overgewicht in westerse landen zoals Amerika, Engeland en ook Nederland.
De maïsindustrie spreekt deze negatieve berichtgeving tegen, en dat is geen wonder wanneer we weten dat de maïsindustrie in de jaren zeventig min of meer van de ondergang werd gered doordat er een enzym werd ontdekt dat de glucose in maïssiroop kon omzetten in fructose. Hun argument is dat HFCS ‘natuurlijk’ is, omdat het afkomstig is van een geheel natuurlijke substantie zonder kunstmatige toevoegingen of ingrediënten. Dat doet de vraag rijzen wat we precies onder ‘natuurlijk’ verstaan.

'De zoetstof blijkt kwik te bevatten en vormt wellicht een nog grotere bron van dit giftige zware metaal dan vis.'
'Er is er niet veel fantasie voor nodig om te vermoeden dat een gedeelte van het zogenaamd verdwenen kwik in de HFCS zelf terecht is gekomen.'
'Van de 55 producten die zij bij de plaatselijke supermarkt kochten, bleek eenderde kwik te bevatten.'
'In Amerika gebruiken nog steeds vier van de acht verwerkingsbedrijven een technologie op basis van kwik.'
'Hoge doseringen van welke vorm van kwik dan ook veroorzaken schade aan het hart, de nieren, de longen en het immuunsysteem.' Lees verder.

 

Eten als de oermens voorkomt diabetes.

Eten als een oermens brengt de bloedsuiker- spiegel tot rust.

We eten ons zelf naar de diabetes -2 maar hoe gaat dit in zijn werk?

Niet-erfelijke diabetes kan voorkomen worden als mensen weer gaan eten zoals we deden in de steentijd: fruit, noten, wortelen en vlees of vis. Dat blijkt uit een praktijkstudie in Zweden.

Wetenschappers gaven 14 hartpatiënten, wiens lichaam ook niet meer normaal reageerde op glucose een ‘paleontologisch dieet” dat lijkt op wat de mensen aten 70.000 jaar geleden. Men leefde toen van de jacht en van bessen en wortels die men vond. De mens leefde in kleine familiegroepen. Het was de tijd dat de mens voor het eerst Afrika verliet en begon uit te zwermen over andere gebieden. Uiteindelijk leidde dat tot de verspreiding van de mens over de hele wereld. Lees verder.

 

Maak je eigen hangende kruidentuintje!

Deze handleiding voor het maken van een simpele hangende tuin komt uit het boekje van Slow Food Nederland. Deze vereniging zet zich in voor lekker, puur en eerlijk voedsel.

Niks is meer “slow food” dan je eigen tuinkruiden kweken, dus vandaar de link met lekker eten.

Het idee voor deze hangende tuin of raamtuin is gebaseerd op een design van studio Rosenbaum en is heel simpel zelf te maken. Lees hier hoe je het maakt.

 

GHEE (Geklaarde boter)

Wat is Ghee?
Ghee is eigenlijk gewoon geklaarde boter en heeft twee voordelen ten opzichte van gewone boter: je kunt het langer en harder verhitten voordat het verbrandt en het is langer houdbaar. Sommigen vinden het ook lekkerder. Ghee wordt veel gebruikt in en rond India, maar andere landen hebben ook zo hun eigen variant op ghee, al dan niet gefermenteerd. Lees verder.

 

Hoe kun je gezonde vetten gebruiken?

Frituren

  • Kokosolie ( verhoogd “goed” cholesterol en werkt ontstekingremmend.)
  • Ossewit ( rundervet)
  • Ghee ( geklaarde boter)

Wokken

  • Kokosolie ( verhoogd “goed” cholesterol en werkt ontstekingremmend.)
  • Rijstolie (bevat vitaminen-proteine-mineralen-antioxidanten-lecitine)

Lees hier verder hoe je gezonde vetten kunt gebruiken.

 

Amandelen, rijk aan vitaminen en mineralen

Ze zijn rijk aan de vitaminen B1, B2, B6 en E.
Ze hebben een hoog gehalte aan de mineralen calcium, ijzer, fosfor, kalium, magnesium, zink, koper, mangaan, selenium en chroom. Ze zijn bijzonder geneeskrachtig en heel geschikt voor mensen met gezondheidsklachten. Ze bevatten een hoog gehalte aan goede vetten en hoogwaardige proteïne, een rijkdom aan vezels en hebben een hoge energiewaarde. Daarom zijn amandelen niet 'zomaar een tussendoortje ', maar moeten we ze als een volwaardige maaltijd zien, gemakkelijk te combineren met andere ingrediënten. Lees verder.

 

Kleurstoffen in voeding schadelijk.

Door de explosieve groei van kinderen met ADD en ADHD zijn voedingsadditieven en kleurstoffen in voeding ‘nieuws’ momenteel, maar onderzoek toonde de schadelijke gevolgen al 20 jaar geleden.

Sophie was een van de twintig kinderen die deelnam aan een gevoeligheidtest voor kleurstoffen. Lees verder.

 

Voedingstoffen lijst in voedingsmiddelen

Voor diegenen onder ons die willen weten hoeveel kalorieen, vetten, koolhydraten en eiwitten voedingsmiddelen bevatten is hier een lijst met de meest courante voedingsmiddelen. Link naar de lijst.

 

Witbrood met volkoren pretenties

Volkoren' witbrood bestaat toch helemaal niet? Nee, precies. Blue Band witbrood is bij lange na niet zo gezond als volkorenbrood. Toch wekt Unilever die suggestie heel bewust. 'Het lekkerste wit waar volkoren in zit' staat in vette letters op de verpakking. Pure misleiding. Er zit van alles in het witbrood van Blue Band, maar géén volkorenmeel. Lees verder.

 

De geschiedenis van ons drinkwater

Weet u hoe belangrijk water voor ons lichaam en voor onze gezondheid is?

Hoe zuiverder het water is wat we gebruiken, hoe zuiverder het lichaam zelf en daarmee ook uw gezondheid is. Laten we even kijken hoe het gesteld is met de bronnen waaruit ons drinkwater gewonnen wordt. Lees verder.

 

Pure Water: essentieel voor alle leven

Tegenwoordig is water een veelbesproken item in de media. Dat water belangrijk is voor al het leven is inmiddels bekend bij iedereen. Toch is water ook zo'n algemeen artikel dat we er eigenlijk bijna nooit bij stilstaan wat het eigenlijk allemaal voor ons doet. Het is daarom goed om eens wat uitgebreider te beschouwen wat de invloed van water is op ons persoonlijke welzijn en hoe belangrijk het is om juist in deze (zomer)tijd ons waterpeil goed in de gaten te houden. Tevens wordt dan ook duidelijk waarom het zo belangrijk is om te kunnen beschikken over echt zuiver water.Lees verder.

 

Transvetten
Dacht u dat u het vet verhaal nu zo langzamerhand wel begrepen had?

Dacht u dat u klaar was met de kennis dat verzadigd vet fout is, onverzadigd goed en onverzadigd type omega 3 extra goed...

Helaas.... Lees verder.

 

Eet geen 'snelle' koolhydraten

Koolhydraten vormen de belangrijkste energiebron van het lichaam. Ook uit vetten en eiwit kan het lichaam weliswaar energie halen, maar met koolhydraten gaat het beter. Die worden vrij snel in bloedsuiker, glucose, omgezet en vervolgens door het hormoon insuline als brandstof naar de spieren getransporteerd.
Er is een groot verschil in de snelheid waarmee de verschillende koolhydraten tot brandstof voor de spieren worden omgezet. Lees verder.

 

Over margarine en andere plastic voedingsmiddelen.

Patiënten die een vetarm dieet volgen maken veelal gebruik van speciaal bereide, vetarme voedingsmiddelen. Deze producten dragen vaak bij aan het in stand houden van hun ziekte, verergeren ze of zijn de oorzaak van het ontstaan van andere ziekten. Lees verder.

 

Geef de boter even door a.u.b....

Dit is interessant....

Margarine was origineel gemaakt om kalkoenen vet te mesten.

Toen bleek dat de kalkoenen eraan overleden wilden de investeerders die de research hadden betaald hun investering terug en staken de koppen bij elkaar om te bespreken hoe ze alsnog hun geld konden terugkrijgen. Lees verder.

 

Wist u dat...zout moet...iedere dag!

Maar let op...niet alle zout is hetzelfde!

Deze uitspraak druist in tegen alles wat ons iedere dag wordt verteld door de media, het voedingscentrum, de hartstichting en zelfs onze arts!

Toch is de titel de waarheid, leest u dit artikel maar eens en uw kennis en mening over zout zal nooit meer hetzelfde zijn. Lees verder.

 

De Witte motor”

Melk is goed voor elk”.

"Melk de witte motor" 

Slogans die ooit door de zuivelindustrie geïntroduceerd zijn.

Het doel van deze campagne was duidelijk, er moest meer melk verkocht worden. Lees verder

 

Groene Thee
Dat groene thee gezond is, staat al een tijd vast. Het was nooit helemaal duidelijk welke bestanddelen daarvoor verantwoordelijk zijn.

Japans onderzoek wijst in de richting van de stof EGCG (epigallocatechine-gallaat.) Lees verder.

 

Pinot noir
Een van de bestanddelen in rode wijn is resveratrol, een stof die de schadelijke neveneffecten van bijvoorbeeld ademen (oxidatie) tegengaat. Lees verder.

 

Pinda's en andere noten:
De pinda is eigenlijk geen noot maar een groente. En een gezonde ook. Regelmatige consumptie van onbewerkte (dus ook niet gezouten) pinda's heeft een gunstige invloed op de risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Lees verder.

 

Koken
Een Spaans onderzoek waarbij broccoli op verschillende manieren werd klaargemaakt, wees uit dat de magnetron de meeste voedingsbestanddelen zoals anti-oxidanten vernietigt. Lees verder.

 

De veelzijdige inzetbaarheid van COCA-COLA
Coca Cola is een zeer goed inzetbaar middel voor verschillende doeleinden, het enige wat u er nooit mee moet doen is: het opdrinken! Lees verder.


COKE’ BEVAT KANKERVERWEKKENDE KLEURSTOF

Zowel Pepsi als Coca Cola passen het recept van hun cola aan omdat er kankerverwekkende stoffen in blijken te zitten. Koren op de molen van natuurlijke frisdranken, zoals het Nederlandse Oggu.

Verslagenheid in Atlanta: Coca-Cola moet zijn receptuur voor cola aanpassen. In het hoofdkantoor van Coca-Cola in Atlanta ligt de zogenaamde ‘secret formula’ van Coca-Cola al 120 jaar opgeslagen in een kluis (kijk hoe deze mythe wordt gekoesterd op The World of Coca-Cola ). Aan dat recept is nooit iets veranderd, willen de marketeers van Coca-Cola ons doen geloven. Lees verder


Hoe kies ik voor gezonde voeding?

Eet dagelijks zoveel mogelijk verse groenten en minimaal 3 stuks seizoensfruit.

Vermijd te zoet en overrijp fruit. Houd een goede balans in zuur en zoet. Enkel zuur is ongezond, zeker als je ziek bent.

Eet zoveel mogelijk levend voedsel, d.w.z. zoveel mogelijk rauw, vers en onbewerkt. Bij koken boven 40 graden zijn bijna alle vitamines, mineralen en enzymen dood. Dit voedsel heeft dus nog maar weinig levenskracht.

Zo weinig mogelijk geraffineerde producten zoals wit meel, paneermeel en kant en klare producten. Lees verder.

 

De gevaren van de magnetron

Het is al jaren bekend, dat de magnetron onderwerp van controversiële gesprekken is en dat veel mensen zich zorgen maken over dit bizarre apparaat, dat via een bombardement van microgolven, de moleculen in het voedsel dat je ermee wilt bereiden, door elkaar schudt. En dat wel op een zodanige manier, dat er hitte ontstaat IN de celkern.

Het voedsel wordt dus niet van buiten opgewarmd, maar van BINNEN NAAR BUITEN. Het is dus niet de straling waar het om gaat, die ter discussie staat. Het gaat om wat er BINNEN die voedselcel plaatsvindt. Lees verder. 

 

Breng kleur in je leven, breng kleur op je bord!

Kleur in de keuken, kleur in je leven, kleur in je geest.

De kunst van het koken is natuurlijk om het eten er mooi en fris te laten uitzien.

Hussel niet alles door elkaar en stem kleuren op elkaar af. Kijk welke het beste bij je stemming en conditie passen.

Kleuren kun je versterken door bij het koken gebruik te maken van natuurlijke kleurstoffen. Lees verder

 

Spelt: wat is het?

Spelt, het oergraan uit de bronstijd, heeft eigenschappen waar de meeste voedingsmiddelen het alleen maar om kunnen benijden: Spelt is gezond, voor lichaam én geest, houdt fit, past in de gastronomische tendens en is van nature een Eko graan, vooropgesteld dat men wel de oude, echte soorten, spelt kiest.

Spelt is, zoals men vaak leest niet een tarwesoort, maar een graan, wat de bakker vroeger gebruikte, voordat het hedendaagse graan, tarwe, werd gekweekt. Lees verder.

 

Waar is onze goede smaak gebleven?

Probeer eens om het verschil te proeven tussen “gewone boter” en “grasboter”. Lastig …ja, onze smaakpapillen zijn lui en vadsig geworden van pure verveling. De verscheidenheid aan smaken is ten onder gegaan aan de menselijke drang om sneller, goedkoper en meer te produceren. Kunnen we nog wel echt iets proeven? En heeft onze voeding nog wel echt “smaak”?

In deze tijd willen we meer, groter, sneller en goedkoper voedsel hebben. Dat kan… door veredelingstechnieken en genetische manipulatie krijgen we volkomen andere smaken voorgeschoteld dan 50 jaar geleden. “Fastfood” slaat niet alleen op de bereidingswijze, maar ook op de teelt en de manier van eten. Lees verder.

 

Wat je moet weten over Suiker en Koolhydraten.

Maart 2009 – Lizzy ( Bewerking van een artikel van Peter van Nieuwenhoven. Met dank.)

Het lichaam van de moderne mens is de laatste 40.000 jaar niet erg veranderd. Het dieet van de mens uit het stenen tijdperk bestond uit wat vlees indien voorradig na een succesvolle jacht en verder overwegend uit groenten, zaden, noten en vruchten.
Rond 10.000 jaar voor Christus kwam er een revolutie op gang.
Door de succesvolle en gezonde levensstijl van de mens, liep de populatie op. Het probleem was echter dat deze levensstijl (Hunting and Gathering) slechts een populatie van voldoende voedsel kon voorzien als het land dunbevolkt was. Het gevolg was de introductie van landbouw en men begon granen en giftige groenten te eten (zoals in feite de aardappel)
. Lees verder.

 

Op veler verzoek nogmaals wat meer informatie over Kombucha Maart 2009 — Lizzy Turelinckx ©

Als ik in een lezing praat over Kombucha hebben vele mensen daar vragen over. Ze willen weten wat het is, wat het doet en hoe ze het moeten maken. Daarom heb ik besloten om weer wat te schrijven over de voordelen van Kombucha, en dat wil ik met jullie delen. Lees verder.

 

Voedingssupplementen in veel gevallen zinvol! Campagnes Voedingscentrum niet evenwichtig

Maart 2009 - Lizzy

Het Voedingscentrum start met regelmaat een campagne om het gebruik van supplementen ter discussie te stellen en stelt zich op het standpunt dat bij een gevarieerde voeding suppletie niet nodig is. Ook NPN vindt dat een gevarieerde gezonde voeding de beste basis voor het behoud van een goede gezondheid, echter voedingssupplementen zijn vaak een goede aanvulling daarop. Voedingssupplementen kunnen wel degelijk een positieve rol vervullen voor veel Nederlanders. Lees verder.

 

Weinig vitaminen in groenten en fruit van tegenwoordig

Vergeleken met vijftig jaar geleden bevatten groenten en fruit minder van bepaalde essentiële voedingsstoffen. Door dr. Ronald Davies van de University of Texas werden analyses van dertien essentiële voedingsstoffen in 39 groenten en drie soorten meloenen en aardbeien uit 1950 en 1999 vergeleken. Lees verder.

 

Ra, ra hoe kan dat?
door: Roxane Catz

Als kind was ik een slechte eter. Van gangbare maaltijden wel te verstaan, want met zaken als snoep, zoutjes, poffertjes en kroketten scheen ik geen enkele moeite te hebben. Een kind is nu eenmaal nog niet bezig met ‘verantwoorde’ voeding. Als het maar lekker is. Het schijnt overigens dat kinderen van nature eerder naar pure voeding - zoals bijvoorbeeld een vrucht - zouden grijpen, ware het niet dat hun smaakpapillen veelal zijn verpest door de bewerkt voeding – denk aan Olvarit en Liga’s - die ze al in een vroeg stadium krijgen toegediend. Lees verder.

 

Suikers: een introductie!

Door Lizzy Turelinckx © - februari 2009

Suiker lijkt te zijn gerelateerd aan al de zoete dingen in het leven. We noemen onze geliefde "sweetheart” en "honey.” Suiker is de grote beloning in het leven, en we weten dat mensen en dieren beter presteren als ze een beloning krijgen. Lees verder.

 

De kracht van Kombucha

Vandaag de dag ervaren we een terugkeer naar geneesmethoden die dichter bij de natuur staan; evenals geneesmiddelen en voedsel van natuurlijke oorsprong - ver weg van industrieel verpakte producten. Dit zou een van de redenen kunnen zijn voor de grote aantrekkelijkheid en aantrekkingskracht van de gezonde drank genaamd Kombucha.Lees verder

 

The wonders of Coconut Oil!

Als ik u zou vragen welke olie de meeste gezondheidsvoordelen heeft wat is dan uw antwoord? Welke olie helpt om je hart- en bloedvaten te beschermen? Welke olie helpt je bij je spijsvertering? Welke olie verhoogd je energie level? Lees verder.

 

Oliën en vetten – gezond of ongezond – de waarheid zal je verbazen.

De waarheid over een onderwerp wat voor veel mensen verwarrend is.

…waarom sommige oliën die je misschien gebruikt om te koken, bakken en op je brood te smeren, eigenlijk gevaarlijk zijn voor je lichaam en je gezondheid, en andere oliën wel goed voor je zijn…Lees verder.

 

Genetisch gemanipuleerde voeding

Sinds het duidelijk is dat er campagne gevoerd wordt om de wereld bevolking het feit van gemanipuleerd voedsel te laten accepteren is het tijd om eens te kijken wie er achter deze campagnes zitten.Lees verder

 

Biologisch…beter, gezonder en met meer vitaminen en mineralen.  

Broccoli die wordt geteeld op seleniumarme bodem bevat nauwelijks selenium, een antioxidant waar de meeste mensen in Nederland en België te weinig van binnenkrijgen. Lees verder

 

Weet u wat er in een kipnugget zit?

Hebt u zich dit wel eens afgevraagd? Jamie Oliver wel! En hij kwam tot een schokkende ontdekking. Lees verder

 

Het Evo Dieet: Eet als de apen en krijg een perfecte gezondheid!

Negen mensen in Devon, in de leeftijd van 36 tot 49 jaar, gaven zich op voor een experiment waarin zij moesten gaan eten als de apen om te onderzoeken of hun gezondheid hierdoor zou verbeteren. Lees verder.


Onderzoekers bewijzen hoe groenten beschermen tegen kanker.

Terwijl al een tijd bekend is dat het eten van sommige groenten, zoals broccoli, bloemkool en kool, borstkanker kan helpen voorkomen, het mechanisme waardoor de actieve bestanddelen in deze groenten wildgroei van cellen kan voorkomen was tot nu toe tamelijk onbekend. Lees verder.

 

MSG en de gevaren van smaakversterkers.

Unox fabrikant verklaart in een bericht van 24 September 2007 veel van hun producten zonder E-nummers te gaan produceren!
Waarom is dat goed nieuws?...
De consument is gaan geloven dat de smaakversterker MSG (monosodiumglutamaat)een onmisbaar onderdeel van onze voedings-middelen is geworden! De waarheid is echter anders!
Lees verder 

 

Gesponsord voedingsonderzoek is zelden kritisch.

Onderzoek naar de gezondheidseffecten van voedingsmiddelen pakt duidelijk gunstiger uit wanneer de voedingsmiddelenindustrie er als sponsor achter zit. Lees verder

 

" Oorzaak van hedendaagse ziektes is vaak een tekort aan vitamines"

Een chronisch gebrek aan vitamines en andere "microvoedingswaren" kan verantwoordelijk zijn voor een aantal ernstige ziektes waarmee de hedendaagse mens kampt, zoals kanker, obesitas en Alzheimer. Dat schrijft de Independent on Sunday op basis van een Amerikaans onderzoek. Lees verder

 

Video's over het belang van gezonde voeding

Food Matters film (video)

Het belang van onze voeding (video)

Health food vs healthy food processed people

What's wrong with what we eat?

 

                                                             Ga naar de volgende pagina.....

 

Verder
Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com