Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Het bevat 70 ingrediënten, is kankerverwekkend en wordt gemaakt door McDonald’s

Sinds de introductie in 1981 is de McRib uitgegroeid tot een cultbroodje van McDonald’s. De hamburger is elk jaar gedurende een beperkte periode verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada, wat de populariteit van de snack alleen maar ten goede is gekomen.

De McRib is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geen broodje met varkensribbetjes. Op het broodje ligt een stuk varkensvlees, geperst in de vorm van een rib, overgoten met barbecuesaus. Hier bovenop komen twee schijfjes augurk en uisnippers. Dit broodje met een stuk vlees bevat schokkend genoeg meer dan 70 ingrediënten. Lees hier verder.


Rauwe Cacao: een populair superfood
Wie lust er nou geen chocolade?! Daarom is cacao misschien wel een van de meest populaire superfoods!
Er zijn verschillende soorten rauwe cacao verkrijgbaar, wij zullen dit artikel richten op de rauwe cacao in poedervorm, omdat dit het meest gebruikt wordt.
Rauwe cacao poeder is gemaakt licht verhitte (niet boven de 42 graden Celsius) en vermalen cacaobonen. De temperatuur is daarbij heel belangrijk (geldt eigenlijk voor alle soorten raw food), want boven de 42 graden Celsius gaan belangrijke enzymen en mineralen verloren.

Het verschil tussen rauwe cacao en chocolade in de supermarkt is dat de cacao in de supermarkt is verhit waardoor er veel voedingswaarde verloren is gegaan. Dit is zelfs het geval bij chocolade waarop staat dat het een hoog percentage cacao
bevat! Tevens is er melk en suiker aan toegevoegd. Lees hier hoe je zelf gezonde chocolade maakt.

Onderzoekers van Yale: Echt eten is het beste dieet

Gezond eten voorkomt in veel gevallen diabetes, kanker en hart- en vaatziekten.

Volgens wetenschappers van Yale University zou zelfs 80 procent van de chronische ziektes voorkomen kunnen worden als mensen hun eetgewoonten zouden aanpassen.

Lees hier verder.


Kanker - voeding en PH waarde.

Te lage PH en verzuring:

Bij een kankerpatiëntje dat behandeld werd met de juiste voeding slonk de hersentumor al snel met 75%. Terwijl haar verteld was dat ze nog maar een paar weken te leven had. PH waarde en verzuring zijn in haar verbetering de sleutel.

Tekort aan bepaalde voedingsstoffen:

Kanker is feitelijk het gevolg is van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Wanneer dit het geval is, zijn reguliere behandeling en medicatie niet de weg naar genezing. Er is in veel gevallen sprake van een te lage PH waarde, wat inhoudt dat het lichaam behoorlijk verzuurd is.. Wanneer het lichaam in zo’n geval niet de essentiële voedingsstoffen krijgt die nodig zijn voor herstel, regeneratie en ontgifting, wordt kanker niet verslagen en/of komt kanker weer terug.

Kanker kan niet leven in omgeving met hoge PH waarde:

In het geval van de 8-jarige Josie Nunez werden de PH waardes verhoogt, waardoor het melkzuurgehalte daalde en ook de kankeractiviteit. Kanker kan niet leven in een omgeving met een hoge PH waarde. Operatie, chemotherapie en medicatie worden nog steeds gepromoot als enige optie om eventueel te genezen. Lees hier het hele artikel.


Essentiële voedingsstoffen en eiwitten.

Een essentiële voedingsstof is letterlijk van levensbelang. Essentiële nutriënten zijn namelijk bouwstoffen en beschermingsstoffen uit plantaardige en dierlijke voeding die aan de volgende 3 voorwaarden voldoen… Het zijn stoffen die:
 • Je als mens nodig hebt om te kunnen overleven.

 • Het lichaam niet zelf kan aanmaken, omzetten of synthetiseren.

 • Daarom per se uit voeding moeten worden verkregen.

Er zijn verschillende soorten essentiële voedingsstoffen. De bekendste hiervan zijn:

 • Alle vitamines

 • Bepaalde mineralen

 • Enkele spoorelementen

 • Een tweetal vetzuren (vetten)

 • Een 8-tal aminozuren (eiwitten)

Meer weten over dit onderwerp? Lees hier verder.


Europese Commissie weigert standpunt in te nemen betreffende het recht op water!

De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, ziet geen reden om de toegang tot water als mensenrecht te erkennen

De Europese Commissie zal geen wetten initiëren die water als mensenrecht erkennen. Daarvoor hadden 1,7 miljoen EU-burgers zich tegen de privatisering van water uitgesproken. Critici spreken van “een klap in het gezicht van de burgers.” Lees verder.


De ongezondste ‘gezonde’ producten in de supermarkt of de Gebakken Lucht top 10!

Het TROS programma Radar maakte van deze 'gezonde' ongezonde producten een top 10. En natuurlijk deel ik die graag met jullie. Mooie fruitfoto’s, slanke blauwe verpakkingen en alleen natuurlijke suikers. Fabrikanten van supermarktproducten proberen de consument op allerlei manieren te verleiden hun product te kopen en dat doen ze vaak door producten een gezond glansje te geven. Welke schappen misleiden het meest? Radar neemt tien producten onder de loep. Lees hier verder.


10 gezonde oliën voor in de keuken

We weten nu dat vele kwalen veroorzaakt worden door het gebruik van geoxideerde en geharde vetten in onze voeding, vaak van plantaardige oorsprong. Toch zijn plantaardige oliën als ze vers zijn en onverhit, in de meeste gevallen erg gezond. Daarnaast heb je vetten die erg geschikt zijn om te bakken omdat ze stabiel zijn (niet oxideren bij verhitting). Wat is er nu goed aan die oliën en hoe gebruik je ze het beste? Een overzichtje van tien vetten uit moeder natuur. Bijna alle oliën zijn dik makers als je ze erg overvloedig gebruikt. Maar met mate is het verantwoord smullen geblazen. Lees verder.


Jouw pitjes zijn goud waard!

Hoe de pitjes die jij anders weg zou gooien, straks leven brengen in de woestijn.

Zó simpel, zó doeltreffend!

Voor de mensen met pit!

Er zijn zoveel hongerige mensen op de wereld. Er zijn ook heel veel organisaties die zich ervoor inzetten om hier wat aan te doen, maar vaak kost dit veel geld, terwijl je meestal geen idee hebt waar dat terecht komt. Bovendien moet je geld blijven sturen om ze daar van eten te voorzien. Zaden sturen kost je niet meer dan een postzegel. Deze manier van mensen zèlf leren tuinieren is dan veel nuttiger; in het kader van "Geef een man een vis en hij heeft een dag te eten; geef hem een hengel en hij heeft voor altijd te eten"! Lees hier hoe je kan meehelpen.


Planten en zadenbanken van en voor alle Nederlanders!

Omdat er op het internet momenteel een boel wordt gesproken over een Europese wet die de zadenhandel wil reguleren hier een herpublicatie van een artikel wat uitlegt hoe we met elkaar een prima peer to peer zaden en plantennetwerk op kunnen zetten. Het origineel van dit artikel verscheen op 7 september 2011.

Het in stand houden van een grote diversiteit gezonde, zelf reproducerende voedselgewassen ligt aan de basis van een veilige en diverse voedselvoorziening in Nederland. Daarom hebben Permacultuur Nederland en Spullen Delen de handen ineengeslagen om een planten- en zadenbank voor Nederland op te zetten waarin individuele tuinders de hoofdrol spelen. Het gaat in deze database om zaden, knollen en ander plantmateriaal van eetbare gewassen waar iedereen aan mee kan doen. Door slim gebruik te maken van de voordelen die het internet in deze tijd biedt worden mensen in staat gesteld om hun eigen planten en zaden gemakkelijk te delen. Meer weten? Lees hier verder.


Aardappelzetmeel voor gezonde darmen!

Na jaren de meest vreselijke dingen te hebben geschreven over cholesterolverlagende en ‘dus’ zogenaamde hartvriendelijke brood smeersels als Becel, ziet het er nu naar uit dat ik eindelijk iets terug mag geven aan mijn Grote Vrienden bij Unilever. Hun dure hightech spreads voor hypochondrische bejaarden met een zeer beperkt IQ of aangeboren kwetsbaarheid voor zwets praatjes blijven onveranderd kwik, kwek, kwak of erger, maar hun aardappelzetmeel…

Honig aardappelzetmeel à maximaal 50 eurocent per pakje van 200 gram is hard op weg de life hack van 2013, of misschien wel van dit decennium te worden. Het heeft er alle schijn van dat het een potent geneesmiddel kan zijn en mogelijk een slimme (tijdelijke?) toevoeging aan een verder degelijke paleo voeding.

Het duurt even voor we bij Honig aardappelzetmeel (heb ik Honig al genoemd?) zullen aankomen, want voor de verdwaalde lezer die juist afstemt moet ik eerst een vrij uitgebreid verhaal over de darmflora vertellen. Wie dat wel gelooft en direct naar het “ how to en what’s in it for me” deel wil, wordt verzocht een halve meter naar beneden te scrollen. Lees hier verder.


BLACK SEED (zwart komijn zaad)

Hét medicijn voor elke ziekte?

Als de Britse archeoloog Howard Carter in 1922 het graf van de Egyptische Farao Toetanchamon ontdekt, blijkt het tot ieders verbazing nog geheel ongeschonden te zijn. Naast de duizenden gouden voorwerpen, vindt Carter nog een schat. Een schat waarvan de archeoloog de waarde op dat moment niet kan vermoeden.

Zwarte komijn zaad mag met recht een schat genoemd worden. Het kruid geneest namelijk vrijwel elke ziekte. Bovendien versterkt Black Seed het immuunsysteem, het maakt het lichaam schoon en het zuivert het bloed. Black Seed leidt te sterke of te zwakke signalen van het immuunsysteem in goede banen, waardoor het een uitstekend middel is tegen allergische reacties en bij chronische en hormonale aandoeningen. Lees er hier alles over.


Bedrog en vergiftiging door de voedingsindustrie

Naar mijn mening worden we als consument keihard belogen, bedrogen, bestolen en (tot op zekere hoogte) zelfs opzettelijk vergiftigd…

De belachelijke manier waarop er tegenwoordig met voedsel wordt omgesprongen begint al in de supermarkt. Terwijl je je boodschappen doet, word je op allerlei manieren gemanipuleerd en beïnvloed;

Als je gedachteloos en onbezonnen in de supermarkt schappen graait, is de kans erg groot dat je voedingspatroon niet bepaald heilzaam is. Het is dan ook van cruciaal belang dat je gezonde keuzes maakt bij het uitkiezen van je levensmiddelen. Lees hier verder.


Curcumine probaat middel tegen zenuwpijnen

Zenuwpijnen zoals carpale-tunnelsyndroom en lagerugpijn (lumbago, hernia of lumbaire kanaalstenosis), kunnen goed behandeld worden met een combinatie van liponzuur (400 mg) en curcumine (40 mg als fytosoom) waaraan 4 mg piperine is toegevoegd. Intensiteit van de pijn wordt met twee derde verminderd, terwijl medicatiegebruik (NSAID) met 40 % daalde. De effecten gingen al van kracht na acht weken therapie. Liponzuur alleen werd ook uitgetest, maar dat gaf geen significant resultaat, mogelijk omwille van de korte duur van de studie. Lees verder.


Lijst van bedrijven en producten die gebruik maken van GMO.

Baby voeding met genetisch gemanipuleerde ingrediënten.

Nabisco (Phillip Morris)
Enfamil Infant Formulas (Mead Johnson)

Isomil Infant Formulas (Abbot Labs)

Gebak met genetisch gemanipuleerde ingrediënten.  Zie hier de hele lijst.


Kurkuma en Alzheimer

Een groep van Japanse artsen beschreef hun ervaringen met kurkuma bij drie alzheimerpatiënten. De patiënten kregen 750 mg geelwortel per dag toegediend, wat overeenkomt met een dosis van 100 mg curcumine. Inname samen met warme melk werd aanbevolen. Lees verder


Voeding die iets voor je gezondheid kan doen

Hippocrates, de grondlegger van de geneeskunde, deed al de beroemde uitspraak dat ons voedsel ons medicijn zou moeten zijn. Met wetenschappelijk onderzoek wordt nu ook steeds meer ontdekt over voedingsmiddelen die minstens zo goed zijn als geneesmiddelen.

Inmiddels bestaat er genoeg bewijs om categorisch te stellen dat het gebruikelijke Westerse voedingspatroon met veel bewerkte voedingsmiddelen, cafeïne en frisdrank een van de belangrijkste oorzaken is van chronische ziekten. Het zogeheten mediterrane voedingspatroon daarentegen is de beste methode om in goede gezondheid oud te worden. Dat laatste voedingspatroon is rijk aan groenten, fruit, olijfolie en vis en kan preventief werken tegen hartziekten, kanker en vele andere chronische aandoeningen waaraan tegenwoordig zo velen van ons lijden. Uit recent onderzoek lijkt zelfs op te maken dat dit voedingspatroon cognitieve aftakeling voorkomt, zoals dementie en de ziekte van Alzheimer1.
Naarmate het beleid aangaande de subsidiëring van onderzoek langzaam begint te veranderen, is steeds meer onderzoek mogelijk naar andere dingen dan geneesmiddelen, zoals naar het voedsel dat wij eten. En de onderzoekers beginnen steeds meer zogeheten power foods te ontdekken: voedingsmiddelen die niet alleen ziekte kunnen voorkomen, maar ze zelfs even effectief kunnen bestrijden als geneesmiddelen.
Hieronder een aantal van de meest recente ontdekkingen, ondergebracht bij de maaltijd waar ze het meest waarschijnlijk worden gebruikt. Lees hier verder.


De voordelen van Maca

- Het middel tegen hormonale problemen

- De uithoudingsvermogen verbeteraar

- De hongerstiller

- De geheugen verbeteraar.

Werking van Maca in ons lichaam.

 • Toename van de vruchtbaarheid

 • Werkt hongerstillend en verbetert de balans spieren/vet.

 • Verhoging van het libido

 • Ondersteunt de bijnierfunctie

 • Verzacht het PMS (premenstrueel syndroom)

 • Versterking van de botdichtheid, effect bij osteoporose 

 • Versterking van het immuunsysteem

 • Tegengaan van bloedarmoede

 • Gunstige invloed op ouderdomsverschijnselen

 • Sterke antikanker-werking (sothiocyanaten)

Maca is een adaptogeen. Adaptogenen of tonica zorgen ervoor dat het lichaam zich makkelijk aanpast aan wisselende omstandigheden. Adaptogenen zijn natuurlijke anti-stressmiddelen zonder echter een kalmerende werking te hebben. Integendeel verhogen zij het prestatievermogen omdat ze ons in staat stellen ons beter aan te passen aan veranderingen. Lees hier verder.


Honing met kaneel als geneesmiddel?

Feiten of fabels?

Probeer het gewoon zelf, het is lekker, goedkoop en je kunt er is zeker gezondheidsvoordeel mee te behalen!
Wetenschappers accepteren honing als een effectief medicijn voor allerlei ziekten.
Honing kan worden gebruikt zonder enige bijwerkingen voor diabetes patiënten.
Een mengsel van honing en kaneel zou bij vele kwalen kunnen helpen! 
Honing wordt geproduceerd in de meeste landen van de wereld. 

Hedendaagse wetenschappers accepteren honing ook als een “wonderolie” (heel effectief) voor alle soorten kwalen Honing werd eeuwenlang als wondheler ingezet. 
Nu steeds meer mensen immuun worden voor onze moderne antibiotica en de hang naar alles wat natuurlijk is groter wordt, was een studie naar het overbekende spul een vanzelfsprekend iets.

Honing, het heerlijke voortbrengsel van bijen, staat al eeuwen bekend als een mineralenshot voor je organen (inclusief huid en haar), maar ook als werkzaam antibioticum. 

Voordat de moderne antibiotica op de markt kwam, was het heel gewoon met honing aan de slag te gaan. Lees hier verder.
 

Een nauwelijks bekende Chinese plant doet opgang als kankermedicijn: een onderzoek.

Muizen met alvleesklierkanker waren in 40 dagen kankervrij.

In China heet hij lei gong teng, ‘wijnrank van de dondergod’.

In China gebruiken traditionele genezers hem al duizenden jaren voor met name het behandelen van reumatoïde artritis.

Hij is familie van het in Nederland voorkomende bitterzoet.

Een nieuw onderzoek van het kankercentrum van de Universiteit van Minnesota liet muizen met tumoren in hun alvleesklier deze plant (Latijn: Tripterygium wilfordii) gebruiken, Veertig dagen later luidde bij deze muizen de diagnose: geen tekenen van een tumor. Lees verder


Natuurlijk geneesmiddel tegen kanker 10,000 X sterker dan chemo!

De zure Sop of vrucht van de Graviolaboom is een wonderlijke natuurlijke kankervernietiger, 10.000 keer sterker dan Chemotherapie.

Waarom weten we dat niet ? Omdat grote farmaceutische bedrijven hun geld terug willen verdienen na veel te hebben geïnvesteerd in onderzoek in een poging een synthetische variant te produceren voor de verkoop.

Nu je dit weet ben je misschien in staat iemand te helpen die in een beroerde situatie verkeert door hem te vertellen van het bestaan van de vrucht van de Graviolaboom. Of je kunt de sap zelf drinken als preventie tegen kanker. De smaak is niet naar, eigenlijk heel natuurlijk en heeft uiteraard geen bijwerkingen. Mocht je ruimte in je tuin hebben plant er dan een. Andere delen van de boom zijn ook erg nuttig.
De eerstvolgende keer dat je om een sapje vraagt, vraag dan naar Sour Sop.

Lees hier verder.

 

Allergisch voor melk? Neem een lupine ijsje!

Plantaardig eiwit van lupine bevat geen lactose en cholesterol en is glutenvrij.Het voedingsmiddel is ook te gebruiken voor vetarm voedsel.

Steeds meer kinderen en volwassenen kunnen door allergische klachten geen melk- en andere zuivelproducten verdragen. Alleen waterijs dus, voor deze pechvogels. In Duitse supermarkten is daar deze zomer verandering in gekomen, met de komst van Lupinesse in de schappen, ijs op basis van de plant lupine. Lees verder

Top 10 wintergroenten 
Vroeger at men in deze tijd van het jaar alleen wintergroente.

Tegenwoordig wordt veel groente in kassen verbouwd.

Wintergroente wordt verbouwd in Nederland, op de volle grond.

Groentesoorten, zoals pastinaak, knolselderij en boerenkool kunnen prima groeien bij lage temperatuur.

Sterker nog: boerenkool is lekkerder als de vorst eroverheen is geweest. Dat is geen fabel. Er gebeurt namelijk iets in planten als de temperatuur daalt: ze slaan meer suikers op en dat beïnvloedt de smaak.

En het mooie is, hoe kouder het wordt, hoe meer suikers worden opgeslagen. 

Vitaminebommetjes

Wintergroenten zijn zeer rijk aan vitamines: een portie gekookte spruitjes (200 gram) bevat ruim twee-en-een-half keer zo veel vitamine C als een sinaasappel. Spruitjes zijn dé vitamine-C bommetjes in de winter. Lees hier verder.

 

EXTRA CALCIUM ? ...... PAS OP !!!!

Onvoldoende inname van calcium leidt tot een verslechterde botdichtheid waardoor de kans op botbreuken toeneemt. Suppletie met calcium kan daarom in specifieke gevallen een meerwaarde hebben, vooral bij ouderen en post - menopauzale vrouwen.

Echter extra gebruik van calcium (alléén) blijkt het risico op een dodelijke hart – vaatproblemen met 20% te verhogen en het risico op een hartinfarct met 85% te verhogen.

Calcium heeft talloze belangrijke functies, zoals het versterken van botten en tanden, spiercontractie, activeren zenuwsignalen, samentrekken van bloedvaten, bloedstolling, regulatie hormoonhuishouding. Zonder kunnen we niet, maar een verhoogde calciumspiegel in het bloed gaat samen met versnelde bloedstolling en verkalking van bloedvaten.

Heel veel mensen gebruiken extra calcium, eventueel in combinatie met vitamine D, maar vergeten daarbij the missing link: gevaarlijk !! Lees hier de missing link.


Calcium suppletie: effectief of niet?

Als je calcium pillen slikt in de hoop om op die manier botontkalking (osteoporose) te voorkomen en om sterke botten te krijgen... dan moet ik je op beide fronten teleurstellen.

Artsen en de farmaceutische industrie verkondigen het idee dat de beste manier om botontkalking te behandelen en te voorkomen het slikken van veel extra calcium is.

Zelfs de voedingsindustrie wil ons doen geloven dat de zogenaamde extra calcium in melk deze klachten kan voorkomen en zorgt voor sterke botten.

Jammer genoeg is dit niet de waarheid.

Osteoporose wordt niet veroorzaakt door een gebrek aan calcium!

De volgende studies kwamen tot dezelfde conclusie: Lees hier verder.

 

Het belang van Mineralen en Spoorelementen.

Mineralen = Door planten aan de bodem onttrokken en gecheleerde stoffen die in geringe hoeveelheden in de voeding aanwezig moeten zijn.

Verschil mineralen en vitaminen = Vitaminen kunnen alleen binnen een organische systeem tot stand komen (bv plant) en een mineraal kan ook in niet levende natuur voorkomen (bv bodemmineralen)

Chelatie = Proces van het opnemen van een mineraal door een plant waardoor het geschikt wordt gemaakt voor menselijke consumptie à het mineraal wordt van lichaamsvreemd (bodem mineraal) naar lichaamseigen (mineraal in plant) getransformeerd.

Een gebrek aan mineralen en spoorelementen komt tegenwoordig helaas steeds meer voor. De hedendaagse voeding bevat meestal onvoldoende mineralen door o.a. het gebruik van kunstmest in de landbouw (NPK kunstmest: Stikstof (N)- Fosfor (P)- Kalium (K)), het gebruik van chemicaliën en pesticiden bij ongediertebestrijding, genetische manipulatie van de voeding en door conservering van voedingsmiddelen. Lees verder.

 

Wat u altijd al wilde weten over Probiotica

Onderzoek

Voor het eerst zijn er genen geïdentificeerd die verantwoordelijk zijn voor het positieve effect van bepaalde bacteriën op de menselijke gezondheid. Dit is het resulataat van een onderzoek van TI Food and Nutrition, uitgevoerd door NIZO food research, TNO, Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Wageningen Universiteit en Research Centrun.

In het onderzoek is een belangrijke immuuncel uit het bloed van gezonde proefpersonen in contact gebracht met verschillende typen van het probiotica Lactobacillus Plantarum. Verschillende types van deze melkzuurbacteriën hadden verschillende effecten op de cellen van het immuunsysteem. Sommige bacteriën stimuleerden het immuunsysteen, andere zorgden ervoor dat de cellen het immuunsysteem beter reguleerden. Lees verder.

 

Levenskrachtige kruiden

Wordt het misschien tijd om de tabletjes van de dokter te verruilen voor een theelepel kurkuma, een snufje kaneel, wat gember, een chilipepertje of een draadje saffraan?

Halverwege de middag kreeg Ellen Ryan altijd een dip. Ryan woont in Maine, in het noordoosten van Amerika en is zeer actief betrokken bij sociale en maatschappelijke kwesties in haar gemeenschap. ’s Middags was ze altijd uitgeteld. Dan at ze een reep chocola of een handvol snoep om de rest van de dag door te komen. ‘Maar ik ben tweeënvijftig,’ zegt Ryan, ‘en het wordt steeds moeilijker om dat soort calorie bommetjes weer weg te werken.’

Een vriendin zei haar bij een bepaald kwaaltje dat kaneel helpt. Ryan besloot dat eens te proberen en nam iedere ochtend twee capsules van 500 milligram. ‘Ik merkte het meteen’, vertelt Ryan. ‘Mijn behoefte aan chocola verdween en ik heb nu ’s middags niet meer zo’n dip. Ik ben niet bij een arts geweest, ik weet alleen dat kaneel niet duur is, gemakkelijk is in te nemen en de dip voorkomt.’

Ryans ervaringen worden bevestigd door klinisch onderzoek. Lees verder.

 

Alice in Voedingswonderland
‘Eet mij, drink mij’, kweelden de etiketten. Alice wist dat haar gezondheid er niet op vooruit zou gaan als ze iets at of dronk waar ‘Vergif’ op stond. Dus waagde ze het er maar op. Deze wijze les van de 19e eeuwse schrijver Lewis Carol in ‘Alice in Wonderland’ heeft de Nederlandse voedingsindustrie ter harte genomen. En zo veranderde Nederland in Wondervoedingsland.

Vermoedelijk hebben de mannen van Hero zich aan de tafel moeten vasthouden om na al deze onzin niet uit hun stoel te vallen van het lachen.

‘Met extra vezels, vitaminen, calcium, echt fruit, gezond, verantwoord en cholesterol verlagend’. Tranentrekkende onzin van copywriters voor consumenten die gezond (soms) en slank (meestal) wil worden. Houdt je kind niet van fruit? Geeft niks! ‘Groeifruit’, ‘Knijpfruit’ en ‘Knappeltjes’ maken onze kleuters in één klap weerbaar en slim! Gezond genieten doe je met smeuïge, broodnodige, extra light halvarine, vol met cholesterol verlagende plantensterolen. Kindertjes houden natuurlijk niet van vis. Maar dankzij halvarine met toegevoegde omega 3 vetzuur worden ze lekker toch extra intelligent. Vinden kinderen bruin brood niet te vreten? Blue Band stopt gewoon net zo veel bouwstoffen in wit brood. Jam ongezond met al die suiker? Welnee! Dat zijn gewoon koolhydraten die je lichaam voorzien in je dagelijkse energiebehoefte. En ondanks al die suikers, blijft die jam toch een caloriearm broodbeleg.  Vermoedelijk hebben de mannen van Hero zich aan de tafel moeten vasthouden om na al deze onzin niet uit hun stoel te vallen van het lachen. Lees verder.

 

Europese unie keurt GM mais goed

Na een aanslepende procedure heeft de Europese Unie de genetisch gewijzigde maïsvariant MIR162 goedgekeurd.

De Europese Commissie geeft toestemming om MIR162 voortaan in te voeren en te verwerken in de EU en te gebruiken in voedsel en in dierenvoeder. De maïsvariant, die ontwikkeld is door het Zwitserse bedrijf Syngenta, is bestand tegen bepaalde rupsen. Lees verder

 

Moedermelk: Het nieuwe goud?

Moeders in Amerika verkopen in toenemende mate hun moedermelk via internet.

Bedrijven proberen er nu een volwaardige business van te maken.

Dankzij internet is er in Amerika een levendige handel ontstaan in moedermelk. Talloze moeders bieden via Marktplaats -achtige websites overtollige moedermelk te koop aan. Nu de prijzen oplopen, ruiken ondernemers kansen.

De negentienjarige Desiree Espinoza vertelt aan Wired dat ze melk produceert voor wel drie kinderen, terwijl ze er maar een heeft. Toen haar diepvries begon uit te puilen, speurde ze op internet naar een oplossing en ontdekte ze de website Only the Breast, een Marktplaatsachtige site waar alleen vragers en aanbieders van moedermelk elkaar vinden. Sindsdien verkoopt Desiree haar melk voor gemiddeld twee dollar per 28 gram (ounce). Een zes maanden oude baby heeft ongeveer 850 gram per dag nodig. Het levert haar zo’n 60 dollar per dag op. Lees verder.

 

Kefir : De drank uit de Kaukasus.

Kefir is een gekweekte, romige drank en is zeer gezond. De zure en frisse smaak lijkt sterk op die van yoghurt, maar het bevat heilzame gisten naast de probiotische bacteriën die men ook in yoghurt terug vind.

Hier een betrouwbaar adres voor uw kefirkorrels.

Zeker de moeite van het proberen waard omdat de voordelen van een regelmatige consumptie van kefir talloos zijn. Door de lichtverteerbaarheid van het product worden de darmen schoongemaakt en het lichaam voorzien van heilzame bacteriën en gisten, vitaminen, mineralen en volwaardige eiwitten. Omdat kefir zo uitgebalanceerd en voedzaam is, draagt het bij aan een gezond immuunsysteem. Om die reden wordt het gegeten door patiënten die lijden aan aids, het chronisch vermoeidheidssyndroom, herpes en kanker. Het kalmerende effect op het zenuwgestel heeft al velen die lijden aan slapeloosheid, depressies en AHDH verlichting gegeven. Lees verder.

 

Becel, driemaal is scheepswrak!
Unilever, fabrikant van (o.a.) Becel jokt als sinds de jaren ’60 over de vermeende heilzame werking van haar smeerseltjes. Gelukkig hebben steeds meer mensen door dat Becel margarine niet zo heilzaam is als men wil laten geloven. Lees verder.

Knoeien met eten mag van Brussel

Zes jaar lang is in Brussel een debat gevoerd over verplichte voedseletiketten. De uitkomst is meer dan bedroevend.
Op 6 juli jl. werd de nieuwe Europese Food Information Regulation aangenomen over verplichte informatie op voedsel. De richtlijn is een vergaarbak geworden van afgezwakte compromissen en excuus-regeltjes. Twijfelachtige aanprijzingen, kleine letters, verwarrende porties en misleidende slogans op verpakkingen mogen van Brussel. De consument wordt nog steeds zo min mogelijk geïnformeerd. De zorgkosten zullen verder toenemen als gevolg van het onbewust te veel, te vet en de zoet eten. Oftewel de consument betaald uiteindelijk de rekening. Lees verder. 

 

De invloed van kaneel op glucose en cholesterol

Kaneel heeft zeer positieve effecten op onze gezondheid, aldus recent onderzoek. Vooral de gunstige invloed op de glucosehuishouding en de cholesterolverlagende werking zijn de laatste tijd regelmatig in de media naar voren gebracht.

Kaneel van de bast kent twee verwante soorten: cinnamonum zeylanicum en cinnamonum cassia. De laatste komt onder andere uit China.

Cinnamon cassia wordt van oudsher dan ook veel gebruikt in de Chinese geneeskunde. Het is een van de meest verwarmende kruiden en heeft in het bijzonder een effect op nieren, hart en lever. Het is een sterk yang tonicum en heeft een positieve werking op de circulatie van energie die het lichaam verwarmt en de zenuwen kalmeert . In China wordt kaneel voornamelijk gebruikt bij hoofdpijn, maag, darmklachten, menstruatieklachten, verkoudheden en een zere keel. Lees verder.

 

De kracht van kaneel en Manuka honing.

Dat kruiden en honing gezonde natuurproducten zijn weet ondertussen iedereen wel.

Maar dat het ook kan helpen bij allerlei klachten is misschien nieuw voor je. Het is ondersteunend bij hartklachten, artritis, blaasinfectie, cholesterol, maagklachten, huidinfectie enz. lees verder.

 

Links of rechtsdraaiende yoghurt, welke is nu gezond?

Op zich is niet de yoghurt rechts- of linksdraaiend, maar het melkzuur. Yoghurts bevatten evenveel links- als rechtsdraaiende melkzuren.
De naam komt van het effect dat deze melkzuren geven als ze onder de microscoop worden bekeken door een lichtstraal. Lees verder.

 

Stevia...de gezonde zoetmaker.

Omdat ik nog steeds veel klanten tegenkom die nog nooit over Stevia hebben gehoord en niet weten wat het is of wat de mogelijkheden zijn plaats ik hier een artikel dat wat informatie over dit geweldige plantje bevat. Lees verder.

 

Aardbeienjam is geen aardbeienjam.

Een paar jaar geleden las ik een artikel van de hand van Peter Blom, directie-voorzitter van Triodosbank. Hij is er voorstander van om de term ‘biologische voeding’ af te schaffen. Want is het niet van de gekke, zo pleitte hij, dat we het meest natuurlijke voedsel, dat op de meest natuurlijke wijze is geproduceerd, een extra toevoeging geven? ‘Biologisch’..
Alsof dat dan ’iets bijzonders’ zou zijn! Dát is toch eigenlijk kul? Biologisch voedsel is de meest normale zaak van de wereld, dus laten we praten over ‘voedsel’. Lees verder.

 

Broodje BOTOX van Johma!

Johma kan waarschijnlijk zó in het Guinness Book of Records. De slaatjesfabrikant heeft een broodje verzonnen met maar liefst 19 E-nummers erin. Conserveermiddelen, voedingszuren, antioxidanten… je kunt het zo gek niet bedenken of het zit in de Johma Fresh Sandwich Bacon Ei. Weten wat er allemaal in dit supergezonde(?) en superdure broodje zit? Lees verder.

 

De veelzijdigheid van Grapefruit (pompelmoes)

Wist u dat het eten van een simpele grapefruit kan helpen om vet te verbranden, ontgiften en om je bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden?

Dit is de reden dat dit multifunctionele fruit gezien wordt als een superheld in de wereld van anti veroudering! Lees verder.

 

Nogmaals over vetten en essentiële vetzuren!

Mensen blijven me vragen stellen over vetten en vetzuren. Wat zijn nu echt goede vetten - hebben we ze nodig - is het niet slecht voor je - wordt je er niet dik van...de lijst is eindeloos. Op de een of andere manier blijft dit toch een moeilijk onderwerp.

Daarom dit artikel met de verklaring van vetten, vetzuren en hun noodzakelijkheid voor een goede gezondheid! Lees verder.

 

Hartspecialist ondermijnt mythe der verzadigde vetten

Dr. Aseem Malhotra, een internationaal gerenommeerde hartspecialist, stelt dat recente onderzoek het verband tussen verzadigde vetten en hartziekten niet meer ondersteunt, hoewel de verzadigde vetten nog steeds - al sinds de jaren zeventig - gedemoniseerd worden. In de British Medical Journal citeert hij een recente studie uit JAMA die zijn stelling staaft: een dieet arm aan vetten verslechtert het bloedlipideprofiel, verlaagt de insulinegevoeligheid en vermindert de verbranding van energie (dus meer energie-opslag), wanneer de vergelijking gedaan wordt met een dieet laag in koolhydraten. Lees verder.


Hele eieren of alleen het eiwit: wat is gezond?

Toen we een weekendje gingen kamperen ging een van mijn vrienden het ontbijt maken voor de hele groep. Ik liep naar hem toe om te kijken wat hij klaar wilde maken voor ons en zag dat hij een karton met twaalf eieren voor zich had staan.

Tot mijn grote schrik zag ik dat hij de eieren open brak en het eiwit in een grote kom liet glijden, maar het eigeel gooide hij weg. Ik vroeg hem waarom hij het eigeel weggooide en hij antwoordde…. Lees verder.

 

"We moeten weer gaan eten zoals de oermens at"

Eten zoals onze verre voorouders – geen granen en geen zuivel – is gezond, voorkomt welvaartsziekten én je slankt ervan af.

Vergeet het Atkinsdieet, Montignac of Sonja Bakker. Eten zoals onze voorouders, het paleodieet, dát is het helemaal. En de basis van de oerdis ligt, anders dan bij de laatste dieethypes, in serieus wetenschappelijk onderzoek. Lees verder.

 

Studies over de voordelen van groene thee en andere natuurlijke voedingstoffen bij borst- prostaat – long en darm kanker.

Groene thee is de meest populaire drank in China en Japan, waar tevens de minste gevallen van borstkanker voorkomen. Er zijn vele gezondheid promotende voordelen van groene thee bekend en duizenden studies gepubliseerd die de voordelen van dit product benadrukken en bevestigen. Thee is normaal hoog in antioxidanten, maar groene thee is het hoogst. Groene thee is het minst bewerkt van alle theesoorten, groene thee bladeren zijn alleen maar gestoomd. Lees verder.

 

Eieren...boordevol nutriënten!

Wie nog twijfelt of een eitje bij het ontbijt wel “mag”, hoeft zich geen zorgen meer te maken. De stelling dat eieren ongezond zijn lijkt inmiddels gelukkig achterhaald. We hebben het hier natuurlijk wel over natuurlijke biologische eieren van gezonde kippen die vrije uitloop hebben.

Onderzoekers van de Manchester Metropolitan University rekenen definitief af met het verleden en leggen naast de eieren de harde bewijzen op tafel. Lees verder.

 

Kurkuma verhoogt opname glucose door spiercel en kan helpen bij kanker.

Sporters hebben er waarschijnlijk niet eens zo verschrikkelijk veel actieve stof voor nodig. Met een paar capsules curcumin - de actieve stof in kurkuma of Curcuma longa - kunnen ze de hoeveelheid glucose die hun spiercellen opnemen fors verhogen.

Ook de huid- en borstkankerbestrijdende werking van curcuma-extract met curcumine wordt steeds vaker aangetoond. Het zou ook het risico op het optreden van colorectale- en prostaatkanker verminderen.

Curcumine blijkt één van de krachtigste chemopreventieve en antitumorale middelen te zijn uit de natuur. Lees verder.

 

10 Tips om meer water te drinken

Water drinken is noodzakelijk voor een goede gezondheid. Toch is het voor veel mensen een grote opgave om dagelijks de nodige glazen water naar binnen te werken. En, zoals je weet, bier- cola- koffie enz. tellen niet! Ons lichaam heeft dagelijks behoefte aan minimaal 8 glazen puur en schoon water om gezond te blijven en goed te functioneren. Hier enkele tips die je helpen om water te drinken....Lees verder.

 

Bruinste afbakbroodjes hebben minste vezels

BAARN - De donkerste afbakbroodjes bevatten de minste vezels. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, gepubliceerd in de Gezondgids van december. Lees verder.

Terug
Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com