Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Genetisch gemanipuleerde voeding

Sinds het duidelijk is dat er campagne gevoerd wordt om de wereld bevolking het feit van gemanipuleerd voedsel te laten accepteren is het tijd om eens te kijken wie er achter deze campagnes zitten.


Er is een consortium van biotechnische – farmaceutische- en voedings bedrijven actief met de promotie van genetisch gemanipuleerde voeding. In navolging van dit trio zijn er legio regeringen –gouvernementen – academische instituten – bio-technologische centra’s en andere gerelateerde organisaties wereldwijd, die een keyrol spelen in de promotie van deze gemanipuleerde voeding. Dit is een gevecht tussen David en Goliath. Aan de ene kant is er David, dat zijn wij, de mensen die geen deel willen uitmaken, en geen behoefte hebben aan deze biotechnische voeding of de genetische manipulatie ervan. Aan de andere kant is er Goliath, bestaande uit de rijkste en machtigste bedrijven ter wereld die ook de internationale gouvernementen in hun macht hebben.


Wetende dat er tegenstand van de bevolking zal komen tegen deze massale genetische manipulatie van ons voedsel, heeft de biotechnische industrie in april 2000 een organisatie in het leven geroepen: The council for Biotechnology (http://www.whybiotech.com/). De missie van deze vereniging is om de mensen de noodzaak te laten begrijpen en accepteren van genetisch gemanipuleerde biotechnologie. Dit doen zij via verschillende kanalen en door het verzamelen van uitgebalanceerde, zogenaamd wetenschappelijke onderzoeken, die de noodzaak van deze manipulatie moeten aantonen en rechtvaardigen. De biotech industrie is er van overtuigd dat er geen weg terug is van genetische manipulatie, en wil ons maar al te graag overtuigen van dit feit.


De sponsoring van deze commissie komt van zes biotechnische bedrijven die ook verbonden zijn met de biotechnologie: Bayer – BASF – Dow Chemical - Dupont – Monsanto en Syngenta (dit is het voormalige Novartis en Aventis CropScience). Deze machtige bedrijven, tezamen met de Biotechnology Industry Association en CropLife America zijn vastbesloten om, ten koste van alles, de wereldbevolking deze genetisch gemanipuleerde Frankenstein voeding letterlijk en figuurlijk door de strot te duwen.


Tenzij David opstaat met zijn slinger en vijf stenen en Goliath in het gezicht kan raken, is dit gevecht verloren! Laat ons hopen dat in dit geval de overwinning niet gaat naar de sterkste. Ondanks dat deze bedrijven beschikken over honderden biljoenen dollars om te vechten, en de regeringen over de hele wereld hen steunen, is er geen macht op aarde die de wil van een hele wereldbevolking kan stoppen. We moeten massaal opstaan en vechten voor het recht op gezonde, natuurlijke, niet gemanipuleerde voeding. Voor onszelf en de generaties na ons.


Wat zijn de toekomstplannen van Goliath? Kijk uit voor grote mediacampagnes, nieuws rapporten en advertenties die gemanipuleerde voeding als gezonder en beter aanprijzen. Wantrouw regeringsrapporten waarin dit als wetenschappelijke vooruitgang van de mensheid wordt aangeprezen. Let op leningen en giften van de rijke landen aan de derde wereldlanden in ruil voor akkoorden met de biotechnische oplichtingpraktijken. En als laatste, let op de regeringen die voedselpakketten met gemanipuleerde voeding sturen naar hongerlijdende landen, zoals al is gebeurd met Afghanistan – Irak – Kosovo – Haïti en andere landen in oorlog.


De komende jaren zullen ze ons bekogelen met alles wat ze hebben in hun propaganda machine. Hun goal is om de publieke opinie te herzien zodat wij deze voeding als iets geweldig, bijna als een gift van God, zullen gaan waarderen.


Wilt u weten wat sommige prominenten uit de biotechnologie zeggen: lees onderstaande verklaringen en je zal zien tegen wie je het moet opnemen:


“De angst voor genetisch gemanipuleerde voeding is maar een fase die voorbij gaat als we meer wetenschappelijk bewijs kunnen leveren aan de bevolking”  Dit zegt Monsanto’s Argentijnse president Carlos Popik in een Reuters rapport.


“We willen deze technologische ontwikkeling niet stoppen, maar we gaan terughoudendheid betrachten. De boeren willen deze technologie, als ze nu al de keuze hadden zouden ze het voor al hun akkers gebruiken” Dit zegt voormalig president van Monsanto en CEO Hendrik Verfaillie in november 2000 in een AP rapport.


“Monsanto hoeft geen garantie af te geven over de veiligheid van biotech voeding, wij zijn alleen geïnteresseerd in de hoogst mogelijke omzet en winst. De veiligheid is de job van de FDA” Dit zegt Monsanto’s directeur bedrijfs-communicaties in the New York Times.


“Niemand kan efficiënt en winstgevend twee verschillende producten verbouwen. We gaan gemanipuleerd, of niet. Dit is een oorlog die wij moeten winnen- of verliezen. Er is geen andere weg” Dit zegt Gene Grabowski van het overkoepelende orgaan van groentetelers in Amerika.


“Binnen vijf jaar, misschien iets langer, is 90 tot 95% van het plantaardige voedsel in de US genetisch gemanipuleerd” Dit zegt Val Giddings, VP voedings en agricultuur van de biotechnologische industrie organisatie.


En ik wil u ook de voordracht van president Bush niet onthouden:

“Het is mij een eer hier te zijn met zoveel leiders uit de industrie. Ieder van u draagt bij aan het ongelooflijke werk, wat 50 jaar geleden is gestart door de wetenschappers Watson en Crick. Sindsdien is biotechnologie een vooraanstaande wetenschap en kan het menselijk lijden verlichten.

In de komende jaren zal de bijdrage van uw industrie ons helpen om de oorlog tegen terrorisme te winnen, het zal ons helpen om wereldwijd de strijd tegen de honger te winnen en het zal ons helpen om ontelbare levens te redden door de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe medicijnen.


Mijn regering is bereid om met u samen te werken zodat de grote macht van de biotechnologie onze natie en de hele mensheid kan helpen. Uw industrie helpt eveneens aan de oplossing van een wereldwijd probleem, de duizenden mensen die sterven van de honger redden door uw technologie.


Amerika en alle andere rijke landen hebben een speciale verantwoordelijkheid om de honger en ziekten in arme landen te bestrijden. Wij helpen deze landen  met voedselpakketten in crisistijden. Volgend jaar geeft Amerika meer dan een biljoen dollar uit aan voedsel voor de noodlijdende landen.


Maar in de toekomst moeten we die landen helpen door onze kennis over genetische manipulatie met hen te delen. Door het werk wat u al heeft gedaan zijn er nu reeds vele boeren in de derde wereldlanden die in staat zijn om groenten te kweken die resistent zijn voor droogte, hitte, ongedierte en ziekten. We zien de voordelen daarvan al iedere dag in ons eigen land aan de betaalbare prijzen van onze voeding en de conservering van de akkers en de akkerbouw. In sommige streken in Afrika zou de invoering van deze geweldige technologie een grote hulp en vooruitgang betekenen.


Maar door onwetendheid en ongefundeerde angst zijn er nog enkele Europese landen die de invoer van deze gemanipuleerde groenten weigeren in te voeren en door deze weigering zijn de Afrikaanse landen ook nog niet bereidt om in deze technologie te investeren, bang voor de gevolgen van weigering van hun producten door Europese landen. Maar voor de redding van het Afrikaanse continent wil ik deze Europese regeringen dringend verzoeken om hun verzet tegen deze technologie op te geven. Wij moeten wereldwijd de invoering van deze veilige en effectieve technologie propageren in ons gevecht tegen de wereldhonger”

Remarks by President George W. Bush at the Bio 2003 Convention Center and Exhibition in Washington D.C.


En ook voormalig president Bill Clinton wil alles inzetten als het om onze veiligheid en gezondheid gaat, getuige onderstaande voordracht:

“Ik erken de ongemeen grote voordelen van deze ontwikkelingen. Ik en mijn team heb politici over de hele wereld gevraagd om deze biotechnologie te steunen. Wij hebben al verschillende concepten van the national institutes of health en andere wetenschappelijke onderzoeken gesteund met donaties voor onderzoek naar nieuwe ziekten en de benodigde medicijnen ertegen, om deze zo snel mogelijk beschikbaar te kunnen stellen voor de mensheid.


We proberen ook internationale markten te openen voor biotechnologische uitvindingen en producten en we hebben een database ter beschikking gesteld om al deze kennis te verzamelen zodat alle biotechnische bedrijven, wetenschappers, universiteiten, regeringen enz. toegang hebben tot deze technologie”.

Remarks by former U.S. President Bill Clinton when he declared january 2000 as National Biotechnology Month.                                


Waar staat u? Naast Goliath of naast David? Staat u aan de kant van de waarheid en menselijkheid, of staat u aan de kant van de leugens en intimidaties van de biotechnische industrie.

De keuze is aan u, en het is een uitzonderlijk belangrijke keuze.

Stand Up For Your Rights, Today, Now, This Minute

Our Lives Begin To End The Day We Become Silent About Things That Matter

Martin Luther King

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com