Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

De Kikker in het water ( The frog in the water)

The Frog in the water (video)

Codex Alimentarius tegen hooggedoseerde vitaminen en mineralen!

Op dit moment verschillen de regels over de toegestane levels van vitaminen en mineralen in Europa van land tot land. Ieder land kiest de levels die de inwoners, volgens hen, nodig hebben en passen in de specifieke agenda’s van de grote bedrijven.

Een studie door “The Association of the European Self Medication Industry”  de AESGP, geeft aan dat, bijvoorbeeld België, momenteel maximum levels hanteert variërend tussen 1.5 en 3 maal de aanbevolen RDA, met een minimum level van 1.5% RDA. In tegenstelling tot Denemarken, waar de maximum levels variëren van 1.8 tot 1300 maal RDA, en een hoger minimum level van 30 tot 33% van de RDA. In andere Europese landen, bijvoorbeeld Estland, hebben geen minimum level en een maximum level wat redelijk overeenkomt met de RDA. Met andere woorden, ieder Europees land kan doen wat het zelf goeddunkt.

Echter, John Redman van de “Health Food Manufacturers Association (HFMA)” heeft gewaarschuwd dat Robert Madelin, Directeur Generaal van de “European Commission’s Directorate for Health and Consumer Affair’s” hem heeft verteld dat de Europese Commissie (EC) verschillende strikte maximum levels heeft gemaakt voor vitamines en mineralen in voedingssupplementen. Redman zei verder nog dat de Directeur Generaal hem ook heeft gezegd (citaat)” The commission will not consider any potencies that may result in minor and reversible side-effects ”. Maar meer alarmerend was het feit dat Madelin zei dat de (citaat) “ EC het verlies van hooggedoseerde substanties een eerlijke prijs vind voor de harmonisering van de EU”.

Wat zijn deze “Minor and reversible side-effect’s” die een supplement “te werkzaam” kunnen maken dan?

  • Niacine in een dosis die een flush kan veroorzaken?
  • Vitamine C in een dosis die een lichte maagpijn kan veroorzaken bij 1 op 1000 mensen?
  • Magnesium in een hoeveelheid die de darmwerking stimuleert?
  • Betacaroteen in hoeveelheden die de huid tijdelijk een wat oranje kleur geeft?

U snapt het al… die zogenaamde “bijwerkingen” die totaal onbelangrijk zijn in de alternatieve geneeskunde, worden nu geassocieerd met dosissen die dan “ te werkzaam” worden genoemd! Maar nog een keer…even zo alarmerend zijn de woorden van Madelin in het bovenstaande citaat dat de “ EC het verlies van hooggedoseerde substanties een eerlijke prijs vind voor de harmonisering van de EU”.

Begrijp wel dat EC richtlijnen en “The European Health Initiative” meestal diplomatieke zetten zijn – een schot voor de boeg – als je wil, in de wereld van de natuurlijke geneeskunde. Effectief, de EC dient als een opstap voor de Codex Alimentarius, die veel grotere plannen heeft om de levels die alles en iedereen nodig heeft om gezond te blijven, te limiteren en onbereikbaar te maken!

De vastgestelde goals van de Codex zijn:

  • Ontwerpen en invoeren van uniforme voeding- en supplementen standaards voor al zijn aangesloten leden.
  • Vrije en ongehinderde doortocht van voeding op internationaal niveau.
  • Eliminatie van handels barrières.
  • Voedselveiligheid waarborgen.

Dit alles klinkt natuurlijk redelijk, maar wordt minder aantrekkelijk als je eenmaal begrijpt dat deze harmonisering alleen de laagst mogelijke RDA levels voor vitaminen en mineralen zal aanhouden en alleen voor die handvol supplementen en kruiden die door de Codex zullen worden goedgekeurd.

Het moet ook worden genoteerd dat BASF – BAYER en HOECHST/AVENTIS (allemaal spin-offs van I.G.FARBEN) origineel de primaire ontwerpers en architecten van de Codex zijn. Met dat in ons achterhoofd is het misschien toch zorgwekkend dat BASF onlangs heeft aangekondigd dat ze uit de vitamine business stappen. Het doet je afvragen wat zij weten wat wij (nog) niet weten!

Bottom Line… het nieuws en de wereldwijde onrust in de natuurlijke gezondheids bewegingen gedurende de laatste maanden geeft aan dat regeringen wereldwijd gestadig proberen, de mogelijkheden om voedingssupplementen vrij en zonder voorschrift te verkrijgen, te verhinderen!

De kikker in het water ( The frog in the water)

Het enige wat de regeringen nog kan verhinderen om hun zin door te drijven en de alternatieve gezondheid industrie te vernietigen, is een publieke opstand. Tot nu toe zijn de ondernomen acties niet bemoedigend. Gedurende de laatste 8 jaar gaven mensen van over de hele wereld recht na recht op zonder enig verzet. In Amerika was er meer verzet tegen de voorgenomen belasting op frisdrank, dan tegen de Codex. Het lijkt er dus op dat mensen overal ter wereld eerder geneigd zijn hun rechten op, bijvoorbeeld hun privacy, eerder op te geven dan hun rechten op Red Bull!

Een belangrijk deel voor de goedkeuring en invoering van Codex hangt af van de reactie van de Europese burgers op de invoering door de EC van de lage RDA levels van voedingssupplementen. Als die regel daadwerkelijk in de EU zal worden ingevoerd zonder verzet van de burgers, zal hij zonder twijfel door de codex wereldwijd worden ingevoerd. En vergis je niet, dit zal op alle wereldburgers zijn effect hebben.

De Amerikaanse FDA heeft, ondanks het protest van de bevolking en het congres, aangegeven dat het de Codex zal goedkeuren en steunen. Op de nieuwe regering hoeft de Amerikaanse burger ook niet voor hulp te rekenen, de trieste waarheid is dat, dankzij de sterke banden van de democraten met de farmaceutische industrie, zij nog eerder geneigd zijn tegen de alternatieve geneeskunde te ageren, dan de aftredende republikeinen.

Uiteindelijk ben ik bang dat de Europese burgers reageren als de kikker in het water!

Een kikker zal uit het water springen als je hem in heet water zet, maar zal blijven zitten als hij in koud water gezet en langzaam opgewarmd wordt en op die manier levend zal worden gekookt.

De vraag is dus: Zullen de verschillende regeringen de acties, om je rechten op alternatieve geneeskunde te verbieden, langzaam genoeg invoeren, zodat je onbewust levend gekookt wordt – of zul je moord en brand schreeuwen en hen dwingen hun plannen terug te draaien? De mogelijkheid voor toegang tot de alternatieve geneeskunde en gezonde voeding ligt dus geheel in je eigen hand.

Maak gebruik van je rechten en protesteer tegen de invoering van de Codex Alimentarius!

Meer info over Codex Alimentarius, uw stem is belangrijk!

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com