Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer
Het Evo Dieet: Eet als de apen en krijg een perfecte gezondheid!

Carnivores versus herbivores and omnivores (video)

Negen mensen in Devon, in de leeftijd van 36 tot 49 jaar, gaven zich op voor een experiment waarin zij moesten gaan eten als de apen om te onderzoeken of hun gezondheid hierdoor zou verbeteren. Het experiment, wat zou worden gefilmd voor de televisie, was bedoeld om aan te tonen wat er gebeurde als mensen een modern voedingspatroon met hoofdzakelijk chemisch bewerkte voeding opgaven, en teruggingen naar het voedingspatroon van onze voorouders.

Het dieet, “EVO Dieet” genoemd, is gebaseerd op het idee dat ons lichaam ontworpen is om te leven op een rauwe planten dieet, gelijkend op dat van apen, gezien deze dieren biologisch het dichts bij de mens staan. Onderzoek in het verleden heeft namelijk al aangetoond dat dit soort voeding positieve effecten heeft op de cholesterol huishouding en bij hoge bloeddruk. Dit nieuwe experiment was bedoeld om verder bewijs hierover te verzamelen.

In de eerste week van de 12 dagen durende studie kregen de deelnemers een dagelijkse maaltijd van water en ongeveer 5 kg honing, hazelnoten en verse groenten en fruit zoals waterkers, broccoli, wortels, kool, tomaten, radijs, aardbei, meloen, mango, abrikozen, bananen, pruimen, vijgen en mandarijnen. Het voedselschema gedurende de tweede week was bedoeld om het dieet van dierlijke jagers na te bootsen door toevoeging van porties gekookte vette vis.

Een deelnemer, de 36 jarige Jon Thornton, woog 120 kg toen hij aan het experiment begon. Aan het eind van het experiment was zijn bloeddruk gedaald, was hij 6 kilo afgevallen en was zijn cholesterol gehalte met 20% gezakt. Thornton's dieet van voor de test bestond uit bacon, eieren met broodjes, sausjes en diepgevroren vis en patat. Na het experiment ging hij verder met het nieuwe gezonde eetpatroon, had alleen maar positieve resultaten en geen enkel nadelig neveneffect!

Na afloop van het experiment melde Thornton ook dat de pijn in zijn knie, waar hij veel last van had tijdens het voetballen, geheel verdwenen was. Hij besloot daarom ook door te gaan met het dieet, zelfs gedurende de Kerstdagen.

Het Evo Dieet was uitbundig en meer dan voldoende, de meeste deelnemers konden hun dagelijkse hoeveelheid niet geheel op.

Op enkele afkick verschijnselen van sommige voedingsmiddelen en van koffie na, waren de deelnemers over het algemeen gelukkig en energiek.

De cholesterol levels van de hele groep zakten met 23%, een percentage dat de conventionele geneeskunde alleen kan bereiken met behulp van gevaarlijke cholesterolverlagers (Statines).

Het algemeen bloeddruk level van de groep was bij het begin van het experiment gemiddeld 140/83, maar was na de 12 daagse test gezakt naar 122/76.

Bij het begin van de test was het gemiddelde keukenzout gebruik dubbel zoveel als de aanbevolen 6 gram , na het experiment was dit gezakt naar 1 gram .

De groep verloor een gemiddelde van 4 kg per persoon, terwijl dit geen uitgangspunt was voor het experiment.

Het experiment toonde duidelijk aan dat mensen fruit en groenten nodig hebben om een gezond leven te kunnen leiden in een gezond lichaam. Dat is namelijk waar wij mensen voor gemaakt zijn.

Door Sheryl Walters, citizen journalist / bewerking en vertaling Lizzy

Wilt u dit artikel doorsturen of gebruiken op uw website, geen probleem, zolang u deze link toevoegt: www.warriorsforhealth.com

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com