Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Wat zijn enzymen? Deel 3

Auteur: Lizzy Turelinckx© - April 2009

Alle enzymen zijn proteïnen, en zijn samengesteld uit lange ketens van aminozuren. Enzymen werken op chemische en biologische levels. Enzymen zijn belangrijke essentiële nutriënten voor detoxificatie, ze zijn mede de levensenergie voor alle organismen. Enzymen zijn katalysatoren, ze zorgen dat vertering sneller gebeurd en kunnen alleen worden gevormd uit levend materiaal.

Enzymen zijn de hoekstenen voor genezing omdat ze de basiselementen vormen van het immuunsysteem dat actieve antioxidanten levert in de strijd tegen vrije radicalen in het lichaam. Chemisch gezien zijn het de werkpaarden die het metabolisme in staat stelt om de voedingstoffen uit onze voeding te gebruiken in alle cellen van ons lichaam. Biologisch gezien zijn ze onze levensenergie. Enzym tekorten, tekort aan energie, ziekten en snellere verouderings gaan hand in hand. Overgewicht en chronische ziekten kunnen mede ontstaan door tekort aan enzymen en zo het leven beduidend verkorten.

Er zijn vier Enzym categorieën:

Metabolische Enzymen: Herstellen de cellen en stimuleren enzym activiteiten. Metabolische enzymen zoals pretease helpen bij het genezen van ontstekingen en helpen de troep opruimen in het ontstekingsgebied. Ze stimuleren het immuunsysteem bij ontstekingen zonder het te onderdrukken, wat cortisone of hydrocortisone geneesmiddelen wel doen.

Menselijke verteringenzymen: Zorgen voor de opname van onze voeding. Spijsverteringsenzymen zijn sterker dan elke andere enzym in het menselijk lichaam en meer geconcentreerd dan elke andere enzym combinatie in de natuur. Bewerkt, doorgekookt en arme voeding vraagt een veel grotere hoeveelheid en veel meer werk van de spijsverterings- enzymen dan gezond, biologisch en rauw voedsel.

Enzymen van verse planten: Deze starten de spijsvertering en sparen zo onze eigen spijsverteringsenzymen. Alle rauwe voeding bevat alle benodigde enzymen voor hun eigen vertering. Bij bewerkt en doorgekookt voedsel zijn deze enzymen niet meer aanwezig.

Voeding enzymen: Alle voeding, plantaardig en dierlijk, heeft zijn eigen enzymen die hen helpt bij de vertering. Bij het eten van deze voeding worden ze het eigendom van de eter en beginnen onmiddellijk te werken voor de vertering van de eter. Alleen enzymen van onbewerkte gezonde voeding geeft het lichaam wat het nodig heeft om goed te werken. Ons lichaam kan niet onbeperkt voeding absorberen en verteren zonder enzymen.

Heeft u een enzymen tekort?

De eerste tekenen van enzymen tekorten uit zich in vermoeidheid, versnelde veroudering en gewichtstoename. Een deel van de tekorten aan voedingstoffen in ons lichaam ontstaan door een tekort aan enzymen om het voedsel te verteren.

De natuur heeft een goed werkend verteringssysteem voor ons ontworpen. Wanneer onze voeding niet voldoende enzymen bevat, door koken en bewerken, om de voeding te verteren, worden de metabolische enzymen weggehaald van hun gewone werkzaamheden en ingezet om mee het voedsel te verteren. De pancreas en de lever moeten hiervoor hun enzymvoorraad dan ook aanspreken, maar dit maakt het tekort aan verteringsenzymen in de voeding niet helemaal goed want deze enzymen zijn ook weer nodig voor de afbraak en opname van de verschillende voedingstoffen.

Te laag enzymen gehalte zorgt voor onverteerd voedsel in de bloedbaan. De witte bloedcellen worden weggehaald van hun verdedigingswerk en ingezet tegen deze onverteerde stoffen. Dit geeft weer een drastische verlaging van ons immuunsysteem en een aanzet voor verlaging van de weerstand. Dit is het perfecte milieu voor ziekten. Gezonde voeding beschermd tegen deze kettingreactie voor ze kan starten. Verse en rauwe voeding bevat de meeste plantenzymen, als je, je inname van verse rauwe voeding verhoogd, verhoog je de enzymactiviteit in je lichaam. Als je onvoldoende verse rauwe voeding gebruikt heb je, om ziekten te voorkomen, een extra enzymen preparaat nodig.

Wat is Enzymen Therapie?

Enzymen Therapie stimuleert de immuun respons en helpt cellen herstellen. Extra vitaminen en mineralen helpen daarbij. Behandeling met enzymen verhoogd de activiteit van macrofagen ( de beschermers van de witte bloedcellen en het immuunsysteem) met 700%, en dat van de natuurlijke killercellen ( infectie bestrijdende witte bloedcellen) met 1300%. Enzymen assisteren ook in het ontgiftingsproces door de beschermende proteïneachtige coatings die veel microben hebben af te breken. Ziekten als kanker, leukemie, bloedarmoede en hartziekten kunnen vroegtijdig worden voorkomen door de aanwezigheid van enzymen, vitaminen, mineralen en andere noodzakelijke vitale celstoffen in het lichaam te laten meten en tijdig aan te vullen.

Hoe werken enzymen en vitaminen therapieën?

Enzymen therapie gebruikt metabolische enzymen, aangevuld met andere vitale celstoffen, om het immuunsysteem te stimuleren. De link tussen enzymen en weerstand komt door de lymfocyten of witte bloedcellen die door ons lichaam circuleren om vreemde indringers te vernietigen. Wanneer deze indringers worden waargenomen vallen witte bloedcellen hen aan door afscheiding van enzymen.

Sommige enzymen maken wonden schoon, controleren allergische reacties op medicijnen en lossen bloedstolsels op. Protease enzymen kunnen, samen met andere synergetisch samengestelde vitale celstoffen, worden ingezet bij ontstekingen om pijn en zwelling te verminderen. Enzymen kunnen, met behulp van andere vitaminen en mineralen bloedklontering voorkomen, bloedsuikerspiegel op peil houden en pijn in maag en darmen verlichten.

Enkele ziekten waar enzymen aan het genezingsproces kunnen bijdragen:

Kanker: Mensen met kanker hebben veel toxinen in het bloed. Enzymen helpen, in combinatie met andere synergetische vitale celstoffen mee het bloed te normaliseren, betere bloedsomloop en het voorkomen van fibrose (vorming van abnormale weefsels).

Multiple Sclerose: Een ontsteking van het centrale zenuwstelsel. Helpt, samen met andere vitale celstoffen, tegen demyelination ( degradatie van de vetachtige substantie die de zenuwen omhult ), chronische virus infecties, ziekte van Lyme, selenium tekort en een onbalans in verzadigd en onverzadigd vet in de voeding.

Artritis: Enzymen therapie kan, in combinatie met andere vitale celstoffen, ontstekingen in pezen, spieren en gewrichten verlichten.

Voor meer informatie over enzymen verwijs ik u naar deel 1 en deel 2 op deze website.

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com