Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Onderzoekers van Yale: Echt eten is het beste dieet

Gezond eten voorkomt in veel gevallen diabetes, kanker en hart- en vaatziekten.

Volgens wetenschappers van Yale University zou zelfs 80 procent van de chronische ziektes voorkomen kunnen worden als mensen hun eetgewoonten zouden aanpassen.


Wetenschappers van Yale University hebben onderzocht welk dieet het beste voor de gezondheid is. Ze hebben zich gebogen over onder meer low fat, low carb, veganistisch, Mediterraan en paleo.


De uitkomst van hun onderzoek dat onder de titel “Can We Say What Diet Is Best for Health?” is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Annual Reviews is dat echt eten het gezondst is. Een gevarieerd menu van voornamelijk onbewerkt voedsel met veel groenten en fruit is gezonder dan een dieet met strenge regels.


Als iedereen echt voedsel zou eten, zou het met de volksgezondheid veel beter gaan, aldus onderzoekers David Katz en Stephanie Meller van Yale University. Gezond eten voorkomt ziektes als diabetes, kanker en hart- en vaatziekten. Volgens Katz zou zelfs 80 procent van de chronische ziektes voorkomen kunnen worden als mensen hun eetgewoonten zouden aanpassen.


Wie natuurlijke producten eet, aldus Katz in The Atlantic, hoeft zich geen zorgen te maken over ongezonde vetten, te veel zout en te veel suiker.

Gewoon gezond eten klinkt simpel, maar is het voor veel mensen niet. 70 procent van wat de doorsnee burgers eten is namelijk bewerkt.

Bron: The Atlantic

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com