Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

COKE’ BEVAT KANKERVERWEKKENDE KLEURSTOF

Zowel Pepsi als Coca Cola passen het recept van hun cola aan omdat er kankerverwekkende stoffen in blijken te zitten. Koren op de molen van natuurlijke frisdranken, zoals het Nederlandse Oggu.


Verslagenheid in Atlanta: Coca-Cola moet zijn receptuur voor cola aanpassen. In het hoofdkantoor van Coca-Cola in Atlanta ligt de zogenaamde ‘secret formula’ van Coca-Cola al 120 jaar opgeslagen in een kluis (kijk hoe deze mythe wordt gekoesterd op The World of Coca-Cola ). Aan dat recept is nooit iets veranderd, willen de marketeers van Coca-Cola ons doen geloven.


Maar dat is niet juist. Coca-cola en ook vele andere cola’s, zoals Pepsi en Dr Pepper, hebben door de jaren heen de natuurlijke ingrediënten vervangen door chemische stoffen. Dat is goedkoper dan het gebruik van natuurlijke stoffen en komt de houdbaarheid ten goede.


Nu is er heibel en dreigt een pr-drama. De consumentenorganisatie Center for Science in the Public Interest heeft de Amerikaanse toezichthouder FDA opgeroepen om de in cola gebruikte donkere kleurstoffen te verbieden,  dan wel te eisen dat er een waarschuwing op het etiket komt, zoals dat nu al gebeurt op pakjes sigaretten.


Drinking cola causes cancer‘ – het zou een marketing-ramp betekenen. Coca-Cola slaat terug door te stellen  dat de hoeveelheden zo klein zijn dat er geen enkel gezondheidsrisico zou bestaan. Een mens zou duizend blikjes per dag moeten drinken om nadelige gevolgen te ondervinden. Ook de belangenorganisatie American Beverage Association stelt dat de risico’s erg worden overdreven. Desalniettemin zwicht Coca-Cola en wijzigt het concern met tegenzin de receptuur om zo’n rampscenario te voorkomen.


Longkanker

Waarom gaat het precies? De kleurstoffen (2-methylimidazole (2-MEI) en 4-methylimidazole (4-MEI) zorgen voor de caramel-kleur, maar hebben niets met gecarameliseerde suiker te maken. Het National Toxicology Program heeft door middel van dierproeven vastgesteld dat deze stoffen carcinogeen zijn. De stoffen bleken in testen tumoren te kunnen veroorzaken in de longen van mannelijke muizen en leukemie in vrouwelijke ratten. In andere studies van het NTP werden tumoren in onder meer de lever en de follikel-cellen waargenomen.


De NTP vindt de term ‘caramel kleurstof’ op het etiket misleidend omdat de kleurstof gemaakt worden door suiker te laten reageren met ammoniak en sulfiet. Het is geen natuurlijke caramel, maar een chemisch product, dat ook nog eens mogelijk kankerverwekkend is voor mensen.


Ook andere stoffen in frisdranken hebben mogelijk schadelijke effecten op de gezondheid, zoals fosforzuur en de zoetstoffen aspartaam en de high-fructose syrup. De laatste wordt gewonnen uit maïs en wordt in verband gebracht als veroorzaker van diabetes.


Biologische cola

Dit is precies de reden waarom ik Oggu ben begonnen’, reageert Leonard Freeke van het Nederlandse biologische frisdrankmerk Oggu. Dat frisdranken over het algemeen niet zo gezond zijn, vooral als ze in de hoeveelheden worden genuttigd die in de Verenigde Staten gebruikelijk zijn, is al langer bekend. Volgens Oggu zijn het chemische producten waarin nauwelijks nog natuurlijke grondstoffen in worden verwerkt.


Het bedrijf claimt als eerste ter wereld er in geslaagd te zijn frisdrank te maken die volledig is samengesteld met natuurlijke en honderd procent biologische ingrediënten. Daarnaast opereert Oggu ook nog eens klimaatneutraal. Oprichter Leonard Freeke stelt dat biologische productie uiteindelijk energie bespaart omdat kosten zoals het zuiveren van water, gezondheid en dergelijke nu niet worden verdisconteerd in de kostprijs. De kosten daarvoor worden afgewenteld op toekomstige generaties. ‘Niet vervuilen is uiteindelijk de energiezuinigste manier om voeding te produceren.’


Freeke werd vorig jaar uitgeroepen tot  Sprout Challenger van het jaar. Oggu profileert zich als een natuurlijk, en vooral smakelijker alternatief voor de met chemische kleur-en smaakstoffen gemaakt frisdranken. Oggu is te koop in verschillende Nederlandse supermarkten en verkrijgbaar in de smaken orange, lemon-lime en cola. Die laatste dankt zijn donkere kleur wél aan echte caramel. Freeke:  ’Onze caramel bevat deze kunstmatige stoffen niet. Het recept van onze cola is gebaseerd op het oorspronkelijk recept van Coca-Cola van 120 jaar geleden. Dat bevatte toen nog geen chemische toevoegingen.’


Bron: http://www.ftm.nl/exclusive/consumenten-organisatie-wil-ban-op-kleurstof-cola/

Auteur:ARNE VAN DER WAL 


De veelzijdige inzetbaarheid van COCA-COLA
Coca Cola is een zeer goed inzetbaar middel voor verschillende doeleinden, het enige wat u er nooit mee moet doen is: het opdrinken!

 

In verschillende staten in de USA nemen wegpatrouilles Coca-Cola mee om het bloed van de weg te krijgen na een ongeval.

 

Als je een botje in een glas Cola legt, is het na 2 dagen zo goed als opgelost.

 

WC niet meer schoon te krijgen?: giet een blik Cola in het toilet, laat het een tijdje inwerken en spoel door.  Alle vlekken zijn weg...

 

Het zuur in Coca Cola helpt perfect om vlekken te verwijderen van borden en kopjes.

 

Roestvlekken op chroom (b.v. de bumper van je auto) wrijf je weg met een stukje aluminiumfolie dat je overvloedig in Cola doopt.

 

Corrosievlekken van lekkende autobatterijen kan je oplossen door er een blik Cola overheen te gieten.

 

Om vetvlekken te verwijderen uit kleding volstaat het om een blik Cola in de wasmachine te gieten samen met de gevlekte kleding. Vervolgens gewoon wassen.

 

Het zuur in Cola helpt vet oplossen.

 

Cola is zelfs geschikt om de voorruit van je auto te reinigen!

Ter informatie:

Het actief bestanddeel dat hiervoor verantwoordelijk is, is fosforzuur.

Het heeft een PH waarde van 2.8 en kan een stukje vingernagel oplossen in ongeveer 4 uur.

Fosforzuur steelt bovendien calcium uit onze botten en is de belangrijkste oorzaak van het toenemend aantal gevallen van osteoporose.

Enkele jaren geleden werd in een Duits onderzoek gezocht naar de oorzaken van osteoporose bij kinderen van 10 jaar (wat uitzonderlijk is).
Resultaat: mede oorzaak was de overmatige consumptie van Coca Cola, mede door gebrek aan controle van de ouders.

De vrachtwagens die Coca Cola vervoeren dragen allemaal het label 'gevaarlijke materialen'.

Verdelers van Coca Cola gebruiken al 20 jaar Cola om de motor van hun vrachtwagens te reinigen.

Nog een klein detail: Coca Cola Light wordt door artsen en onderzoekers nóg meer beschouwd als een tijdbom door de mengeling van Coca cola met Aspartaam (kunstmatige zoetstof) en wordt ervan verdacht de oorzaak te zijn van Lupus, hersenbeschadiging en degeneratie van het zenuwstelsel.

En tot slot nog een tip:

poets nooit je tanden na het drinken van een glas Coca Cola. Je verwijdert al het glazuur van je tanden, voor altijd !

 

Water:
Een onderzoek van de universiteit van Washington toont aan dat een glas water het hongergevoel wegneemt tijdens de nacht voor nagenoeg 100% van de personen die een dieet volgen.

Tekort aan water is vaak de belangrijkste oorzaak van vermoeidheid tijdens de dag.
Verschillende studies tonen aan dat bij 80% van de mensen met rug- en gewrichtsklachten de pijn aanzienlijk vermindert door het drinken van 8 tot 10 glazen water per dag.

Een minimale vermindering van 2% water in het lichaam kan de oorzaak zijn van incoherentie van het korte termijn geheugen, problemen bij het rekenen en verminderde concentratie voor de computer of bij het lezen van een gedrukte tekst.

Het drinken van 5 glazen water per dag vermindert al het risico op darmkanker met 45% en kan het risico op borstkanker verminderen met 79%.

 

En wat wordt het voor u... een glas Cola of een glas schoon water ???

DRINK JIJ DAGELIJKS DE HOEVEELHEID SCHOON WATER DIE JE LICHAAM NODIG HEEFT?

Wilt u meer informatie over hoe u op een zeer betaalbare en betrouwbare manier in uw eigen huis schoon water uit de kraan kan gebruiken en dus ook geen duur flessenwater meer hoeft te kopen, waardoor u de kleine investering er zo weer uit heeft?

Vul dan het contactformulier op deze website volledig in met vermelding “Reverse Osmose” en wij zenden u de documentatie toe per email.

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com