Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Cannabidiol versterkt de kanker onderdrukkende werking van THC op kankercellen in de hersenen bij mensen.

Volgens onderzoek aan het California Pacific Medical Center Research Institute in San Francisco verhoogt cannabidiol (CBD) de onderdrukkende werking van dronabinol (THC) op de vermeerdering en overleving van menselijke kankercellen in de hersenen.


De twee natuurlijke cannabinoïden werden getest op twee glioblastoma cellenlijnen. THC en CBD ageerden synergistisch bij het afremmen van de cellenvermeerdering.


De behandeling van glioblastomacellen met beide componenten leidde tot belangrijke veranderingen in de cellencyclus, opwekking van reactieve zuurstofsoorten (vrije radicalen) en apoptose (geprogrammeerde celdood).


Er waren specifieke wijzigingen die niet waargenomen werden bij de afzonderlijke componenten wat erop wijst dat de signaalwegen die door de gecombineerde behandeling beïnvloed worden, uniek zijn.


De onderzoeker concludeerde dat deze "resultaten suggereren dat de toevoeging van cannabidiol aan delta-9-THC de algemene werking van delta-9-THC in de behandeling van glioblastoma bij kankerpatiënten kan verbeteren."


Bron: Marcu JP, Christian RT, Lau D, Zielinski AJ, Horowitz MP, Lee J, Pakdel A, Allison J, Limbad C, Moore DH, Yount GL, Desprez PY, McAllister SD.Cannabidiol enhances the inhibitory effects of Delta9-tetrahydrocannabinol on human glioblastoma cell proliferation and survival. Mol Cancer Ther 2010;9(1):180-9.


Hulp nodig na het lezen van dit artikel

Bel 0031(0)475 56 81 50 op dinsdag t/m donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur en wij proberen u verder te helpen.

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com