Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Medicinale Cannabis en de ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn is een chronische ontstekingsziekte van het maag-darmstelsel. Door de ontstekingen in de darmen kunnen deze vernauwd of zelfs afgesloten raken. In het ergste geval moet er geopereerd worden, om bijvoorbeeld stukken ontstoken darm te verwijderen.


Per jaar wordt er in Nederland bij ongeveer 1000 mensen de ziekte van Crohn geconstateerd. Meestal zijn dit jonge mensen tussen de 15 en de 25 jaar. Het verloop van de ziekte is onvoorspelbaar, sommige mensen hebben bijna nooit klachten, anderen zijn bijna nooit klachtenvrij.


Cannabis heeft een positief effect op de ziekte van Crohn op basis van een observationeel onderzoek.

Volgens een observationele studie aan de universiteit van Tel Aviv, Israël, kan cannabis een positief effect hebben op de ziekte van Crohn. In deze studie activiteit van de ziekte, werd het gebruik van medicatie, nodig voor een operatie, en ziekenhuisopname onderzocht voor en na het gebruik van cannabis bij 30 patiënten. Ziekte-activiteit werd beoordeeld door de Harvey Bradshaw -index voor de ziekte van Crohn. De indicatie voor het gebruik van cannabis was het gebrek aan respons op een conventionele behandeling bij 21 patiënten en chronische hardnekkige pijn bij 6 patiënten . Nog eens vier patiënten gebruikten cannabis voor recreatieve doeleinden en voortgezet als ze waargenomen een verbetering van hun medische toestand.


Van de 30 patiënten waren 21 aanzienlijk verbeterd na behandeling met cannabis. De gemiddelde Harvey Bradshaw -index was toegenomen, van 14 tot 7. De behoefte aan een andere medicatie was significant verminderd. De auteurs concludeerden dat dit het eerste verslag was van het gebruik van cannabis bij de ziekte van Crohn bij de mens. De resultaten geven aan dat cannabis een positief effect op de activiteit van de ziekte hebben, zoals blijkt uit afname van het ziektebeeld en in de behoefte aan andere medicijnen.


Bron: Naftali T, Lev LB, Yablekovitz D, Half E, Konikoff FM. Treatment of Crohn's disease with cannabis: an observational study. Isr Med Assoc J 2011;13(8):455-8.


MEDICINALE CANNABISOLIE BESTELLEN

Voor meer informatie en het bestellen van medicinale cannabisolie:

bel 0031(0)475 56 81 50.

Op E-mail berichten kan alleen worden ingegaan nadat er een telefonisch contact is geweest. lizzy@turelinckx.com
 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com