Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Kan medicinale cannabisolie kanker genezen?

In onze westerse cultuur wordt kanker beschouwd als een ramp, een ziekte waarvan genezing niet of nauwelijks mogelijk is. Op internet circuleert de film Run from the Cure, waarin talloze patiënten verklaren genezen te zijn door wietolie van de Canadees Rick Simpson. Betekent dit dat wietolie ook in Nederland kankerpatiënten kan genezen? Helaas, zo eenvoudig ligt de zaak niet.


Dat cannabis kanker kan bestrijden is herhaaldelijk wetenschappelijk bewezen. Het Amerikaanse National Cancer Institute  kwam onlangs met een overzicht van 35 wetenschappelijk onderzoeken over de werkzaamheid van cannabinoïden tegen kankercellen. Het betreft research over mogelijke schadelijkheid (niet dus), gliomen (kankercellen in hersen en zenuwen), huidkanker, het reduceren van darmkankers, het reduceren van VEGF die tumorgroei bevorderen, het voorkomen van uitzaaiingen, het activeren van autofagie, de geprogrammeerde celdood bij kankercellen, maar ook het reduceren van pijn bij kankers. De bewering dat cannabis onvoldoende wetenschappelijk onderzocht of bewezen is, klopt dus niet. 


Volksmedicijn

De huidige benadering van ziekten met synthetische medicijnen lijkt op het zwemmen in een fuik, nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen wordt steeds moeizamer. Medicijnen en medische handelingen worden duurder en uiteindelijk onbetaalbaar. Vergeet de Eurocrisis, de komende crisis in de gezondheidszorg is vele malen ingrijpender! Gezondheidszorg wordt alleen toegankelijk voor de happy few. Wietolie is goedkoop te produceren. Iedereen kan het maken, het valt daarom niet te patenteren. Kortom; het ideale volksmedicijn.


Help, kanker!

Ik word vaak benaderd door wanhopige mensen die Run from the Cure op internet hebben gezien en genezing zoeken van kanker voor zichzelf, vrienden of geliefden. Bijna altijd betreft het mensen met kanker in een vergevorderd stadium, die uitzaaiingen hebben, chemo en bestralingen hebben ondergaan en allerlei alternatieve middelen en behandelingen hebben geprobeerd die op het internet rondzwerven. Ik begin altijd om de verwachtingen bij deze mensen naar beneden bij te stellen. Te eerste; wat je ziet bij Run from the Cure zijn de succesverhalen. Wat je niet ziet zijn al die andere mensen die het niet gehaald hebben. Ten tweede; als je chemo hebt gehad is je immuunsysteem aangetast. En dat is nu juist een essentieel onderdeel in de werkzaamheid van cannabis tegen kanker. En ten derde; uitzaaïngen of metastases zijn agressiever dan de originele tumor ooit was. Mijn boodschap luidt dan: ‘We gaan allemaal een keer dood. Vaak is dat aan kanker. Het ziet er naar uit dat dit nu met jou gaat gebeuren.‘ Meestal zijn de patiënten dan verbaasd. Jij bent de eerste die dit zo duidelijk tegen mij zegt, krijg ik dan te horen. Artsen draaien vaak om de hete brij heen en praten over mogelijke behandelingen alsof mensen het eeuwige leven hebben. Ik vind dat nonsens. Als je dood gaat kun je dat maar beter van tevoren weten. Ik zeg daarom dan ook: ’Als je ooit een cruise wilde maken naar de Noorse fjorden, of een familielid of vriend wilde bezoeken die je lang niet hebt gezien, doe dat dan nu! Probeer het maximale te halen uit de tijd die je nog hebt.’

Pijn reduceren

De meeste mensen reageren positief en gaan de slag! Wietolie kan daarbij helpen. Meestal gaan kankerpatiënten dood in een mist van pijn en ellende. Ze verzuipen als het ware in een overmaat aan morfine. Morfine wordt gegeven tegen de pijn bij kanker, je hebt er steeds meer van nodig en daarbij wegen de bijeffecten steeds zwaarder. De patiënt krijgt last van verstoppingen, kan niet meer naar de WC en wil daarom niet meer eten en dan ga je dood. Hij wordt afwezig, ziet dingen en spreekt met mensen die er niet zijn. Ook slapeloosheid en depressie liggen op de loer. Wietolie kan de pijn reduceren, zodat minder morfine nodig is en de patiënt dus ook minder last heeft van de bijverschijnselen. Wietolie zorgt voor een goede slaap, behoud van eetlust, rust en afstandelijkheid en natuurlijk een goed humeur. Coffeeshops zitten niet voor niets vol met lachende mensen, leg ik dan uit. Dan begrijpen patiënten wat wietolie voor hen kan betekenen; een prettiger en menswaardiger levenseinde!


Wietolie (medicinale cannabisolie) kan de pijn reduceren, zodat minder morfine nodig is en de patiënt dus ook minder last heeft van bijverschijnselen.„


Verboden

Maar waarom is genezing dan niet zo eenvoudig, is meestal de vraag. Omdat cannabis als medicijn pas als laatste redmiddel wordt gezien, en vooral omdat het verboden is, luidt dan mijn antwoord. Ik ben er van overtuigd dat als de teelt niet verboden zou zijn, het eenvoudig zou zijn om soorten te kweken die beter werken dan wat nu op de illegale markt te koop is. Indica’s bevatten bijvoorbeeld meer CBD, de medicinaal werkzame stof, maar Indica’s leveren minder gewicht en dus minder geld op per vierkante meter, en worden daarom nauwelijks gekweekt. Toch komen er steeds meer mensen die cannabis in de vorm van wietolie gebruiken als hulpmiddel bij kanker. Het is een kwestie van tijd voor er mensen daadwerkelijk mee genezen worden. Ik ben er van overtuigd dat medicinaal gebruik van cannabis de War on Cannabis gaat overwinnen. Je kunt jezelf als repressieve geest nog de mening permitteren dat mensen cannabis niet zouden moeten gebruiken als genotmiddel, maar dat kun je niet zeggen tegen patiënten!


Ik ben er van overtuigd dat medicinaal gebruik van cannabis de War on Cannabis gaat overwinnen.„Praktijkvoorbeeld

Een praktijkvoorbeeld: Marcel (45) woont in Haarlem. Hij kreeg Sutent, een relatief nieuw medicijn dat hij de rest van zijn leven zal moeten gebruiken. Nierceltumorkanker is ongeneselijk en Marcel zal er uiteindelijk aan overlijden, maar Sutent remt de groei van de tumorcellen. Het middel kent een aantal onaangename bijwerkingen, zoals brandend maagzuur, diarree, hoofdpijn, je brak voelen, maar ook pijnlijke blaren aan handen en voeten. Marcel moest maar leren slapen met koelelementen uit de ijskast, vastgebonden aan zijn handen en voeten. Allemaal ellende die Marcel de rest van zijn verkorte leven maar moest zien te verduren, want de Sutent wordt iedere twee weken in een kuur gegeven.


Bijwerkingen

Deze misère duurde ruim twee jaar. De Sutent hield hem in leven maar de prijs was hoog. Door de bijwerkingen kon Marcel slecht slapen. Hij liep nachten te spoken door het huis en sliep dan overdag van pure uitputting en ellende. Hij raakte zijn sociale leven kwijt en werd depressief, iets wat bijna standaard voorkomt bij kankerpatiënten. Tot het toeval (dat trouwens niet bestaat) op zijn weg kwam. Zijn buurman had een kat met enige tumoren die door het gebruik van pure wietolie verdwenen. Hij had nog een half spuitje wietolie over en adviseerde Marcel om dat eens te proberen. Onder het motto baat het niet, dan schaadt het niet, ging Marcel met de olie aan de gang. Tot zijn verbazing verdween de schouderpijn, het maagzuur, de pijn in zijn handen en voeten en kon hij weer slapen. Twee druppels ter grootte van een rijstkorrel vlak voor het slapen waren voldoende. Hij had geen brak gevoel meer en kon weer een normaal leven leiden. Hij werd niet high, maar de depressie verdween wel. Marcel weet heel goed dat hij uiteindelijk aan kanker zal overlijden en vertelt dat ook ronduit in het filmpje dat ik van hem maakte. Maar daar is hij nu niet meer mee bezig, waar hij vroeger nauwelijks drie maanden vooruit dorst te denken plant hij nu een jaar vooruit. Je ziet hem in het filmpje met stralende ogen. Blakend van levenslust die zo typerend is voor wietoliegebruikers.


Resumerend

1 - Wietolie werkt tumor groeivertragend.
2 - Wietolie reduceert pijn zodat minder of geen morfine nodig is.
3 - Wietolie reduceert de bijwerkingen van chemo of bestralingen.
4 - De patiënt slaapt goed, behoudt zijn eetlust én zijn goede humeur.


Auteur: Wernard Bruining stichting Mediwiet.


Opmerking:

Moest je na het lezen van dit artikel behoefte hebben aan meer informatie, hulp of je wil de olie ook graag zelf gaan gebruiken, neem dan contact met mij op

(telefoon 0031 (0)475 56 81 50 op dinsdag t/m donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur) en je krijgt alle info en hulp die je nodig hebt.

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com