Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Bruin voor een prikkie

Volgens de bladen is ‘wit’ het nieuwe ‘bruin’.

Dat komt goed uit, want we zijn ons tegenwoordig allemaal bewust van de gevaren van de zon…. We durven ons deze zomer echt niet meer met kokosolie en aluminiumfolie op het Spaanse zand te vertonen. 

En in de meeste huishoudens is de zonnebank het logeerbed geworden voor de viervoeters in de familie. Desondanks kunnen we dat “nieuwe bruin” nog niet helemaal accepteren.

Tijdens het weekend wordt er dan ook druk geëxperimenteerd met spray’s, zelf bruinende crèmes en bronzing poeders. De bruine handpalmen op maandag zijn het bewijs!

Maar nu is er iets nieuws: melanotan – een injectie waar je langdurig bruin van wordt.

 

Bruin worden met injecties. Hoe werkt het?

Bij blootstelling aan UV stralen maakt de huid melanine aan en wordt bruin. Maar hierdoor beschadig je de huid ook.

Melanotan belooft hetzelfde effect, alleen dan zonder de beschadiging. Door deze hormoon - achtige stof  in te spuiten, worden de huidcellen geactiveerd om melanine aan te maken.

Klinkt te mooi om waar te zijn. Je hoeft hiervoor niet naar een specialist, want melanotan kun je gewoon (nou ja, gewoon…) kopen en spuit je vervolgens zelf in. Hoeveel je gebruikt is afhankelijk van je lichaamsgewicht.

 

Bijzondere bijwerkingen en vooral lekker bijbruinen…

Het goedje is niet helemaal vrij van bijwerkingen.

Melanotan I geeft wat minder bijwerkingen dan Melanotan II, maar wat misselijkheid, moeheid en blozen kun je wel verwachten.

Melanotan II zorgt daarbij voor gewichtsverlies en heeft een Viagra-achtig effect. Mmm, nu ik dit opschrijf verwacht ik dat dit bij veel mensen als muziek in de oren klinkt.

Voor de eerlijkheid moet ik er wel bij vertellen dat klinische trials met Melanotan II gestaakt zijn omdat het middel bloeddruk verhogend werkte. Ook is het advies om vooral ‘lekker bij te bruinen’ om snel de gewenste kleur te verkrijgen.

Of het dus wel zo verstandig is om te gebruiken?

 

Mijn advies?

Melanotan is nog niet als geneesmiddel goedgekeurd.

Het is dus eigenlijk een “illegaal” product. Er is geen controle op de kwaliteit en zuiverheid van het middel.

Ook is het nog niet duidelijk wat de lange termijn effecten zijn. Hoewel het er in de onderzoeken die er gedaan zijn op lijkt dat het pigment dat ontstaat ons kan beschermen tegen de schade van de zon, bestaat er ook twijfel of het middel niet juist de groei van melanomen (de meest gevaarlijke soort huidkanker)  kan stimuleren.

We weten in ieder geval wel dat het de groei en kleur van pigmentvlekken en sproeten kan verergeren. Wat mij betreft nog even wachten met geïnjecteerd bruin dus!

Er zal binnenkort onderzoek gepubliceerd worden waarmee hopelijk wat meer duidelijkheid over de veiligheid van het product kan worden gegeven.

Ik beloof jullie op de hoogte te houden!

 

Bron: http://jetskeultee.nl

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com