Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Bruinste afbakbroodjes hebben minste vezels

 

BAARN - De donkerste afbakbroodjes bevatten de minste vezels. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, gepubliceerd in de Gezondgids van december.

De Consumentenbond heeft 14 merken bruine afbakbroodjes laten testen in een laboratorium. Van elk merk werden broodjes uit drie verpakkingen met elkaar gemengd. Daarvan zijn het zout-, vezel- en vetgehalte bepaald en de vetzuursamenstelling.

Ook werd gekeken of het etiket duidelijk is en aangeeft hoeveel calorieën een broodje bevat. Daarnaast werd de fabrikanten schriftelijk gevraagd of ze gejodeerd broodzout gebruiken.

Veel mensen denken dat donker gekleurd brood het gezondst is, omdat het meer vezels zou bevatten dan brood met een lichter uiterlijk. Maar uiterlijk bedriegt dus echt, want de twee donkerste broodjes uit de test blijken de minste vezels van alle broodjes uit de test te bevatten. Het gaat om de C1000 meergranen pistolets en de AH Boulogne-broodjes.

Het meeste zout zit in een broodje van de Aldi: de pistolet van De Molenhoeve. Deze broodjes bevatten het meeste zout, maar zijn wel de voordeligste keuze.

Bron: Gezondheidsnet.nl

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com