Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

BLACK SEED (zwart komijn zaad)

Hét medicijn voor elke ziekte?

Als de Britse archeoloog Howard Carter in 1922 het graf van de Egyptische Farao Toetanchamon ontdekt, blijkt het tot ieders verbazing nog geheel ongeschonden te zijn. Naast de duizenden gouden voorwerpen, vindt Carter nog een schat. Een schat waarvan de archeoloog de waarde op dat moment niet kan vermoeden.


Het is Black Seed...

Egyptenaren vulden het graf van de overledene met spullen die hij of zij goed kon gebruiken in een volgend leven. De spullen in het graf van Farao Toetanchamon zullen dan ook zeer bewust geselecteerd zijn. Dat betekent dat de werking van Black Seed al bekend moest zijn ten tijde van de farao's en de piramiden. Black Seed is een traditioneel kruid dat in het Middenoosten en Azië dagelijks wordt gebruikt om de gezondheid te behouden. Black Seed heeft een lange geschiedenis. In Egypte wordt de goudgele olie de "Farao olie" genoemd. In het oude testament (Isaiah 28:25-27) is Black Seed voor het eerst beschreven. De botanische naam is Nigella Sativa, het kruid en zijn plantaardige olie zijn overigens bekend onder vele namen. In Nederland als Narduszaad, in Arabische landen als "Gezegend zaad" en in Engeland als "Love in a Mist".


Werking Black Seed

Zwarte komijn zaad mag met recht een schat genoemd worden. Het kruid geneest namelijk vrijwel elke ziekte. Bovendien versterkt Black Seed het immuunsysteem, het maakt het lichaam schoon en het zuivert het bloed. Black Seed leidt te sterke of te zwakke signalen van het immuunsysteem in goede banen, waardoor het een uitstekend middel is tegen allergische reacties en bij chronische en hormonale aandoeningen.


Moderne, chemische medicijnen, bevatten veelal schadelijke stoffen en zijn slechts te gebruiken bij de bestrijding van één specifiek symptoom. De grote kracht van Black Seed is dat het de oorzaak van de symptomen bestrijdt en daarnaast meteen het hele lichaam versterkt. Omdat Black Seed een natuurproduct is, wordt de natuurlijke balans van het lichaam daarbij niet verstoord.


Meer dan 80% van de olie is onverzadigd, zijn linolzuur (omega 6) en G-linoleenzuur (omega 3) help Prostaglandine E1 te vormen met veelzijdige werking.

 • Black Seed bevat het enkelvoudige onverzadigde Oliezuur (omega 9)

 • Black Seed bevat ongeveer 0.5 - 1.5% vluchtige oliën zoals nigellone en thymochnon.

 • Black Seed bevat caroteen dat in de lever wordt omgezet naar vitamine A.

 • Black Seed bevat tevens vitamine B1, 2, 3, 6 en foliumzuur, calcium, ijzer, natrium, fosfor, zink en koper.


Onderzoek

Sinds 1959 zijn er meer dan 400 studies verricht aan International universiteiten en er zijn evenzoveel publicaties geweest die de opvallende resultaten van traditioneel gebruik ondersteunen.

Black Seed bevat meer dan 100 waardevolle componenten waarvan er vele nog niet zijn geïdentificeerd. De meest actieve stoffen zijn thymochinon, niggelone, die zich in de essentiele olie bevinden. Het feit dat er de laatste vijftien jaar in het westen meer en meer wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar de eigenschappen, verklaart de grote belangstelling voor dit kruid en haar zaad.

Bij gebruik op de huid kan bij een enkeling een reactie optreden, het is daarom raadzaam het product eerst uit te testen op de binnenzijde van de arm.


In Munchen is een onderzoek verricht waarbij zeshonderd patiënten met een allergie twee keer per dag 500 mg Black Seed olie kregen toegediend. Na drie maanden was er bij 85 procent van de patiënten sprake van een aanzienlijke verbetering van de klachten. Een ander onderzoek, uitgevoerd in India, heeft uitgewezen dat Black Seed ook een positief effect heeft op kankerpatiënten. Het vernietigt tumorcellen, het maakt een groot aantal antilichamen aan en het versterkt het beenmerg. Nader onderzoek naar de effecten van Black Seed op kanker wordt op dit moment verricht. Een derde onderzoek werd gedaan in Bangladesh, waarbij Black Seed-olie werd vergeleken met vijf verschillende antibiotica. Het bleek dat Black Seed effectiever was tegen verschillende bacteriën dan de antibiotica. Zelfs de Cholera- en E.colibacterie, die moeilijk te bestrijden zijn met medicijnen, bleken slecht bestand te zijn tegen de kracht van Black Seed.


Zaadbollen

De Latijnse naam van Black Seed is Nigella sativa. De plant wordt voornamelijk gekweekt in Saudi Arabië, Afrika en Azië. Aan de Black Seed-plant groeien zaadbollen, die vol zitten met driehoekige, witte zaadjes van ongeveer drie millimeter in lengte. Wanneer de plant volgroeid is, openen de zaadbollen zich. Zodra de witte zaadjes aan het zonlicht worden blootgesteld, kleuren ze zwart. Black Seed heeft veel voedingswaarde vanwege de vele actieve ingrediënten die het bevat. Dit zijn onder meer: proteïne, koolhydraten, linolzuur, calcium, ijzer, zink, magnesium en de vitamines A, B, B2 en C. Gebruik Black Seed is bitter van smaak en heeft een geur die licht aan aardbeien doet denken.


Het kan op veel manieren worden gebruikt en het maakt weinig verschil of het kruid wordt gebruikt of de olie. De Black Seed olie kan bijvoorbeeld gemengd worden met een koud drankje of met yoghurt. Gebruik in dat geval niet meer dan een theelepel, één of twee keer per dag. In geval van eczeem of reuma kan de olie direct op de pijnlijke plaats aangebracht worden. Er zijn nog nooit irritaties of andere bijwerkingen gemeld na het gebruik van Black Seed. Het is wel belangrijk om te weten dat Black Seed niet gebruikt mag worden tijdens de zwangerschap.


Gebruik van Black Seed olie wereldwijd.

 • 1 theelepel voor het ontbijt innemen.

 • Kinderen vanaf 3 jaar 1/2 theelepel per dag opgelost in vruchtensap.

 • Voor een natuurlijke stoelgang

 • Voor een goede lever-, gal- en maagfunctie

 • Extern wordt Black Seed gebruikt voor de gevoelige huid en uitdunnend haar (een paar druppels goed in masseren)

 • Een paar druppels in bad is weldadig voor zowel de gezonde als de gevoelige huid

 • De mond spoelen met een paar druppels Black Seed olie reinigt de maond en is goed voor het tandvlees.

 • Black Seed olie is een heerlijke huidolie en een goede vervanging van dag- en nachtcrème

 • De olie is zuinig in gebruik en wordt door de huid direct opgenomen.

 • Black Seed is eveneens geschikt voor after sun gebruik.


Conclusie:

iedereen zou Black Seed standaard moeten gaan gebruiken. Het heeft veel voedingswaarde en het helpt het immuunsysteem bij het voorkomen van ziektes en het helpt bij het gevecht tegen bestaande ziektes.


Veel voorkomende aandoeningen waarbij Black Seed kan worden gebruikt: • Astma • Bronchitis • Darmproblemen • Te hoge bloedsuikerspiegel • Wormen en Parasieten • Menstruatieklachten • Haaruitval • Rimpels • Reuma • Eczeem • Hoofdpijn • Kiespijn


Verkooppunten Black Seed:

http://www.unlimitedhealth.nl/shop/blackseed-oil-100-ml-p-3192.html

http://www.supernaturals.nl/black-seed-capsules.html


Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com