Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Biologisch…beter, gezonder en met meer vitaminen en mineralen.  

Broccoli die wordt geteeld op seleniumarme bodem bevat nauwelijks selenium, een antioxidant waar de meeste mensen in Nederland en België te weinig van binnenkrijgen.

Zet ditzelfde stronkje in seleniumrijke grond en het wordt een heuse selenium bom.

Verder heb ik niet de illusie dat we exact weten welke stoffen een gewas van nature bevat.

Een deel van de micronutriënten is vermoedelijk nog niet eens geïdentificeerd.

Die krijg je wel binnen wanneer het plantje onder natuurlijke omstandigheden groeit en niet wanneer het afhankelijk is van een door de computer samengesteld substraat.

Verder denk ik dat er veel te lichtvaardig wordt gedacht over de effecten van blootstelling aan pesticiden.

Stel deze vraag in een gezelschap van artsen, voedingsspecialisten en diëtisten, en je mag blij zijn als het meubilair heel blijft.

Een regulier opgeleide en dus niet bij voorbaat “ verdachte” deskundige die op deze vraag wel met een volmondig “ ja” antwoordt, is de Britse biochemicus Brian Welsby, adviseur van o.a. marathonfenomeen Paula Radcliffe.

Hij meent dat onze gewassen, als gevolg van de intensieve teelt, te weinig micronutriënten bevatten.

De bos wortelen die overgrootmoeder in 1930 van de groenteman kocht, bevatte 48% meer calcium, 75% meer magnesium, 25% meer kalium en 50% meer ijzer dan de bos wortelen die we nu bij de supermarkt halen.

Wie via een gewone voeding een optimale hoeveelheid micronutriënten wil binnenkrijgen, moet van alles vier keer zoveel eten als in 1930.

Als een aap mag kiezen tussen een conventioneel geteelde of een biologische banaan, kiest hij altijd de biologische.

Voer een rat het platgeraffineerde supermarktvoedsel dat negentig procent van de bevolking eet, en hij wordt ziek en agressief.

Is het vreemd dat zoveel mensen “ niet lekker in hun vel zitten” ?

Bekende kreten in deze tijd zijn:… eet minder vet!... Eet kaas waarin het melkvet is vervangen door zonnebloemolie, dan blijf je slank en krijg je geen hartaanval!...Eet Light producten!...Doe margarine op je brood, in de plaats van roomboter! Enz….

Weet je dat gezond koken helemaal niet moeilijk is volgens het voedingscentrum?

Met een zakje X en de ei-vervanger van Z tovert zelfs de meest onhandige man een door de Nederlandse Hartstichting goedgekeurde schotel op tafel!

STOP…waar zijn we nu helemaal mee bezig!

Laten we elkaar geen mietje noemen, de adviezen over wat je wel en niet moet eten om gezond oud te worden en lekker in je vel te zitten, worden steeds onbegrijpelijker!

Gisteren waren eieren slecht, vandaag krijgt roomboter de zwarte piet, en morgen moeten we allemaal Unilever gaan sponsoren, volgens Sonja Bakker en het voedingscentrum.

De richtlijnen van instanties die “ erover gaan”, zijn verworden tot een merkwaardig samenraapsel van onuitroeibare politiek correcte mythen ( verzadigd vet veroorzaakt hartinfarct) en dubieuze boodschappen van industrieën die garen spinnen bij al lang ontzenuwde sprookjes ( linolzuur margarine is goed voor je hart en bloedvaten).

Je moet al aardig stevig in je schoenen staan, wil je in het oerwoud van verleidelijke Frankenfoods, in de kakofonie van tegenstrijdige kreten, een gezonde Hollandse eetkoers kunnen houden!

De gevolgen willen we eigenlijk niet nog een keer horen, maar … ruim de helft van de Nederlanders is te zwaar!

Onze kids dragen de zwaarste last…Suikerziekte is rap op weg om volksziekte nr. 1 te worden…en zal sommige kinderen van nu, rond 2020 met hun eerste hartinfarct opzadelen!

De nierstichting rekent voor dat we de dialysecapaciteit tussen nu en 2015 moeten verdrievoudigen, om aan de niet goed verklaarbare epidemie van Nierfalen het hoofd te kunnen blijven bieden!

Onze kinderen zijn allergisch voor zo ongeveer alles!

Wil jij dit? Wil je partner dit? Wil je kind dit?

En is het echt zo waanzinnig ingewikkeld om het tij te keren? Nee…niet voor het individu. Niet voor jou en je gezin. Maak even pas op de plaats en blik terug!!!

In de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw vroeg de Amerikaanse tandarts Dr. Weston A. Price zich vertwijfeld af waarom de gebitten en de algehele gezondheid van zijn snel “ welvarend” wordend clientèle plotseling zo dramatisch achteruitging.

Hij verdacht de voeding…de Amerikanen schakelden massaal van hun locaal geproduceerde boter, kaas en eieren over op margarine, witbrood en allerlei meel, suiker en dubieus plantaardig vet gebaseerd “ convenience food”.

Price was dermate nieuwsgierig (en rijk!) dat hij een wereldreis ondernam, op zoek naar antwoorden. Gedurende tien jaar bestudeerde hij een twintigtal, nog traditioneel levende “natuurvolkeren”. Hij trok èèn belangrijke conclusie: De mens beschikt over een uniek aanpassingsvermogen, hij kan in alle uithoeken van de wereld gedijen op een scala van totaal verschillende diëten.

Van vegetarisch tot carnivoor, van mager tot moddervet.

Het gaat onveranderlijk pas mis met zijn gezondheid als hij zijn voedsel geen tijd meer gunt om tot wasdom te komen.

Als hij het intensief gaat bewerken en raffineren.

Als hij er, om het maar eens oneerbiedig te zeggen, te veel mee gaat klooien.

Dan…en alleen dan, ontstaan gebitsproblemen, diabetes type 2, kanker, hart-en vaatziekten en zelfs psychiatrische problemen op grote schaal!

Een tijdgenoot van Price, Dr. Francis Pottenger, bewees deze stelling in een proefdiermodel.

Zowel de ratten als katten degenereerden in de loop van èèn generatie, wanneer hun voedsel tot boven een bepaalde grens werd geraffineerd.

Deze vitale waarneming is ruim zestig jaar lang overschreeuwd door het evangelie van groei en vooruitgang.

Alleen levensmiddelen waaraan in een fabriek een zogenaamde “ meerwaarde” is gegeven, genereren immers forse winst.

De industrie doet er alles aan om het “ pure voedsel” dat opa en oma bij de bakker, de slager, de melkboer en de groenteman haalden, een suf, smakeloos en zeer ongezond imago te bezorgen.

Ze praat ons in schreeuwerige reclamespotjes aan dat we in culinair opzicht per definitie half debiel zijn, en dat het bereiden van een eerlijke basiswaren oneindig veel inspanning en moeite kost.

Ze creëert een waanzinnig lucratieve vraag naar relatief peperdure onzinproducten, het liefst door er vaag onderbouwde gezondheidsclaims op te plakken.

Voorlichtende instanties zoals het voedingscentrum en de hartstichting, in Nederland verkapte spreekbuizen van de industrie, doen ijverig mee aan de gekte.

Dat is hun goed recht…maar het is ons goed recht er niet meer in te trappen.

Ik herlas Weston Price klassieker Nutrition and physical degeneration en trok de schrikbarende conclusie dat de man actueler is dan ooit!

Niet alleen omdat modern onderzoek steeds vaker aantoont dat de grote welvaartsziekten voor een groot deel worden veroorzaakt door doorgeschoten raffinering, voedselverarming en grove balansverstoring, maar ook omdat het volstrekt idioot is dat de supermarkt uien uit Nieuw Zeeland in de aanbieding heeft.

Uien uit Nieuw Zeeland…ze kosten al niks, ze groeien om de hoek, maar we laten een vrachttoestel 16.000 kilometer blazen om ze, god mag weten hoe het kan, nòg goedkoper te krijgen.

Een gezonde raad…koop eerlijke biologische voedingswaren en zorg voor voldoende celvitaal stoffen. U blijft er jonger en gezonder door.

To Your Health

Lizzy

Dit artikel doorsturen of op uw website, dat kan als u deze link meestuurt: www.warriorsforhealth.com

 

 

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com