Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

Biologische landbouw wordt onbetaalbaar door nieuwe EU regels.

De Europese Unie wil strengere eisen stellen aan het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen.

Tegelijkertijd worden de mogelijkheden voor chemische producten verruimd.

 

De Europese Unie heeft voor haar lidstaten strenge eisen opgesteld voor het verkrijgen van een vergunning voor natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Bovendien zijn daar torenhoge kosten aan verbonden. Hierdoor is biologische landbouw op termijn wellicht niet meer mogelijk.

Vrijwel gelijktijdig treden binnen de EU maatregelen in werking die het makkelijker maken om chemische bestrijdingsmiddelen toe te laten binnen de lidstaten. Door deze ontwikkelingen valt te vrezen dat op termijn geen gifvrij voedsel meer te verkrijgen is binnen de EU. Het gezonde ‘eten als een oermens” is dan op termijn ook niet meer mogelijk.

 

Onbetaalbaar

De strenge eisen die worden gesteld aan veelal natuurlijke bestrijdingsmiddelen die in de biologische landbouw worden gebruikt, is een EU - maatregel, die dus ook voor Nederland geldt. Deze eisen houden onder andere in dat enerzijds de werking van natuurlijke bestrijdingsmiddelen per werkzame stof (biocide) moet worden aangetoond en anderzijds. Daar zijn torenhoge kosten aan verbonden. Het is te verwachten dat die vrijwel niet zijn op te brengen voor de producent. Biologische producten, die toch al prijzig zijn, worden straks onbetaalbaar.

De EU- regels hebben volgens insiders tot gevolg dat het bedrijven van biologische landbouw fors ingeperkt c.q. onmogelijk gemaakt wordt. Deze strenge regels zijn trouwens vrijwel identiek aan de regels die de EU eerder (mei 2011) met succes instelde om onder andere Chinese kruiden uit Europa te bannen.

Auteur: Gerard Ringenaldus

Link: http://sync.nl/biologische-landbouw-wordt-onbetaalbaar-door-nieuwe-eu-regels/

 

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com