Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer

De beschermheer van criminele bankiers

De absurditeit kent ook in ons land geen grenzen. Zou er nog één burger in Nederland zijn die zich geroepen voelt om zich aan de wet te houden als ze écht begrepen wat hen wordt aangedaan?

Een natie waar Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie het “winst” noemt als geen van de Rabobank topcriminelen wordt vervolgd.


Wij schreven eind oktober over dat het Openbaar Ministerie een schikking had getroffen met de Rabobank om vervolging vanwege betrokkenheid bij het Libor schandaal (geknoei met rentetarieven) te voorkomen.

Ook de Nederlandse Rabobank is “keihard” aangepakt en moet in totaal 774 miljoen Euro betalen om strafvervolging te voorkomen. Daar lachen ze bij de bank gewoon om en er zal echt nooit iemand van de top achter de tralies verdwijnen waar ze thuishoren. Naast een aantal andere grote banken heeft de Nederlandse Rabobank een schikking getroffen voor de misdaden die door hen zijn begaan met betrekking tot het LIBOR schandaal (illegaal geknoei met rentetarieven).

Jarenlange fraude en oplichting op grote schaal waarmee letterlijk miljarden zijn gemoeid en die geweldig hebben bijgedragen aan de winst van de bank en de bonussen van de medewerkers”.

Tijdens een Tweede Kamerdebat over de Libor affaire noemde Minister Opstelten de schikking met de Rabobank “winst”.

Er is niet voor een paar dubbeltjes gefraudeerd, nee, voor miljarden(!) Euro’s. Dan zegt deze "minister liegt niet" met een ijskoud gezicht, “Er is tegen de top van de Rabobank geen begin van een strafbaar feit gevonden”.

Wat hier gebeurt is letterlijk te krankzinnig voor woorden. De leiding van een bedrijf dat voor miljarden fraudeert, een schikking treft met het Nederlands Openbaar Ministerie van 70 miljoen Euro en geen spoor van een strafbaar feit?
Sinds wanneer is een directie niet meer verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een onderneming?

Het eerste wat stelende curatoren met een vrijbrief van Justitie doen, is bestuurders van ondernemingen persoonlijk aansprakelijk stellen bij de minste of geringste administratieve tekortkoming, zoals het niet tijdig deponeren van jaarstukken bij de kamer van koophandel.

Dat deze man, Ivo Opstelten, nog één dag langer op de stoel van Minister van Justitie en Veiligheid mag zitten is een aanfluiting en schande voor de Nederlandse rechtstaat.

Opstelten hééft al de reputatie beschermheer” van Joris Demmink te zijn en daar komt nu dan bij ook van criminele bankiers.
De bevolking wordt voor de zoveelste keer bedonderd waar ze bij staan. Criminelen die ongelimiteerd hun zakken vullen over de rug van hun medemens en er gewoon weer mee wegkomen dankzij hun “beschermheer”.

Het kan niet op voor ook deze frauderende bank want volgens een bericht in de Volkskrant mogen ze ook nog eens de volledige boete van 774 miljoen Euro aftrekken van de Nederlandse winstbelasting. Kortom, indirect betaalt de belastingbetaler wederom mee aan de boete van de boeven.

Hoe waanzinnig moet het worden voordat we dit massaal niet meer pikken?

Bron:
Politalk
Volkskrant

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com