Home
Warriors For Health
Wie ben ik?
Gezondheidsnieuws
Onderzoeken
Food for Thought
Gezonde voeding
Medicinale Cannabis
Kruiden-Specerijen
Gezonde recepten
Natuurlijk mooi
Filmpjes
Ander nieuws
links
Fotoalbum
Disclaimer
'Antidepressiva net zo zinvol als placebo'

Antidepressiva als Seroxat en Prozac hebben weinig tot geen effect op de meeste mensen. De medicatie is alleen zinvol voor patiënten die zéér depressief zijn.

Alleen ernstig depressieve mensen hebben iets baat bij antidepressiva

Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse universiteit van Hull. 

Placebo
Volgens de onderzoekers worden patiënten wel beter wanneer ze antidepressiva nemen, maar zijn de resultaten discutabel. Bij depressieve patiënten die placebo gebruikten waren de resultaten nagenoeg hetzelfde. Dit zou betekenen dat depressiviteit ook zonder chemische behandeling kan worden bestreden.

Wetenschappers hebben 47 eerder gehouden proeven met de medicijnen opnieuw onderzocht. De onderzoekers hebben ook niet gepubliceerde onderzoeken van de farmaceutische industrie. Daaruit zou blijken dat de industrie alleen onderzoeken naar buiten hebben gebracht die hun producten positief benaderen.

Prozac
De producenten van Seroxat en Prozac hebben de nieuwe bevindingen weersproken. Een woordvoerder van Eli Lilly, producent van Prozac, zei tegen de BBC dat ‘uitgebreide wetenschappelijke en medische ervaringen hebben laten zien dat het een effectief antidepressivum is’.

De wetenschappers willen dat farmaceuten gedwongen worden om ál hun informatie bekend te maken. Patiënten wordt aangeraden niet te stoppen met het gebruiken van de medicatie, voordat zij met hun dokter hebben overlegd.

 

Top
©Warriors For Health - FreePeopleAgency  | lizzy@warriorsforhealth.com